![]() |
Koristim priliku
da izrazim gnušanje nad Nvidia driverima i njihovim obožavateljima. Opće je poznato da im Active Armor ne radi kako treba, ali nikakvog patcha, uputa ili nove verzije drivera već više od pola godine (a vidim i da su support za nforce2 i nforce3 prekinuli oooodavno)
|
kaj s activearmorom?
ja se jedino sjecam da je integrirana nforce2 mrezhna srala.... |
hmn sta da kazem nvidia je jaaaaaaaaaaaaaaaaaaako pala sto se tice drajvera to je . Ali sto se tice nf4 tu bar rade ok posao tak da neam pogovora.
i da drajveri za grafe su im zivi ocaj jedino xg drajveri nesto vrijede. |
Jupi, obožava ovakve forice slušat. Jednom s nečim problema imat i na jednom kompu i odmah svi drvlje i kamenje. Meni sve super radi, i grafički i sistemski driveri. Znači driveri su nešt najbolje na ovom svijetu.
Ljudi, svatko ima različitu konfiguraciju, s različitim komponentama, to što nekom nešt ne radi kako treba, to ne znači da neka tvrtka radi šit drivere. Isto vrijedi i za ATi, da ne bi netko mislio da favoriziram nekog. |
Problem je što se ja trudim ne lupetati bez veze i što SVIMA sa 6.70 driverima ne radi ActiveArmor kako treba (starija verzija je radila OK)
Evo ovakav problem imaju svi sa nforce4 i 6.70 driverima "The problem you're having is related to the nv Firewall/Active Armor & the LAN chipset driver. I had the exact same problem with my A8N-SLI Premium mobo when I first built it, and I always got corrupted downloads with errors. First off, get rid of the nv Firewall/Active Armor junk. It sucks anyway. Next, download & install the new 6.70 nvidia chipset driver. This should fix your problem. If your board id like mine and runs both the nVidia Lan & Marvell Lan drivers, make sure both are up to date. In the Asus websites forum there is a complete explanation of this issue, but I can't remember the link to it off the top of my head. If ya haven't read it already by the time I go get the link for ya, check back here in a bit and I'll get the link so you can read from the Asus site on how to fix it. Out of curiousity, what mobo are you running so I can do a direct specific search for it??? Hope this helps. P.S. Just so ya know there is no need to switch or replace the mobo, it's not the board causing the issue, it's the nvidia chipset causing it. " link: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=177329 ukucaj "active armor corrupted downloads" u google i dobit ćeš 230.000 hitova, lol |
U jednoj verziji drivera je pak bilo usrano kad se skidalo nešto (FTP)
Kaj se tiče mreže i Active Armora-to ni ne koristim. Ljudi su jednostavno bijesni jer se neke stvari još od izlaska NF4 nisu dovele u red. |
Citiraj:
Mislim da je Nvidia malo prebrzo otišla malo previše u širinu, gomila chipseta, GPU-a... A znaš kao programeri kažu: "Napravit ću vam to brzo, jeftino i dobro. Izaberi bilo koje dvoje od toga" Nvidia je izgleda izabrala brzo i jeftino ;) |
Citiraj:
Meni sad 6.70 rade ok. Ali ja koristim samo Marvell i ne koristim active armor, mene je zezalo par revizija prije. Skinem nekaj sa FTP-a, hoću pokrenut instal a on meni da je "kriva veličina file-a" ili nekaj slično... Uglavnom-ne koristim active armor ni sw-IDE drivere i tako mi sve dela ok. |
Svo zlo bilo u tome (Active Armor) ... ja stvarno nemam zamjerke, sve što vidiš u sigu radi bez greške 24/7 ... guta sve drivere ne pitajući 'ni za vjeru ni za naciju' :D
|
Citiraj:
|
Neznam zašto svima toliko to šteka,meni radi sasvim ok. Istina kad sam sa cd-a stavljao drivere da je izbacivao za te od ActiveArmora da su corrupted,ali onda sam skinuo sa neta i instalirao. ActiveArmor uključen što kaže Crn 24/7 i radi sasvim ok :)
|
force ware
Meni se ne sviđaju nvid.driveri zato jer ne možeš namjestiti fix. refres rate pa onda u nekim igrama bude 60 ,mora se instalirati neki program za clock da bi se to ispravilo...
I vrlo malo opcija za namještanje drivera,za 2d i obradu videa ništa.Posebno d3d i opengl namještanje nema... idr Uglavnom previše spartanski jedino što se brzo dižu,a ati ccc nikada dočekati. |
Ma kako nemoš namjestiti fixed refresh rate...:rolleyes:
|
Citiraj:
Slusati ces i dalje jer ocito nemas pojma o cemu ja pricam. Pa da pojasnim na 4 razlicite konfiguracije NIGDJE nepostoji forsanje refresh ratea na jednu vrijednost. Nadalje i meni je sve super radilo ALI kada bi usao u bilo koju igru refresh padne na 60hz pa se ti igraj (opet napominjem nije izoliran slucaj). Ima toga jos na lopate sto bi mogao reci o nvidia grafickim drajverima ali mi se neda iako ako budes uporan nema problema. Za drugi dio tvoga posta cu samo reci lol jer nije mi jedna konfiguracija prosla kroz ruke, tako da je nvidia da oprostis pojela govno sa grafickim drajverima. Dok ati je bolji ali isto ima mjesta za napredak. uzivaj. :) |
gledaj netko nije čuo za refresh rate overrides,a atijev ccc ima tako dobre opcije da mogu odmah glavom u zid,origigi driveri od i atija i od nvidije su nikakvi
|
Citiraj:
Orginal driveri rade čist fino sa ATT-om. |
opet third party softwere to mogu i sa nvidiom,tako da.......
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:19. |