![]() |
pleksiglas
zanima me kako ga ubaciti u stranicu kucista cime ga ucvrstiti?
koliko kosta recimo kolicina pola stranice kucista? ima li tko za prodati? cime se u njemu rezu rupe? |
ili uzmes malo veci pa ga samo zalijepis, ili ga ucvrstis za rubber moldingom (guma) ili ga jednostavno zasarafis sa nekim neat sarafima :D
plexi 5mm 40*40 cm = 40kn imam za prodati, ofkors :cool: u njemu se rupe buse cim oces. normalnim borerom za žbeljezo ide :D |
plexi je vrlo mekan tako da ga mozes rezati lako cime hoces, neki dremell je najbolji. sto se ucvrstivanja tice imaju gume koje se stave izmedju kutije i plexija tako da to sve fino stoji.
|
Citiraj:
evo ja sam neki dan bas stavio plexi i to 3mm i izgleda OK a tek plava neonka;) |
Imam ja dva komada plexija veličine 25x25cm. Ako je netko blizu Metkovića, Čapljine, Mostara ili mu se da doći u ova mjesta budem mu dao ta dva komada. Naravno za neku cijenu:) ili barem :beer:
|
spomenuo sam 5mm tako da zna otprilike cijenu, sta zaje*avas? :D
|
U Rijeci ako treba nekome plexi, moze se kupiti 30*30(cm)*3(mm) za 29 kuna u Stakloplastici kod Pomorskog faksa.
|
A ima li netko da reže stranice kučišta za postavljanje plexia...napominjem - da reže, a ne da glođe i sl. :D
|
ja rezem, javi mi na PM kolko mislis to platit.
|
a di u ZG se moze nabavit plexi? i zanima me o toj gumi kaj govorite,jel ima i toga tam za kupit?samo kaj nebi to malo grbavo izgledalo ak je plexi iznutra i zbog te gume udaljen od stranice nekih 1-2 mm?
|
Citiraj:
Ako si mslio na ono sto ja mislm da si ti mislio:D onda si u krivu. Guma nalijeze na rubove lima posto je guma u H profilu a onda u drugi profil ulijeze Plexiglas tako da to sve brodo dazgle. |
sredio sam kupovinu pleksiglasa. zanima me gdje ima za kupiti gumu tu o kojoj pricate koja lijepi ga za stranicu? ima li tko za prodat treba mi za 25x25 dva takva .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
bolje uzmi male zlatne vijke to po meni puno bolje izgleda:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
jos sam skinio srhove tak da je ispalo ko da je rezano laserom:D |
kad smo vec kod toga, naucio sam ispolirati plexi tako da izgleda ko da nikad nije ni bio rezan! zanima kog?
|
Citiraj:
|
ajd reci!
to mi mozda posluzi kada budem bojao kuciste:gringo: |
Citiraj:
|
za deblje komade plexija: uzmes najfiniji brus papir. njega namocis (ustvari mozes to i pod vodom radit) i s njim to smirglas nekih 30-tak minuta :D dok ne bude full full glatko. zatim uzmes novinskog, napominjem!!! novinskog papira, isto ga smocis da omeksa i onda s njim jos toliko. meni je proces puno krace trajao jer sam brusio wheel za mouse od plexija na tokarskom, pa se sam vrtio :D nisam morao ruke umarat nepotrebno.
a za tanje komade, znaci za 3mm plexi se rub ispolira tako da se uzme plamenik, pozeljno let-lampa, i po rubu se pređe s njom srednjom brzinom. znaci, ako je plexi dugacak 40 cm, prodjes tak da ti treba oko sekunde. tako malo "spalis" plexi, i on se zasjaji. nevjerojatno, ali uspijeva, tu foru mi je prodao lik koji radi u Novoj Formi (oni prodaju plexi u Zg). samo ne smijes pretjerat jer svi znamo kak bu zgledal ak ga skuris :D jeste skuzili? questions anyone? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:38. |