![]() |
Wireless signal
Imam Hp nx6125 laptop ali htio bih nekako pojacati wireless signal da mi bolje hvata. Kako je to moguce. Koliko sam sazno oba dvije antene su spojene u monitoru.
|
možda vanjskom antenom
|
Otvorio sam lap i nutra je boardcom 94318 wlan kartica. Spojene su obije antene koje se nalaze u monitoru. Koliko je zapravo ta jaka kartica i dali bi se dobio jaci signal da stavim drugu karticu koja je osjetljivija i gdije bi se mogla naci ako se to isplati raditi. tnx
|
imaš u svakom dućanu (računalne opreme) imaš wirelless w-lan kartice, ak ti neki frend ima probaj usb w-lan
|
Ovako imas za kupiti wireless PCMCI karticu koja na sebi ima f-female konektor. Na nju možeš ubosti bilo koju vanjsku wifi antenu. Probano s gridicom 19dbi. radi savršeno, ali ima jedna mana treba ti jos jedan par ruku za drzati takvu antenu!: cheers2
|
Rjesio sam tako da sam ubo pcmcia karticu i onda sam izvuko zicu za vanju antenu. Sada je gore 3, 8 ili 15 deb ovisno koliko mi treba signala :)
Stvar radi deset puta bolje nego sa serijskom wlan karticom u lapu i njegovim antenama. Lap ima dvije antene a samo pcmcia kartica ima bolji signal bez antene. Toliko o chipu koji se nalazi na wlan kartici u lapu! |
Taj laptop i ja imam i moram reci da jako slabo hvata s obzirom na recimo acera 8024 ak sam dobro napisal!
|
Frend ima della sa intel karticom i on ima bolji signal sa internom karticom i samo jednom antenom u ekranu nego ja sa pcmcia karticom i 16db antenom... kartica ima dolicnu osjetljivost i dok ne vidis ne vjerujes!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:35. |