![]() |
Podesavanje Ad-Aware
Ad-Aware je alat koji nam pruza zastitu od poznatih nam reklama,
blazeg oblika trojanca, dialera, tracking cookieja i ostalih slicnih komponenti, browser hijackera, malware ili kako opcenito kazemo spywarea. Besplatan je za download (Personal Edition), a mozete ga downloadati ovdje. Mnogo ljudi ga instalira pokrene quick scan, i udri, misleci da je to to. E pa nije. Treba ipak odraditi par radnji da bi on funkcionirao kako bog zapovijeda. Prvo i najbitnije je da software, _bilo koji_ bude up-to-date, odnosno da koristi najnovije definicije, u ovom slucaju za uklanjanje spywarea. To se radi klikom na web-update. Nakon toga idemo u konfiguraciju. _______________ General settings: neka bude oznaceno slijedece · Automatically save log-file · Automatically quarantine objects prior to removal · Safe Mode (always request confirmation) Scanning: · Scan Within Archives · Scan Active Processes · Scan Registry · Deep Scan Registry · Scan my IE favorites for banned URL's · Scan my Hosts file · Select drives and folders to scan --> Oznaciti sve diskove/particije koje imate Advanced: · Include additional file information · Include additional object details · Include environment information Tweak: - Scanning Engine: · Unload recognized processes & modules during scanning · Scan registry for all users instead of current user only · Obtain command line of scanned processes - Cleaning Engine: · Automatically try to unregister objects prior to deletion · Let Windows remove files in use at next reboot · Always try to unload modules before deletion · During removal, unload explorer and IE if necessary · Delete quarantined objects after restoring Safety Settings: ---> Write-protect system files after repair (Hosts file, etc) · Proceed · Start --> Activate in-depth Scan uviijek koristiti --> Perform full system scan Svi ostali programi, browser, winamp, sve neka bude zatvoreno. · Next Pobrisite sve sto vam i pronadje. Nakon scaniranja pozeljno je obaviti restart iako Ad-Aware ponekad to ne zahtijeva. Za slucaj da je Ad-Aware to trazio, prilikom slijedeceg podizanja Windowsa, traziti ce da nastavi scaniranje i obrisite preostali spyware, tracking elemente ili sto je vec pronasao. Any questions? ;) |
Npr. neki zlochudan program se mozhe zakachiti za korisnu aplikaciju pa ga nechesh moch ukloniti ukoliko je ta aplikacija pokrenuta. Kod chishchenja je najbolje pogasiti apsolutno sve shto mozhesh... ja ubijem i explorer :D
|
atha mene vise zanima sta je sa onim famoznim pluginovima kod profesional verzije...pocev od ad-watcha pa dalje...a ima ih nekoliko...
Imas li sta turtoriala/informacija o tome? |
STICKHY....
|
Vjerujem da cu sutra biti informativniji, sada sam preumoran da bi tipkao.
Fala Costis na nadopuni. ;) |
Bravo atha :)
|
evo ovom temom si me ponukao da nakon dužeg vremena napravim scan....i update nakon 62 dana...malo sam razočaran rezultatom.......evo...
http://img360.imageshack.us/img360/3...scan0xd.th.jpg |
atha svaka ti dala;)...sticky...:)
btw.alimilano neznam jel ovo ''rezultat je razočaravajuć '' izrečeno sam dozom sarkazma ili... |
Citiraj:
.......npr. ovako nešto kao na frendovom računalu prije jedno 3 miseca..... http://img459.imageshack.us/img459/7...scan1zw.th.jpg :D :D :D |
ovo ja zovem pcekspert:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:24. |