![]() |
gigaset se515 i remote desktop???
Pozdrav!
Jel itko uspio ovo nariktati? Evo sta sam sve radio i nista nije urodilo plodom samo da znate FW je 2.14.02.19_BA010a Znaci treba mi otvoren port 3389 na masini s IP-om 192.168.1.5 odem u NAT , Virtual servers(port forwarding) napravim rucno novi servis sa source IP =ALL , protocol = TCP, EXternal port=3389 i Internal port=3389, ukucam MAC ili biram s liste , applajam i super dobim ga na listi OK , ne kaze da ga moram rebootat ali za svaki slucaj ja ga fino iskljucim , 2 minute , upalim i opet klinac!!!!! ne radiiiiiiiii, probam lokalno s drugog kompa radi, ali preko vanjskog IP-a nece, probam se spojit na vanjski server i snjega na svoj i opet ne radi! U cemu grijesim??? probao sam i IP triggering i nista! imam i No-ip i dyndns i sve sam probao i nis ne radi! moze mi netko napisati sto da napravim!???? Hvala! |
Pogledaj http://www.portforward.com/english/r...te_Desktop.htm.
Jesi kliknuo na add to the list pa onda na apply? Omogućio na računalu Remote Desktop? - isključen po defaultu - sorry moram pitati. Omogućio u windows firewallu remote desktop - isto isključen po defaultu -isto moram pitati. |
naravno, dodao sam ga u listu i aplajao,
Remote sam ukljucio, a win firewall ne koristim ali je svejedno chekiran remote desktop, koristim Zone Alarm , ali sam probavao sa iskljucenim ZA, i opet nije radilo! :( Hvala na linku, to sam bio trazio da vidim grijesim li gdje , ali mislim da sam radio sve kako i tamo pise! da li je bitno ako tamo pod portove ne upisem oba porta recimo ext 3389-3389 nego samo 3389 u prvi int 3389-3389 nego samo 3389 u prvi samo da napomenem da mi je namjera spajati se izvana , znaci router nema informacije s kojeg kompa cu se spajati! i da , bezicno me ne zanima :) nemam koristi od toga , predaleko sam! Hvala |
Ne znam kako se spajaš na net - pretpostavljam da koristiš T-com DSL. Odi na https://user.t-com.hr/ i isključi T-comov firewall dok se baviš RDP-om.
Na to ljudi često zaborave...zašto mi ne radi ovo ili ono, pas mater ISP-u.... niti se ne sjete da su prije godinu ili više dana uključili online firewall. |
Citiraj:
|
@tunneller
koliko ja znam gigaset se515 podrzava DYNDNS i to trebas sloziti na samom routeru (ne na svom kompu) jer se 99% nalazi iza NAT-a (osim ako nisi nesto h4Xir40) no-ip ne podrzava (koliko ja znam - krhko je znanje) dobro ti ljudi kazu, obavezno ugasi firewall na t-com stranicama i onda probaj RemoteDesktop mozes testirati da li su ti dobro otvoreni portovi uz pomoc nekog p2p programcica (samu upisi portove koje si otvorio) www.testmyports.com inace nebi ovo radio na tvom mjestu, bolje uzmi neki posten router sa VPN-om (makar i PPTP, ako ti se neda zezati sa IPsec-om) i kulturno se spojis kroz VPN tunel u taj LAN gdje hoces i preko RemoteDesktopa radis stetu |
e baš sam se ja jučer maltretirao s tim,,i sve stavio kao i tunneller...
ovo s t-com i firewall-om i dem napravit pa vidit oće li se što pomaknut nabolje :) |
a radi sad kad se iskluči firewall...
sad treba složit vpn i ola :):) |
evo me opet :)
ma idem preko Iskona, Firewall je po defaultu ugasen!
onaj DYNDNS u NAT-u sam nariktao i sve je ok! pise succesfull update (tako nesto)..no-ip ne podrzava ali i njega imam :D uglavnom sve sam napravio , ispunio portove kako treba cak napravio TCP & UDP (za svaki slucaj :) ) nazalost opet ne sljaka! dal ovo ima veze, gledao sam s TCP monitorom i on mi prikazuje 0.0.0.0:3389 da je otvoren, a ne recimo 127.0.0.1 ili 192.168.1.2:3389 ??? druga stvar je da sam otvorio port za shareaza, ali u shareaza mi svjededno napominje da sam iza firewalla i da bi mogao iskusiti manji download blabla ... ono sto uvjek pise na pocetku! I jos nesto za kraj , ja nemogu birat IP adresu na koju želim preusmjeravat port, nego samo MAC adresu i ime kompjutera.... WTF??? Hvala! P.S. @ gremlin, daj ako uspijes sta javi!!!! BTW jel koristis ZoneAlarm |
pa ja sam uspio...isto ide preko iskona (samo meni po default-u) nije bio ugašen firewall....nakon sto sam ga zgasil sam se uspio spojit...
imam Kerio kao softwerski firewall i forwardo sam tcp/udp 3389 port...niš više i to da doma imam se555 a tam di se spajam D-link 604 |
Citiraj:
|
logmein
hvala svima na pomoci,
zbilja ne znam u cemu je stvar lokalno sve funkcionira, preko neta nece! odustao sam i to me dovelo do sasvim solidnog rjesenja koje također ne treba dodatan software(klienta) za racunalo sa kojeg se spaja! rjesenje je www.logmein.com , radi savrseno, potrebno je samo imati browser i javu te instalirati klienta na racunalo na koje se spaja! to je sve. Znaci svi koji ste lijeni kao ja se petljat sa virtualnim serverima , port forwardingom i ostalim ********ebancijama odite na gore navedenu stranicu i rijesite problem! P.S. sumnjam da sam nesto krivo radio, mozda je ipak do routera... :D , nadam se!!!! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09. |