![]() |
sys tray ikona - aktivna ali nevidljiva?
koristim yahoo widgete i super su.
stvar je u tome sto da bi radili, widget engine se (naravno) mora pokrenuti. i to je oke, neka se pokrece. samo me zanima zna li netko jeli moguce maknuti ikonu iz systraya, a da engine svejedno radi. generalno, jeli moguce imati pokrenut program ali sakriti ga iz traya. naravno ostale tray ikone ne zelim maknuti u biti ako netko zna kako mogu maknuti "safely remove hardware" ikonu iz traya isto bi bilo odlicno |
Ako sam te dobro razumio onda idi ovako:
Start->desnom tipkom klikni u tray->Properties->Taskbar, pri dnu Customize->Customize Notifications i servise koje ne zelis da se vide obiljezi Always hide |
probati cu, hvala
|
Ali nisu se maknuli iz traya. Ostali su dole i vide se kad se klikne na strelicu.
Kak maknuti "safely remove hardware" kompletno iz traya. Primjerice meni je stavio Siemensov modem oADSL-a. |
Citiraj:
|
Ne može.
|
Citiraj:
|
Kako ne. Siemensov modem se moze maknuti. Prvo desni klik pa ga ugasi. A nakon toga ugasi ona cuda od dsl-a iz windows - run - msconfig - startup.
Ako sam dobro skuzio sto ti smeta. |
Njemu smetaju same ikone u trayu.
@Mat - ti bi i ovce i novce. Ako hoćeš da nešto radi što zahtijeva da je u trayu, ne možeš maknut ikonu. Tipa 'safely remove hardware'. |
Uspio sam smanjiti ikona u Trayu na samo 12 komada.
|
I to je pocetak. Evo ja ih tu na poslu imam 10, doma nesto manje, ali tu negdje.
Na neke sam stavio da mi se prikazuju samo kada stisnem na strelicu, a 4 njih mi je stalno prikazano. |
tak i ja imam, cca 10-12 uvijek, ovisi jel npr. winamp upaljen pa su 2, agent i prog.
icq, msn, dc++ i slicne stvari koje stalno diram su uvijek vidljive, widgeti, safely remove hw i sl. je iza strelice @crais - znam da ne mogu ali sam mislio da postoji nacin da ih se vizualno sakrije. :) no dobro :P |
Ja kad upalim komp imam 3, uključujući ikonu od LAN konekcije, (4 ako brojite sat...), a to su Sygate, AVG, i već spomenuti LAN. :)
Na celeronu sam ih svojevremeno imao 12-15, pa se znalo dogoditi da moram i do 3 puta resetirati kompjuter da se sve pojave u trayu =P |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:22. |