![]() |
8 vs 16 mb cache
Kupujem si hard od 250 GB i sad me zanima da li se više isplati uzeti
Maxtora DiamondMax 10 serial ATA II sa 16MB cache ili Hitachija ili Samsunga od 8 mb cache-a |
Seagate 250GB SATA2 sa 16MB cache-a ;)
|
samsunga, pa hitachija, pa wd.....jedino ako te brine garancija od samsunga od 1god (ili 2, ne sjecam se), onda uzmes hitachi i miran si....maxtor: nono :
|
Citiraj:
3g je garancija na Samsunga |
nemoj maxtora. cuo sam da imaju problema s nekim maticnjacama.
seagate! |
Jel vidljiva razlika u 16 mb cachea u odnosu na 8 u smislu podizanja sustava, traženja informacija, otvaranje dokumenata .....
|
razlika je i vise nego vidljiva u radu sa malim file-ovima
|
E to mi treba
|
Citiraj:
|
1g. jedino ak trgovci na svoju ruku daju više od 1g. al to je rijetkost,uglavnom uzmi WD
|
Dobili su u Linksu samsunge od 200 GB i stavili 3g. garancije.
Di ima samsung od 250GB? Koliko sam malo gledo po netu Maxtor DiamondMax serije 10 ima dobre rezultate. |
Ma kakav maxtor, sranje, imam DM10 od 200GB, SATA, ku*ac od diska, kupio ga samo zato sto nije bilo nista drugo...
Zemi tog Samsunga u Linksu... |
Citiraj:
|
Samsung - milina za uši, ni ne čuješ ga kad radi
|
Citiraj:
|
doticni wd iz siga je jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako dobar hard.
i 16 cachea se pun k... osjeti. |
Citiraj:
kad kompajliram jedan prog u Clarionu sa ogromnom topspeed bazom, velika je razlika u korist 5400rpm 16mb hdd na notebook-u vs. 8mb 10k raptor na dekstopu |
Citiraj:
Citiraj:
|
maxtor rulez. pogledaj sig:D meni je hard zakon ne znam zasto svi pljuju po njemu
|
ja imam dva maxtora 250 u raidu i nikakvih problema dosad, rade 24/7 vec godinu dana...
|
stvarno ne vidim razlog za takvo "omalovazavanje" (:D). maxtor je dobar... i jako mi se svida, samo stavis vent na njega i dobro. grije se dosta ali za citanje average od 62MB/s nije uopce lose...
|
Ja imam maxtore odavno. Nisam nikad imao problema s njima. Jest da je cimeru jedan riknio, ali kod svakog proizvođača se nađe disk koji rikne...
By the way, u jednom Bugu je DiamondMax sa 16MB pokupio medalju "Naš izbor"... |
da to je drito ovaj moj iz siga 6B250R0:D
|
Mislim da bum se odlučio za Maxtora DiamondMax, i sada ga imam i nikad s njim problema - malo se čuje , a temp uopce nije velika jer ga hladi vent od 12 cm, to što se kvare nekome ili ne, ustvari je sve to na individualnoj razini, kako ko naleti.
|
ja imam maxtora 160gb 10tku i avg read 59mb :) doduše grije se malo više od hitachia, ali imam neke ideje za air tunnel i vodeno :D
|
ja ti preporucam maxtora zbog brzine.
@renesis: daj prestani vise s tim svim hladenjima:D |
morat ću poslikat šta mi je trenutačno riješenje :D
|
Ja san se isto mislija između 8 i 16. Razlika je cca 100 kn, nije nešto al meni i to ipak znači.
Sumnjam da se osjeti... Ni razlika između 2 i 8 se nije osjetila, a di bi ovo... |
onda stvarno nesto nije u redu s tobom. razlika se jaaako osjeti u win barem meni.
|
Citiraj:
Više se osjeti u glavi ( ono razmišljaš, gle sve je brže jer iman 16 MB, a u biti je bi bilo isto tako da imaš 8 ) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:43. |