PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   pleksiglas (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3938)

gospar 05.03.2003. 13:36

pleksiglas

zanima me kako ga ubaciti u stranicu kucista cime ga ucvrstiti?
koliko kosta recimo kolicina pola stranice kucista?
ima li tko za prodati?
cime se u njemu rezu rupe?

z3D 05.03.2003. 16:26

ili uzmes malo veci pa ga samo zalijepis, ili ga ucvrstis za rubber moldingom (guma) ili ga jednostavno zasarafis sa nekim neat sarafima :D
plexi 5mm 40*40 cm = 40kn
imam za prodati, ofkors :cool:
u njemu se rupe buse cim oces. normalnim borerom za žbeljezo ide :D

metalac 05.03.2003. 18:53

plexi je vrlo mekan tako da ga mozes rezati lako cime hoces, neki dremell je najbolji. sto se ucvrstivanja tice imaju gume koje se stave izmedju kutije i plexija tako da to sve fino stoji.

STRMX 05.03.2003. 21:54

Citiraj:

Originally posted by z3D
ili uzmes malo veci pa ga samo zalijepis, ili ga ucvrstis za rubber moldingom (guma) ili ga jednostavno zasarafis sa nekim neat sarafima :D
plexi 5mm 40*40 cm = 40kn
imam za prodati, ofkors :cool:
u njemu se rupe buse cim oces. normalnim borerom za žbeljezo ide :D

zasto 5mm
evo ja sam neki dan bas stavio plexi i to 3mm i izgleda OK
a tek plava neonka;)

MadBoY 05.03.2003. 22:31

Imam ja dva komada plexija veličine 25x25cm. Ako je netko blizu Metkovića, Čapljine, Mostara ili mu se da doći u ova mjesta budem mu dao ta dva komada. Naravno za neku cijenu:) ili barem :beer:

z3D 05.03.2003. 23:16

spomenuo sam 5mm tako da zna otprilike cijenu, sta zaje*avas? :D

Psycho 06.03.2003. 20:45

U Rijeci ako treba nekome plexi, moze se kupiti 30*30(cm)*3(mm) za 29 kuna u Stakloplastici kod Pomorskog faksa.

Aeron 06.03.2003. 23:41

A ima li netko da reže stranice kučišta za postavljanje plexia...napominjem - da reže, a ne da glođe i sl. :D

z3D 07.03.2003. 00:01

ja rezem, javi mi na PM kolko mislis to platit.

perich 08.03.2003. 01:28

a di u ZG se moze nabavit plexi? i zanima me o toj gumi kaj govorite,jel ima i toga tam za kupit?samo kaj nebi to malo grbavo izgledalo ak je plexi iznutra i zbog te gume udaljen od stranice nekih 1-2 mm?

marac 08.03.2003. 12:01

Citiraj:

Originally posted by perich
a di u ZG se moze nabavit plexi? i zanima me o toj gumi kaj govorite,jel ima i toga tam za kupit?samo kaj nebi to malo grbavo izgledalo ak je plexi iznutra i zbog te gume udaljen od stranice nekih 1-2 mm?
Nekuzim sta s mislio reci.
Ako si mslio na ono sto ja mislm da si ti mislio:D onda si u krivu.
Guma nalijeze na rubove lima posto je guma u H profilu a onda u drugi profil ulijeze Plexiglas tako da to sve brodo dazgle.

gospar 08.03.2003. 13:05

sredio sam kupovinu pleksiglasa. zanima me gdje ima za kupiti gumu tu o kojoj pricate koja lijepi ga za stranicu? ima li tko za prodat treba mi za 25x25 dva takva .

perich 08.03.2003. 13:16

Citiraj:

Originally posted by marac
Nekuzim sta s mislio reci.
Ako si mslio na ono sto ja mislm da si ti mislio:D onda si u krivu.
Guma nalijeze na rubove lima posto je guma u H profilu a onda u drugi profil ulijeze Plexiglas tako da to sve brodo dazgle.

Znam za to,al meni je stranica izrezana u malko nepravilnom obliku,pa mi ja plexi izrezao u obliku pravokutnika i userafio s unutarnje strane kucista.... jer ne znam kak da izrezem plexi po tom obliku... jedino mozda ubodnom pilom, ili da kupim komad od pola m2 nacrtam na njemu taj oblik i odnesem staklaru da mi to ispili...

STRMX 08.03.2003. 14:08

Citiraj:

Originally posted by gospar
sredio sam kupovinu pleksiglasa. zanima me gdje ima za kupiti gumu tu o kojoj pricate koja lijepi ga za stranicu? ima li tko za prodat treba mi za 25x25 dva takva .
ma pusti gumu
bolje uzmi male zlatne vijke to po meni puno bolje izgleda:beer:

miato 08.03.2003. 17:14

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
ma pusti gumu
bolje uzmi male zlatne vijke to po meni puno bolje izgleda:beer:

Sigurno ce izgledat bolje, al onda treba pazit da je rub lima koji si rezao lijepo sreden, a ne da je neravan jel ti si nakon prvih 15cm izgubio zivce i rezao kud puklo :)

STRMX 08.03.2003. 20:09

Citiraj:

Originally posted by miato
Sigurno ce izgledat bolje, al onda treba pazit da je rub lima koji si rezao lijepo sreden, a ne da je neravan jel ti si nakon prvih 15cm izgubio zivce i rezao kud puklo :)
nisam izgubi zivce i ispalo je dobro.
jos sam skinio srhove tak da je ispalo ko da je rezano laserom:D

z3D 09.03.2003. 00:18

kad smo vec kod toga, naucio sam ispolirati plexi tako da izgleda ko da nikad nije ni bio rezan! zanima kog?

MadBoY 09.03.2003. 01:00

Citiraj:

Originally posted by z3D
kad smo vec kod toga, naucio sam ispolirati plexi tako da izgleda ko da nikad nije ni bio rezan! zanima kog?
mene:D

STRMX 09.03.2003. 08:43

ajd reci!
to mi mozda posluzi kada budem bojao kuciste:gringo:

miato 09.03.2003. 09:47

Citiraj:

Originally posted by z3D
pricaj covjece :)

z3D 09.03.2003. 23:15

za deblje komade plexija: uzmes najfiniji brus papir. njega namocis (ustvari mozes to i pod vodom radit) i s njim to smirglas nekih 30-tak minuta :D dok ne bude full full glatko. zatim uzmes novinskog, napominjem!!! novinskog papira, isto ga smocis da omeksa i onda s njim jos toliko. meni je proces puno krace trajao jer sam brusio wheel za mouse od plexija na tokarskom, pa se sam vrtio :D nisam morao ruke umarat nepotrebno.
a za tanje komade, znaci za 3mm plexi se rub ispolira tako da se uzme plamenik, pozeljno let-lampa, i po rubu se pređe s njom srednjom brzinom. znaci, ako je plexi dugacak 40 cm, prodjes tak da ti treba oko sekunde. tako malo "spalis" plexi, i on se zasjaji. nevjerojatno, ali uspijeva, tu foru mi je prodao lik koji radi u Novoj Formi (oni prodaju plexi u Zg). samo ne smijes pretjerat jer svi znamo kak bu zgledal ak ga skuris :D
jeste skuzili? questions anyone?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:38.