![]() |
zip&rar passwords
zipo sam nešto i zaboravio password, a imam i nekih stvari u raru, također zaključanih, pa ako ima neki program da mi otključa te stvari....
|
Postoji rar password cracker i password recovery ali to ti je = zaboravi ako je normalan pass. :D
Brute force i dictionary attack su a to zahtijeva puno vremena. |
sad te nisam ništa skužio....
|
šta znači normalan pass? za razliku od .... nenormalnog? čudnog? :)
|
Citiraj:
|
Ovo je normalan = (/#IuZ"&Wiuz54ejq=9/ )ZoOI=\fc80z21
Ovo je nenormalan = ja :) |
a jeste mi svi pomogli....
|
sanse da odkljucas pass koji izgleda npr ovako 123$%#bebERd sa recemo mojim kompom sa brute forceom ce ti trebati nekih 5 godina....
|
|
Citiraj:
|
tocno to jer ti programi ne rade nista drugo nego redom, po tvojim postavkama isprobavaju svaku kombinaciju
ako recimo stavis: 5 charachters only numbers program ce izvrtiti svih 99 999 kombinacija brojeva + sve kombinacije kao npr: 0 1 2 3 4 0 0 1 2 3 0 0 0 1 2 0 0 0 0 1 postoji nacin da se izracuna tocan broj kombinacija al sam zaboravio, bilo je to proslog semestra na matematici :D |
Možda permutacije lli tak nekaj. Poznato mi je onak u podsvijesti.
|
e to to :)
spike racunanja kolika je mogucnost da kad bacimo kocku padne ili 2 ili 5 ili fore sa koliko kombinacija moze biti napisana rijec od 5 slova a da je prvo B, D se spominje minimum 2 puta i neam pojma ok fora, ak te to zanima |
bice bananica....
|
Programi za otkrivanje zaboravljenih passworda rade na kombinacije brojki i slova (brute force) i s riječima iz rječnika (dictionary attack). Problem je što koriste riječi iz engleskog rječnika, a ne hrvatskoga.
Otkrivanje passa ti može potrajati užasno dugo i zato bi moj savjet bio - pomiri se sa sudbinom i zaboravi na to. |
Citiraj:
Naravno nemogu odmah pogoditi pass, ali 2 znaka od njih 6 ili 7 je puno.;) |
a gle ak pogledas tak da ces se recimo iz...bat sa crackanjem passa tjedan-2-3-mjesec dana... kaj nije onda jednostavnije ponovno potraziti informaciju unutar rara.
+ kad bi mi se tak nesto desilo prvo bih poslao mail u winrar ili winzip ili di vec. ziher imaju neki back door pass za takve slucajeve |
Citiraj:
....svakome se može desit da zaboravi lozinku....... ....pogotovo ako koristiš više različitih lozinki kao npr ja..... ....ako koristiš više različitih lozinki onda instaliraj nekakav password manager... ....i u njemu čuvaš lozinke..i imaš jedan master password (koji naravno nemoj zaboravit:D :D )........ |
Crackove i hachove zaobidjite na ovome forumu. ok?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
gle neznam, pa bios ima backdoor passove, samo sam pretpostavio
|
I na kraju kad sve zbrojiš i oduzmeš, ako se sam ne sjetiš tih passworda, ti fileovi su dobri jedino za shift + delete.
|
za crackove i hacking stvari imate forum u sigu : hitthewa
|
Je, je ima.
Sad i nikad više. Klizak je teren ovih dana pa pazi kuda hodaš. |
E, šta mi se tvoje moći sviđaju koji put. :)
|
Citiraj:
:) Ak se ne varam, ovo gore za onaj tvoj primjer: 0 1 2 3 4 0 0 1 2 3 0 0 0 1 2 0 0 0 0 1 bi ja mislim bilo: 10*10*10*10*10, jer na svaku poziciju može jedna od 10 znamenki (0-9) pa to daje 10^5 :) A možda sam i ja fulal nekaj :) A permutacije su, ja mislim, broj rasporeda. Recimo da znaš da su znamenek u broju 1, 4, 7, 9 pa te zanima na koliko načina te znamenke mogu biti raspoređene, a to je 4! (faktorijela). Al sve ovo pišem onak na blef iz glave, a i neznam zakaj budući da idem u masni oftopic, ali jbga, puklo me :burn: |
ionak je topic mrtav :D
dobro si opisao, tako nekako ide nije me specijalno zanimalo to pa neznam, al eto bar znam da postoje pa potaknut rapsravu :D |
Ma to smo radili u prvom polugodištu 4. razreda. Kombinatorika, vjerojatnosti, permutacije, blabla..
Tak da se još sjećam nečega (ipak je tek pola godine prošlo :) ) pa sam to mogao iskoristiti za +1 :D |
Pa mozda smo i mi to radili u cetvrtom. A tko bi to sad znao. To je ionako samo matematika...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |