PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koju zvucnu ostaviti? :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39556)

^SuperUnknown^ 19.05.2006. 09:42

Koju zvucnu ostaviti? :)

Bok ljudi! :beer:

Imam Creative Labs Live Value zvucnu s kojom sam super zadovoljan, a sad sam uzeo novu Asus plocu (P5WD2) koja na sebi ima:

Realtek ALC882 High Definition Audio 8-channel CODEC
Support Multi-streaming, Jack-sensing and Jack-retasking functions
Coaxial S/PDIF out on back I/O port

U manualu jos pise "this codec is fully-compliant with Intel High Definition Audio standard (192 kHz, 24-bit audio)."

Sta od toga (is)koristiti (prvenstveno za muziku, ali i za igre), ne kuzim se bas u zvucne? Hvala :)

SRV 19.05.2006. 10:03

I ja imam tu Live! Value, koristim je za stereo, miljama bolja od ALC850 na mojoj epoxici...
Ne znam kako stoje stvari sa tim High definition...ali bolja je sigurno od ALC850

^SuperUnknown^ 19.05.2006. 11:35

I meni se cini, cisto ovako sa laickog pogleda na velicinu tog Realtek cipa koji je velicine nokta i pozamasnog na Lajvici :)

buljo 19.05.2006. 11:41

Teško da se neka integrirana zvučna može uspoređivat sa PCI zvučnom, ja kažem da je lajvica bolja.

gamer 19.05.2006. 12:32

covjece...definitivno lajvica!
ja ti na svojoj imam AC850 i nabavih audig2zs, razlika u ove dvije je nebeska tako da ce najvjerojatnije bit i izmedu te dvije tvoje.

buljo 19.05.2006. 12:36

Stara lajvica i dvojka se nemogu uspoređivat, imao obje (istina imao sam običnu dvojku ne ZS al su što se zvuka tiče identične).

^SuperUnknown^ 19.05.2006. 13:42

Jedan poznanik mi je rekao da je na mojoj Lajvici u stvari cip od Audigy 1, prepoznao je to po nekim brojkama na cipu... moze li u tome biti istine? Jel bi vam pomoglo da vam procitam to kaj pise na cipu? :)

buljo 19.05.2006. 13:53

Teško jer se sami čipovi o liveica i audigy zvučnih razliku, liveice imaju slabiji čip od audigya, one su okaljašene verzije.

Aj slikaj zvučnu ako ti se da pa baci tu pa da vidim, iako čisto sumnjam.

newalss 19.05.2006. 16:07

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^
Bok ljudi! :beer:

Imam Creative Labs Live Value zvucnu s kojom sam super zadovoljan, a sad sam uzeo novu Asus plocu (P5WD2) koja na sebi ima:

Realtek ALC882 High Definition Audio 8-channel CODEC
Support Multi-streaming, Jack-sensing and Jack-retasking functions
Coaxial S/PDIF out on back I/O port

U manualu jos pise "this codec is fully-compliant with Intel High Definition Audio standard (192 kHz, 24-bit audio)."

Sta od toga (is)koristiti (prvenstveno za muziku, ali i za igre), ne kuzim se bas u zvucne? Hvala :)

Sad će ispast da se pametujem...pa kad već imaš obje kod sebe, zašto ne poslušaš svojim ušima kako koja zvučna svira?:confused: Zašto da slušaš druge šta ti kažu. Ako tebi integrirana zvučna isto ili bolje svira od Live, prodaj PCI zvučnu i imaš lovu za zapiti se vikendom. Jel' nisam u pravu?:beer:

joolka 19.05.2006. 16:25

...ako mu integrirana zvuci bolje onda nek ode ko doktora na slusni odjel :D

Doom 19.05.2006. 18:14

Zaboravili ste da samo Creative-ove kartice imaju potpunu hardversku podršku za eax. Samo ti ubaci Live.

bluntafari 19.05.2006. 18:37

Ja isto glasam za Live, to je kultna kartica i vjerovatno će još dugo biti bolja od bilo koje integrirane.

Panzer 19.05.2006. 19:24

Live!
Puno bolja od intergrirane... ;)

Router 19.05.2006. 21:03

negdje sam vidio na netu hvalospjev i tim novim chipovima za integruse , sa tim high definišn, ali sumnjam . LIVE .

stef 19.05.2006. 23:48

Live! je "The kartica" što se tiče podrške u linuxu i ostalim unixoidima, to je bio svojevremeno najveći razlog zašto sam je uzeo i zašto je komponenta sa najdužim stažem u mojoj kanti :burn:

undo 20.05.2006. 03:06

ma live definitivno !

Ozy 22.05.2006. 00:54

Da pitam ovdje nešto u vezi svog problema sa zvučnom...
Dakle riječ je o Kar(aj)an audio modulu :D Naravno ALC850... Kad igram igre na netu (samo na netu,nikad ovako);zna mi se desiti,naročito dok hostam,da izgubim zvuk. Dakle CS - skoro uvijek;CSS - desilo se par puta;i u CoD2 me isto 2-3 puta ostavilo bez zvuka...
Onda dok izađem u windowse imam zvuk recimo kad tipkam u ICQ (kao ona kucaća mašina),i zvuk imam kad idem na restart - ono Windows loggoff;ali recimo pokrenem Winamp i isto nema zvuka...: stoopid
Svi problemi naravno nekim čudom nestaju čim sam restartao komp. i zvuk onda posve normalno radi - dakle nemam šta slat na reklamaciju i te fore;objašnjavat Linksovcima da bi prvo trebali igrat na netu,pa da će onda nestat zvuka..:D Tužno,a opet smiješno...: roller :

Driveri na zvučnoj su zadnji,a mislim da sam stavljao i neke starije,i da mi se dešavala potpuno ista stvar...: hitthewa
Uglavnom ako netko zna do čega je,pa bih mu bio zahvalan da mi objasni. :)

U drugom scenariju,kupujem zvučnu karticu max. vrijednosti do 300kn,dakle 250-300kn,pa me zanima koja je apsolutno najbolja koja se može dobiti za te novce - kad stavljate,stavite odmah i link na istu u dotičnoj trgovini. Hvala :)

buljo 22.05.2006. 02:06

Dakle Ozy makni se integriranih sranja i kupi Audigy SE. Drugo nemam šta za dodat. :D

Ozy 22.05.2006. 03:06

Pa dakle hvala za to,ali i za nadasve stručan savjet...:D
A kad bi ti samo znao kako sam rezao zadnji 120mm vent. i topio lemilicom da bih ubacio taj Karajan,nebi me samo tako potjerao na SB...:D

Dobro,ajmo sad ovo nakratko pretvoriti u raspravu o kupnji zvučne. Dakle zvuk imam i sa ovim ALC850,jeste da nekad zeza na online gejmanju,ali opet imam zvuk a nekako mi za tih 300kn što me svrbe najdraža kupnja sljedeći 1Gb stick: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.209.035

Ukoliko slučajno njega ne uzmem,uzet ću zvučnu;pa me zanima dali do 300kn ima šta bolje od te Creative LABS SB Audigy SE? Ako ima recite,ako nema neka bude ona... :) : http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.300.006
Samo jedno je bitno: dakle negdje je već bila fora sa SB karticama gdje se reklamirala kao 24-bitna;a u biti hardware-ski je podržavala 16-bita,a ovih 8-bita je softwerski koristila,konto CPU-a naravno...:rolleyes:
Dakle dali je ta SB Audigy sa sigurnošću punokrvna 24-bitna zvučna i dali uistinu podržava EAX3.0? :)

buljo 22.05.2006. 03:34

Dakle što se tiče ovog kraja to se radilo o prvoj Audigy, kod ostalih ne.

Audigy2 podržava EAX 3.0, Audigy4 EAX 4.0, X-Fi 5.0.

Za 300 se da nač Audigy2 ZS koja ima dodatni bracket, al evo jedne činjenice:
2 god sam imao Audigy2, stavio sam davno nešto novije drivere od orginalnih i nikad problema sa zvukom, ista stvar sa Audigy4..

Za***************i 1GB meme ako ćeš napokon uživat u zvukovima u igrama etc..

Ozy 22.05.2006. 04:04

Ovo zadnje te ne kužim bash najbolje,zbog cenzure... Šta mi treba 2Gb ili šta hoćeš reći...:confused:

A ova Audigy SE je zapravo ta Audigy 2 ili...nekako kontam da je ovo SE = Second Edition... :D

Možda i ne kupim sad,već na sljedećoj "plaći" a onda bih mogao kupiti i ovu koju ti imaš - Audigy 4, cca430 kn :)

buljo 22.05.2006. 04:10

Ja bi rađe imao neku bolju zvučnu i Audigy2 ili 4 neko 2GB rama :)

SE je okaljašena verzija.

Što se tiče 4 ako ti ne treba hrpa konektora, uzmi 4 (joolka prodaje) i miran si bar 2-3 god. Ja kažem da vrijedi svake kune, a prešao sam sa 2 na 4..

Ozy 22.05.2006. 04:17

Joolka,čuo si... :D
Dakle starost iste,garancija - da/ne...cijena te razlog prodaje :) Pjevaj... :D

joolka 22.05.2006. 04:30

...jolka prodao x-fi i ostavio sebi audigy 4,vrlo dobra kartica,razlike gotovo da i "nema" izmedju nje i x-fi ovako na prvi sluh :)

^SuperUnknown^ 22.05.2006. 13:48

Hvala svima, probao sam obje i stvarno mi Lajvica zvuci bolje :) Jos jedno brzopotezno: koja je razlika izmedju "Live" i "Live Value"? Hvala :beer:

buljo 22.05.2006. 14:34

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=7671

Ja se slažem sa tim, da si pitao između nove i stare lajvice onda bi rekao puna podrška za 24bita, noviji čip, i manje problema sa driverima.

Panzer 23.05.2006. 17:30

Ja mislim da je Vucko imao SB Live Value, i da kartica ne podrzava 5.1 zvuk... Neznam fakat. Ja imam staru Live! - icu, 16bit, odlicna kartica. ;)
Inace koja je razlika izmedu 16bit Live i 24bit? Ja sam negdje procitao da su ove stare bolje.: stoopid
Inace, meni tak netreba nista, osim da spojim digitalno na reciver da ne vucem 3 kabla do recivera... (za 5.1 zvuk), a to ima ova zvucna, osim kaj nikak nemrem nac kabel takav...

joolka 23.05.2006. 18:06

...istina starije imaju bolji zvuk od novijh live-ca pa cak i audgy ls kartica,ovo je provjereno i zbilja ima razilke u zvuku,moram pohvaliti audigy 4 karticu (400kn dodje u hgspota) odlican zvuk za "relativno" male pare...

Ozy 23.05.2006. 19:10

Starije ne podržavaju EAX 3.0 a novije da... ;) :)

buljo 23.05.2006. 22:56

Jelda joolka da je mrak kartica ova četvorka, ja sam prezadovoljan a prešao sam sa 2 na 4.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:51.