Citiraj:
Originally posted by metalac
neznam kako za tvoje svrhe 2700 moze biti bolja od 3200? mislim posto overclockiras normalno je da bi trebao uzeti sto brzu memoriju mozes. 2700 ide fino na 166mhz dok 3200 moze ici dobro vise. Doduse vrlo je moguce da je ta kvalitetnija, ali ne vidim na koji nacin? Obadvije su CAS2 i 4:2:2 tako da je jedina razlika u dvije koji FSB podrzavaju.
|
Trik ti je u tome sto niti jedna memorija koju sam ja vidio, osim Corsaira ne radi na propisanim brzinama bez dizanja voltaze. Takodjer, po mojim iskustvima, nema nikakve razlike u real world aplikacijama izmedju PC2700 i PC3200 memorije, osim u imenu. Trziste memorija je toliko saroliko da stvarno nema pravila, jedini nacin da budes siguran da si dobio postenu memoriju je da je isprobas pa kupis.. Nazalost to su moja iskustva.. Osim ako netko od ostalih forumasha nema neke druge informacije?
Cisto da potkrijepim gornji navod, inace radim u servisu, decko nam je donim novi komp ABit nF2 maticna, AXP2400, Kingmax PC3200 memorija (iance imam samo losa iskustva sa Kingmaxom) - komp se rusi. Taj RAM NE radi na 400MHz niti na jednim postavkama na bilo kojoj voltazi. Jedva sam ga natjerao da proradi na DDR333, C2/2/2/5 (sto je super), na 2,8V, a covjek se istovario dok je kupovao onako odoka, barem 300 kuna vise nego neki genericki PC2700 koji bi vjerojatno to isto mogao...
|