PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   WinXP Pro SP2 Vs Win 2000 Pro (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39377)

Panzer 16.05.2006. 01:28

WinXP Pro SP2 Vs Win 2000 Pro

Ovak, imam doma ta dva windoza i neznam koji da piknem od njih... Ovi XP su mi postali nestabilni dosta brzo, nekih 3 tjedna... Nece mi igre pokretat, preskace mi muzika u winampu i tak. Brijem previse virusa...

Znaci, mene zanima koji je od tih windoza stabilniji, brzi? Netrebam vise puno za igre, igram CoD serijal (Cod, CoD UO, CoD2), GTA: SA, i tak... Izgled mi je ionak nevazan, na XP sam sve moguce dide-mide pogasio, i na desktopu nemam podloge...

Zanima me jos jel cu sve drivere morat ispocetka skidat s neta, vecinu ih imam za XP?

Hvala

EDIT: Ma kaj bude, bude... WIN2000 ide gore, vise nemogu ovak radit... :(

Vuco 16.05.2006. 02:20

Ja neznam kaj ti delaš, kad ti XP riknu nakon 3 tjedna: suicide

Ja sam ih znao imati čiste po 4-6 mjeseci i više...radili su kao od prvog dana...

McG 16.05.2006. 02:25

Malo strpljenja, dobre volje, nekolicina freeware programčeka i WinXP ko vurica:)
http://www.imagesforme.com/images/5118Windows.JPG

Vuco 16.05.2006. 02:29

Program za delanje image-a, kaj ne McG ? ;)

Šalim se ofkors...

G0RKI 16.05.2006. 03:09

1 privitaka
Panzer win 2000 nisu nista bolji po tom pitanju usporedo sa XP-om... mozda nesto malkice manje resursa trose ali da se sve to ptimizirat...stavis sve teme na classic i plavu clasic pozadinu + jos par trikova da ubrzas rad preko explorera...
Radije ti updajtaj te win do zadnje zakrpe..vise ces tu dobiti... meni je postalo dosadno micat windows pogotovo kad rade uredno a kad nisu samo ih malo procistis sa altima.. is sve ok ... U privitku ces naci sve sta te zanima o windows higeni.... :)

Panzer 16.05.2006. 14:32

Evo, ovak... Danas oko 3 ujutro sam instalirao 2000Pro, sve podesio, drivere instalirao i tak...
I onda - neznam podesit konekciju na internet, trebam za ADSL, a imam samo opcije za dial-up... Drugo i razlog zakaj sam ih maknuo i opet stavio XP je cudne performanse... Pokretao sam super pi, i uzasno sproro je radio, radio je normalno tek kad sam disable HT i stavio prioritet super pi na real time...

Inace, kak sam ih s***************... tak brzo, nemam pojma... Valjda previse gluposti stavljam gore... :)
Budem pogledao ovo kaj mj je Gorki dao...

domy_os 16.05.2006. 15:58

Nadam se da si stavio/integrirao SP4...

Panzer 16.05.2006. 18:10

Citiraj:

Autor domy_os
Nadam se da si stavio/integrirao SP4...

Nisam, SP1 only :(
Nemam ostatak...

G0RKI 16.05.2006. 18:23

Nemoj ni pokusavat..nadi kekakv BUG-ov CD/DVD i obavezno ga stavi inace zaboravi radit sa takvim sistemom...
BTW Jesi citao ovo sta san ti posla u privitku...puno pomogne..meni je pomoglo a trebalo bi i tebi...

Zond 16.05.2006. 19:20

Za ADSL trebas dodati PPPoE protokol, ne dolazi defaultno sa Win2000 (barem meni nije).

Panzer 16.05.2006. 19:36

Citiraj:

Autor Zond
Za ADSL trebas dodati PPPoE protokol, ne dolazi defaultno sa Win2000 (barem meni nije).

Da, to me je mucilo, nije doslo default...
Probat cu nabavit sve service packove, pa cu vidjet...
Inace mi se svida to kaj imam 420MB slobodno od 512 sa 2000, a sa XP samo 320... Naravno, sve dide mide iskljucene...
Ma jos cu ***zdit i stavit neku ultra lite verziju... Tak nis ne koristim, a zauzimaju mi resurse bezveze programi...

mat 16.05.2006. 20:43

gle ne mogu 2kpro biti bolji od XPproSP2 :)
u biti mogu ali za specificne profesionalne alate eventualno (grafika, mjuza).
ja nikad nebi radio reinstall da nisam novu mashinu piknuo nedavno, prije toga sam imao skoro 2g jednu instalaciju

i da, iako programi vec odavno ne zahtjevaju reboot sistema nakon instalacije, nije bas pametno rokat vise od 10 bez restarta, to je moje subjektivno misljenje samo

immortal 16.05.2006. 21:38

Winowsi mogu dugo izdržati. Moj prijatelj ima windwse stare 6 godina i još rade (ne baš najbolje (errori i ostalo)), ali rade i tek je sad poželio reinstal.

domy_os 17.05.2006. 09:59

Windowsi 2000 SP4 su po pitanju stabilnosti i dugotrajnosti bolji od XP-a. Ja sam ih po par tjedana držao bez resetiranja i još usput nema šta nisam kopao, instalirao,... dok sa XP-om to nije moguće jer se sve zblesira i uspori. Panzer, nešt ti definitivno ne valja s tim Winom - meni su u idleu trošili manje od 100 MB RAM-a...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:38.