![]() |
Koju zvucnu ostaviti? :)
Bok ljudi! :beer:
Imam Creative Labs Live Value zvucnu s kojom sam super zadovoljan, a sad sam uzeo novu Asus plocu (P5WD2) koja na sebi ima: Realtek ALC882 High Definition Audio 8-channel CODEC Support Multi-streaming, Jack-sensing and Jack-retasking functions Coaxial S/PDIF out on back I/O port U manualu jos pise "this codec is fully-compliant with Intel High Definition Audio standard (192 kHz, 24-bit audio)." Sta od toga (is)koristiti (prvenstveno za muziku, ali i za igre), ne kuzim se bas u zvucne? Hvala :) |
I ja imam tu Live! Value, koristim je za stereo, miljama bolja od ALC850 na mojoj epoxici...
Ne znam kako stoje stvari sa tim High definition...ali bolja je sigurno od ALC850 |
I meni se cini, cisto ovako sa laickog pogleda na velicinu tog Realtek cipa koji je velicine nokta i pozamasnog na Lajvici :)
|
Teško da se neka integrirana zvučna može uspoređivat sa PCI zvučnom, ja kažem da je lajvica bolja.
|
covjece...definitivno lajvica!
ja ti na svojoj imam AC850 i nabavih audig2zs, razlika u ove dvije je nebeska tako da ce najvjerojatnije bit i izmedu te dvije tvoje. |
Stara lajvica i dvojka se nemogu uspoređivat, imao obje (istina imao sam običnu dvojku ne ZS al su što se zvuka tiče identične).
|
Jedan poznanik mi je rekao da je na mojoj Lajvici u stvari cip od Audigy 1, prepoznao je to po nekim brojkama na cipu... moze li u tome biti istine? Jel bi vam pomoglo da vam procitam to kaj pise na cipu? :)
|
Teško jer se sami čipovi o liveica i audigy zvučnih razliku, liveice imaju slabiji čip od audigya, one su okaljašene verzije.
Aj slikaj zvučnu ako ti se da pa baci tu pa da vidim, iako čisto sumnjam. |
Citiraj:
|
...ako mu integrirana zvuci bolje onda nek ode ko doktora na slusni odjel :D
|
Zaboravili ste da samo Creative-ove kartice imaju potpunu hardversku podršku za eax. Samo ti ubaci Live.
|
Ja isto glasam za Live, to je kultna kartica i vjerovatno će još dugo biti bolja od bilo koje integrirane.
|
Live!
Puno bolja od intergrirane... ;) |
negdje sam vidio na netu hvalospjev i tim novim chipovima za integruse , sa tim high definišn, ali sumnjam . LIVE .
|
Live! je "The kartica" što se tiče podrške u linuxu i ostalim unixoidima, to je bio svojevremeno najveći razlog zašto sam je uzeo i zašto je komponenta sa najdužim stažem u mojoj kanti :burn:
|
ma live definitivno !
|
Da pitam ovdje nešto u vezi svog problema sa zvučnom...
Dakle riječ je o Kar(aj)an audio modulu :D Naravno ALC850... Kad igram igre na netu (samo na netu,nikad ovako);zna mi se desiti,naročito dok hostam,da izgubim zvuk. Dakle CS - skoro uvijek;CSS - desilo se par puta;i u CoD2 me isto 2-3 puta ostavilo bez zvuka... Onda dok izađem u windowse imam zvuk recimo kad tipkam u ICQ (kao ona kucaća mašina),i zvuk imam kad idem na restart - ono Windows loggoff;ali recimo pokrenem Winamp i isto nema zvuka...: stoopid Svi problemi naravno nekim čudom nestaju čim sam restartao komp. i zvuk onda posve normalno radi - dakle nemam šta slat na reklamaciju i te fore;objašnjavat Linksovcima da bi prvo trebali igrat na netu,pa da će onda nestat zvuka..:D Tužno,a opet smiješno...: roller : Driveri na zvučnoj su zadnji,a mislim da sam stavljao i neke starije,i da mi se dešavala potpuno ista stvar...: hitthewa Uglavnom ako netko zna do čega je,pa bih mu bio zahvalan da mi objasni. :) U drugom scenariju,kupujem zvučnu karticu max. vrijednosti do 300kn,dakle 250-300kn,pa me zanima koja je apsolutno najbolja koja se može dobiti za te novce - kad stavljate,stavite odmah i link na istu u dotičnoj trgovini. Hvala :) |
Dakle Ozy makni se integriranih sranja i kupi Audigy SE. Drugo nemam šta za dodat. :D
|
Pa dakle hvala za to,ali i za nadasve stručan savjet...:D
A kad bi ti samo znao kako sam rezao zadnji 120mm vent. i topio lemilicom da bih ubacio taj Karajan,nebi me samo tako potjerao na SB...:D Dobro,ajmo sad ovo nakratko pretvoriti u raspravu o kupnji zvučne. Dakle zvuk imam i sa ovim ALC850,jeste da nekad zeza na online gejmanju,ali opet imam zvuk a nekako mi za tih 300kn što me svrbe najdraža kupnja sljedeći 1Gb stick: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.209.035 Ukoliko slučajno njega ne uzmem,uzet ću zvučnu;pa me zanima dali do 300kn ima šta bolje od te Creative LABS SB Audigy SE? Ako ima recite,ako nema neka bude ona... :) : http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.300.006 Samo jedno je bitno: dakle negdje je već bila fora sa SB karticama gdje se reklamirala kao 24-bitna;a u biti hardware-ski je podržavala 16-bita,a ovih 8-bita je softwerski koristila,konto CPU-a naravno...:rolleyes: Dakle dali je ta SB Audigy sa sigurnošću punokrvna 24-bitna zvučna i dali uistinu podržava EAX3.0? :) |
Dakle što se tiče ovog kraja to se radilo o prvoj Audigy, kod ostalih ne.
Audigy2 podržava EAX 3.0, Audigy4 EAX 4.0, X-Fi 5.0. Za 300 se da nač Audigy2 ZS koja ima dodatni bracket, al evo jedne činjenice: 2 god sam imao Audigy2, stavio sam davno nešto novije drivere od orginalnih i nikad problema sa zvukom, ista stvar sa Audigy4.. Za***************i 1GB meme ako ćeš napokon uživat u zvukovima u igrama etc.. |
Ovo zadnje te ne kužim bash najbolje,zbog cenzure... Šta mi treba 2Gb ili šta hoćeš reći...:confused:
A ova Audigy SE je zapravo ta Audigy 2 ili...nekako kontam da je ovo SE = Second Edition... :D Možda i ne kupim sad,već na sljedećoj "plaći" a onda bih mogao kupiti i ovu koju ti imaš - Audigy 4, cca430 kn :) |
Ja bi rađe imao neku bolju zvučnu i Audigy2 ili 4 neko 2GB rama :)
SE je okaljašena verzija. Što se tiče 4 ako ti ne treba hrpa konektora, uzmi 4 (joolka prodaje) i miran si bar 2-3 god. Ja kažem da vrijedi svake kune, a prešao sam sa 2 na 4.. |
Joolka,čuo si... :D
Dakle starost iste,garancija - da/ne...cijena te razlog prodaje :) Pjevaj... :D |
...jolka prodao x-fi i ostavio sebi audigy 4,vrlo dobra kartica,razlike gotovo da i "nema" izmedju nje i x-fi ovako na prvi sluh :)
|
Hvala svima, probao sam obje i stvarno mi Lajvica zvuci bolje :) Jos jedno brzopotezno: koja je razlika izmedju "Live" i "Live Value"? Hvala :beer:
|
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=7671
Ja se slažem sa tim, da si pitao između nove i stare lajvice onda bi rekao puna podrška za 24bita, noviji čip, i manje problema sa driverima. |
Ja mislim da je Vucko imao SB Live Value, i da kartica ne podrzava 5.1 zvuk... Neznam fakat. Ja imam staru Live! - icu, 16bit, odlicna kartica. ;)
Inace koja je razlika izmedu 16bit Live i 24bit? Ja sam negdje procitao da su ove stare bolje.: stoopid Inace, meni tak netreba nista, osim da spojim digitalno na reciver da ne vucem 3 kabla do recivera... (za 5.1 zvuk), a to ima ova zvucna, osim kaj nikak nemrem nac kabel takav... |
...istina starije imaju bolji zvuk od novijh live-ca pa cak i audgy ls kartica,ovo je provjereno i zbilja ima razilke u zvuku,moram pohvaliti audigy 4 karticu (400kn dodje u hgspota) odlican zvuk za "relativno" male pare...
|
Starije ne podržavaju EAX 3.0 a novije da... ;) :)
|
Jelda joolka da je mrak kartica ova četvorka, ja sam prezadovoljan a prešao sam sa 2 na 4.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:51. |