![]() |
za sve koji zele kupiti LCD
...da vidim dal bu ovo funkcioniralo. ..
Nek u ovaj thread svaki vlasnik LCD-a napishe koji LCD ima , za kaj mu sluzi . kolko ga je platil , neke karakteristike i kak je zadovoljan sa njim. Mislim da bi na taj nacin se pomoglo mnogim ljudima koji su u nedoumici između nekih modela i slično. Također bumo usput vidli koji je LCD najzastupljeniji :) :beer: |
Xerox XA7-17i
jako dobro me sluzi za igrice, svakodnevni rad, video 2000 kn Prezadovoljan sam jedina mana sto reflektira svjetlo koj je upereno prema njemu. |
do kolko love ak je do 2500 zemi si 19" samunga 930bf ak se ne varam(nisam siher oko extenzije) uglavnom links(pitaj fleksa)a ak je dost niza klasa...neznam=) znas dobro kak ja radim svoj posao(khm ne ne vracam se na pce) kolko love i za sta...stoga pisi brate pisi
|
SyncMaster 193p+
2900 kn (prek firme, znaci bez pdv-a) Monitor je SAVRSEN u svakom pogledu ... bez pretjerivanja, vrijedi svake lipe. 0-bad pixel garancija. Na starom crt-u me nekad znala glava zabolit pri duzem gledanju, sad me boli ak ne gledam u njega... |
philips 150s4, 15", star 2g, kupljen za 2500kn u metrou, 1 pixel koji je plavi ako su okolni crni, odlichna slika, iznimno ugodan za rad, pohvaljujem boje (crnu malo manje hvalim), iako je odziv 25ms ghosting ne vidim previse-vidim vise kao blagi motion blur, a ne kao kod nekih monitora kao da slika preskace :rambo:
|
Samsung 940BF. 2999,00 :) Photoshop, Audio i video obrada, 3D, Corel, InDesign.
Tu i tamo zaigram NFS MW. :) |
Dell 2005fpw - 16:10 (1680x1050) - UBER monitor - savršena slika, kontrast, boje, kut gledanja, čitljivost, odaziv (čitaj NEMA ghostinga) ali ... OBAVEZNO osobno isprobati prije kupnje zbog mogućih problema sa pozadinskim osvjetljenjem (tkz.backlight bleading) kod starijih revizija (A0 i A1).
|
Copy/pašte
Philips 200W6CS Mogu samo reći da je monitor izvrstan, nema bad pixela, ima ogromni vidljivi kut, vrlo lijepe boje, a ghostinga praktički nema. Za ovu cijenu mislim da nema boljeg monitora (3400kn s PDV-om). Da podsjetim: 20"0 rez. 1680x1050, 8ms GtG (16 tipično), 178° vidljivi kut, zvučnici (dobri za eventualni video chat ), usb upstream port, 800:1 kontrast, 300 cd/m2. Pros: rezolucija, iznimni vidljivi kut, širina slike za filmove i igre, nema ghostinga, vrlo oštar prikaz slike, vrlo lijepe boje (za lcd), podešavanje po visini/rotacija bez micanja, odvojivi dvi i d-sub15 kabel, cijena Cons: neujednačeno pozadinsko osvijetljenje (malo probija u kutevima vidljivo samo u rijetkim slučajevima popunog statičnog crnila ekrana), omjer slike u nekim igrama koje se nemogu iskonfigurirati na tu rezu, više-manje nepotrebni zvučnici, nije baš neki ljepotan Performanse: 9/10 Best buy faktor: 11/10 P.S. Nemojte se mučiti sa 19" monstrumima koji imaju (relativno) malu rezoluciju za svoju dijagonalu, tj. dosta velike pixele kad za malo vise novaca mozete dobit nesto ovakvo. |
Fujitsu-Siemens P17-1
Star pun kuhac i osamsto, refresh 30ms, ghosting na svakom koraku, bez bad pixela, igranje Call of Duty-a sa bilo cim osim mosinom ili karom nemoguce. |
evo ja imam samsunga 730bf,17'' odlican za 2000kn kolko sam ga platio.
prvenstveno za igre,filmo i media kompletno,nema ghostinga(4ms),dead pixela (na srecu),prezadovoljan slikom,i kao sto nexus kaze,nesmijem vise u crt gledat jel me glava pocne boliti ovom monitoru nisam nasao zamjerku,ali stvarno. |
Samsung 970p 19" LCD, 6ms, cijena 4300 Kn sa PDV, slika izvrsna u svim uvjetima, bilo pod jakim dnevim svjetlom, bilo u mraku, crnna boja crnija da nemože bit, ostale boje super, ghostinga nema, vidljivi kut izvrstan, na nativnoj rezoluciji slova dovoljno velika da ih mogu normalno citat sa metar i pol udaljenosti, dizajn vrhunski, ergonomija također
-jedina mana koju sam primjetio je ta da monitor nije od 30", šalu na stranu -nisam ni slutio da lcd može bit toliko dobar |
Samsung 913v, užas živi. 19" boli za oči. Izbjegavat u velikom luku. 2000kn
Samsung 970p, baš kako je drago7 naveo. Ovo je lcd za cijeli dan. Za cijeli život. ocjena 100% |
HP 1730 : 17", kupljen ovdje na forumu i prezadovoljan sam s njim. Od fičrsa bi izdvojio DVI, integriran ispravljač i pivot opciju. Trenutno mi je spojen na VGA i nemam nikakvih pogovora na sliku. Služi mi za piskaranje, švrljanje po netu, i za odigrati par sati tjedno nekakvu igru. Prije njega sam imao Samsung 765 MB i nimalo mi ne fali. I oči su mi došle sebi, nema više krvavih pogleda i bolnih očiju.
E da, za one koje pate na brzu matricu, moj HP ima 25 ms i nema niti traga ghost efektima. Preporuka.:beer: |
Pozdrav!
Samsung SM 710N. Kupljen u metrou za jako malo novaca ( bila neka uber akcija). Zadovoljan sam s njime, najvise zbog cijene.:rolleyes: |
Philips 190B, perfect panel, 3100 kn.
služi za net, photo i video, CoD, C&C, SWEAW... prezadovoljan. osim zvučnika koji su tu reda radi. al tak tak ne slušam prek njih. |
http://benq.com.hr/products/LCD/index.cfm?product=589
Benq 20" widescreen, 1680x1050 reza. Moja ocjena - 4.5/5 Pros: - velicina - rezolucija - velicina pixela je taman tako da nebude sitno za citat - dobar kontrast, dobre boje (opcenito, jako sam zadovoljan vjernoscu prikaza) - cijena (~3900 kn, najjeftiniji 20" WS monitor) Cons: - slab kut gledanja (rekao bi realno nekih 90 stupnjeva, sto i nije neka mana osim ako nemate 10 ljudi koji se naviruju na monitor) - "samo" 8 ms - uzas pozicija (i nepreglednost) kontrola za kontrast i slicno (doduse, jednom kad postimate, je_es to :)) |
Samsung SM 710TM - 17'' , kupio u 10-2005 rabljeni u odlicnom stanju za 1000kn ak se dobro sjecam , bez mrtivh piksela , mislim da je 12ms , ima i dvi , zasad sam preprezadovoljan sa monitorom . ima i 2 mini zvucnika ali bas i nisu nesto , ali posluzlli par mjeseci dok nisam kupio zvucnike.
|
Samsung SM 940BF, kupljen u Ventexu u Rijeci za 3400Kn (da, znam, pojeftinio je:rolleyes: ), i za pocetak da napomenem, ima jedan pixel koji je crven na svijetloj podlozi u gornjem desnom kutu... to je bilo odma cim sam ga prvi put ukljucio a bome mi ne smeta i nemam volje je_bat se sa nosenjem na garnaciju (ako je uopce ima za to) itd...
Jos jedna zamjerka je da u gornjim kutevima i uz gornji rub 2 cm ima laaaaagano tamniju boju od ostatka ekrana (to bi nekim jaaaaaaako osjetljivim ljudima smetalo ali ja sam ok sto se toga tice:smoke: ), a primjetio sam da se tu i najvise grije... Plava ledica na prekidacu za paljenje i gasenje monitora ok svijetli kad je upaljen i ne primjeti se ali kada se komp ugasi, a monitor ostane ukljucen (znaci on) tipka se konstantno pali i gasi sto lagano iritira ako je u sobi potpuni mrak... Imam cca 2.5 metra od monitora do suprotnog zida i u mraku ta tipka osvjetljava lagano zid sto mi smeta kad idem spavati tako da se monitor mora iskljuciti isto (sto meni nikada nije bio obicaj:grrr: ) Nema opciju podesavanja ekrana po visini i okretanja oko osi sto mu je po meni veliki minus. Okretati se moze sa cijelim postoljem a za visinu ga se treba staviti na neku visu podlogu, kutiju. BS.. (mozda sam ja pre glup pa nisam skuzio da to ima ali ako ima onda je stvvvaaarno sje_bano) Moze sada i nekoliko dobrih strana: goood : Ima ok menije i promjenu svjetline i boja ekrana pomocu jedne tipke za 5 ugradjenih i jedan custom setup ekrana (MagicBright), a anologni i digitalni ulaz ne moram ni spominjati ja mislim:rolleyes: ... Defoultna rezolucija mu je 1280x1024 sto sasvim ok za bilo kakav rad . Sve u svemu strava monitor, radim u AutoCAD-u, naravno word i exel, blabla... i neke ige kao npr Americas Army i sluzi me odlicno. Ima odziv od 2ms i nema ama bas nikakvih kasnjenja slike. Vidio sam nekoliko LCD-a,(LG, ASUS, Samsunge, Sony...) i ovome bi dao ocjenu od 9/10... mozda grijesim:p I eto,preporucio bi ga s obzirom na pojeftinjenje i bez obzira na mane svima koji zele monitor za opcenitu upotrebu tj za sve, igre, grafiku, design bilo kakve vrste, itd.... Pozdrav: hello2 : Mali edit: Ima dobar kut gledanja, samo sto se kod kuta veceg od 45 slika lagano zatamnjuje, nije strasno ali ko ce ga ikad gledati pod velikim kutom... A sto se tice slike pri video reprodukciji tu je isto veliki plus |
sletio philips 190c6 :D
neznam cjenu... slika super, ostrina, citljivost, kontrast, osvjetljenje super, ghostinga nema, ali moj stari philips 150s4 je iamo bolje boje-treba podesavat, jer su pretople... |
xerox xa7 - 19i
2.260,00kn nema bad pixela, neujednaceno osvjetljenje koje se skuži kad je potpuno tamno (dok mijenja rezolucije se bas skonta na rubovima) Jednostavno preljep. ocjena 10/10 zbog cijene naravno, ipak se radi o 19'' |
xerox xa7 -19i takodjer imam ga i na poslu i doma neprobija jako svijetlo kod gledanja filmova 2,370 kn Optimum računala,ima i izložen pa se može vidjet
|
Kako je moguće da nitko nema ghostinga...ni 2ms, a ni 20ms :gringo:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
xerox xa7- 19i - namjena: igre bez granica
kvaliteta slike- dobra, ghostinga nema. ali već 2gi crko. svaki put isti simptomi. upalim ga, on cvili a slike nema. dakle- ne preporučam. |
ghosting??? ne vidim ga ak se ne kuzi overdrive. je rje onda kao blag i cak i ugodan motion blur koji uopce ne smeta. ali vidim lo overdrive...jao jao...vidim ga na kilometar...
edit: na mom philipsu 190c6 jedino loshije boje nego na 150s4, to sam vec naveo i komande su zaposrat |
Philips 190P6, perfect panel, 2500kn rabljenog mjesec dana
super je, dva dana prije nego sam ga kupil rekel sam frendu da nem uzel 19'' lcd-a sa rezom 1280x1024 (valjda dobro sam napisal) jer je samo veći 2'' a prostora pravog na ekranu nema nista vise. ali dok sam videl ovaj na newsima otisel pogledad nisam mogel odolit.... ali i cjena je bila niska ko da kupujem 17'' pa je to još jedan razlog bil zakaj sam kupil |
Samsung SyncMaster 193p+ black : goood :
Kupljen u Rijeci u Ventex u 8. mjesecu prošle godine za 3900 kn, ali zbilja vrijedi i zadnje kune! Prekrasan dizajn i slika perfektna! Jedino u DOS shell-u je slika pomaknuta za 1 centimetar u lijevo; ne znam je li to slučaj i kod drugih monitora, uglavnom, meni ne smeta! |
pardon na podizanju stare teme .. ali samo da napisem
.. medjutim da je rad na starom monitoru postal nesnosan a ja nisam bil bas pri parama ... dosel mi je doma AOC 17", LCD, LM760, 300cd/m2, contrast:500:1, response time : 8 ms, slim TCO03 ... gledam na nabavi i najjeftinije dojde 1260kn ( ja sam do njega dosel malo drugacijim putevima ;) ) .. uglavnom za tak male novce sam mislil da ekran i nebu bog zna kaj ali u ovih par sati kaj sad buljim u njega nisam našel ni jenu zamjerku .. nem ghostinga .. nemam bad piksela .. niti nekakvih problema sa osvjetljenjem ... .. :) |
Hehe... Pazi sad ovo...:D
Belinea xy model... ček da vidim u everestu... aha, evoga... Maxdata Belinea 10 15 35 Dakle 15", monitor je super s obzirom da je star skoro 6godina, niti jedan jedini bad pixel, za nepovjerovat :D Jedino kaj se kuži je kod tamnijih slika, igrica i tome slično(crno dakle) onaj efekt LCD-a(nemrem se sjetiti kak se zove) izbljeđivanja okolo rubova... Niš strašno... EDIT: teško da ćete te ga nać kupit novog :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:33. |