PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   soltek nforce2 zvuk pomagajte (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3922)

gogi2000 04.03.2003. 08:56

soltek nforce2 zvuk pomagajte

Nikako ne mogu dobiti SoundStorm Control Panel tj. software koji ide kao podrška uz audio driver u nforce2 all in one driver paketu.
Probao sam i sa zadnjom verzijom 2.03.
Inace ploca je Soltek 75FRN-L . Probao sam dvije takve ploce s raznim verzijama bios-a , a windows-i su XP sa SP1.
SoundStorm Control Panel tj. doticni software uspijem instalirat jedino ako otpakiram driver pack i zatim pod direktorijem audio util instaliram soft tako da inf datoteci naredim da se instalira, ali kad u Control Panel-u pokrenem SoundStorm Control Panel on javi da ne moze naci audio driver iako zvuka ima (samo stereo, a treba mi 6 kanala) i pod device manager nema nikakvih gresaka.

Isto tako ne mogu dobiti ni podrsku za USB2.0 iako je u biosu opet sve namjesteno.

Paske 04.03.2003. 09:40

Ćini se da Soltek iz nekog razloga, isto kao i MSI i Chaintech, ne koristi sounstorm chip ( tj. ne koristi tu mogućnost )

Ovo je po meni najveća prijevara kod tih ploća :mad:

Anyway, kod moje, sad već bivše, MSI ploče audio chip je Realtek, a chipset nforce2 :confused:

Kad instaliraš nforce2 drivere - ima zvuka, ali nema control panela obzirom da nije nvidia zvuk :rolleyes:

Tako da pušing rođo, pušing :D :rambo:

Beren 04.03.2003. 10:26

Ista stvar kao i sa Abit nForce2 plocama. Cini se da za Soundstorm treba nVidiji platiti dodatnu licencu pa je proizvodjacima ploca to "skupo".

greg SE 04.03.2003. 10:27

zar chaintech nekoristi c-media za zvuk????

marac 04.03.2003. 10:39

Re: soltek nforce2 zvuk pomagajte

Citiraj:

Originally posted by gogi2000
Nikako ne mogu dobiti SoundStorm Control Panel tj. software koji ide kao podrška uz audio driver u nforce2 all in one driver paketu.
Probao sam i sa zadnjom verzijom 2.03.
Inace ploca je Soltek 75FRN-L . Probao sam dvije takve ploce s raznim verzijama bios-a , a windows-i su XP sa SP1.
SoundStorm Control Panel tj. doticni software uspijem instalirat jedino ako otpakiram driver pack i zatim pod direktorijem audio util instaliram soft tako da inf datoteci naredim da se instalira, ali kad u Control Panel-u pokrenem SoundStorm Control Panel on javi da ne moze naci audio driver iako zvuka ima (samo stereo, a treba mi 6 kanala) i pod device manager nema nikakvih gresaka.

Isto tako ne mogu dobiti ni podrsku za USB2.0 iako je u biosu opet sve namjesteno.

Evo javi se na ovaj mail dbosiljevac@inet.hr pa ga pitaj posto je on recenzirao tu plocu prije tijedan dana.

Beren 04.03.2003. 11:16

Da, chaintech kosristi C-media zvuk. Svejedno losiji od Soundstorma.

Paske 04.03.2003. 11:26

Citiraj:

Originally posted by greg SE
zar chaintech nekoristi c-media za zvuk????

Isti penis, drugo pakiranje :beer:

greg SE 04.03.2003. 14:13

Citiraj:

Originally posted by Paske
Isti penis, drugo pakiranje :beer:
nije jel jos nisam vidio CT plocu na kojoj nije radio zvuk onako kako treba :)

LAcy 04.03.2003. 14:22

Zar ni Abit ne koristi sound storm?! Zna li netko tko uopce koristi sve divote koje nForce2 nudi? Trenutno, a cini se da ce tako i ostati, ne postoji nf2 ploca koja po mom misljenju ima sve sto zelim. :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:

Paske 04.03.2003. 14:33

Citiraj:

Originally posted by zlasinge
Zar ni Abit ne koristi sound storm?! Zna li netko tko uopce koristi sve divote koje nForce2 nudi? Trenutno, a cini se da ce tako i ostati, ne postoji nf2 ploca koja po mom misljenju ima sve sto zelim. :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:

Asus Deluxe :beer:

LAcy 04.03.2003. 14:37

Nema parallel RAID, al' ajd poceli su se pojavljivati sATA diskovi...
I nije ni Asus sto je bio, navodno ima problema s tom plocom.

LAcy

MadBoY 04.03.2003. 15:57

A šta je sa Epox 8RDA+? jel ona koristi soundstorm?

Beren 04.03.2003. 16:15

Da, koristi. Kao i MSI nForce2 ploca, ne znam tocno kak se zove.

marac 04.03.2003. 16:22

Da epoxica koristi soundstorm, ali da bi ga u potpunosti iskoristio trebas nabaviti spdif kojeg nije moguce nabaviti kod nas!!!
Inace cijena tog dodatka je $20

msvrtan 04.03.2003. 17:18

Citiraj:

Originally posted by marac
Da epoxica koristi soundstorm, ali da bi ga u potpunosti iskoristio trebas nabaviti spdif kojeg nije moguce nabaviti kod nas!!!
Inace cijena tog dodatka je $20

epoxica ima dva moda...naime ona tri izlaza mogu sluziti i kao 2-kanalni ili 6-kanalni...

naime prvi jack je zvucnik/zvucnik,drugi je straznji zvucnik/line in a treci je subwoofer/microphone i to ovisno o 6.1/2 kanalnom zvuku

a ako hoces imati 5.1 i linein te microphone onda moras kupiti dodatak..

Elven 04.03.2003. 17:59

Citiraj:

Originally posted by Beren
Da, koristi. Kao i MSI nForce2 ploca, ne znam tocno kak se zove.
Paske je napisao da njegova nForce2 MSI nije imala SoundStorm chip. :confused: Ili je Realtek=Soundstorm? (znam da je vec bilo to pitanje na forumu, dapace, ja sam ga otvorio, ali sam zaboravio, silly me :) )

Beren 04.03.2003. 18:24

Damn, fakat je realtek u pitanju.

Malo sam se ondak zaletio. :beer:

aurellie 04.03.2003. 22:02

ček,jeli sad moja 8RDA+ ima pravi zvuk ili nema?

marac 04.03.2003. 22:19

Citiraj:

Originally posted by aurellie
IMA!!!!!!

msvrtan 05.03.2003. 00:32

Citiraj:

Originally posted by aurellie
ima...da li ga koristis ne znam...lijepo sam ti opisao gore u kojem je sto slucaju...a palis te opcije preko nvidia traya...

LAcy 05.03.2003. 10:21

Sto sad ni Epox nema soundstorm?

Elven 05.03.2003. 10:57

Citiraj:

Originally posted by zlasinge
Sto sad ni Epox nema soundstorm?
Mea Culpa, citam Epox, mislim MSI.

alf 16.03.2003. 23:53

SoundStorm

I ja imam isti problem sa sa Asus A7N8X. Ne mogu dobiti Sound Storm Control panel jer kad ga pokušam pokrenuti javlja se poruka da audio driveri nisu instalirani, a zvuk mi uredno radi.
Pregledom Nvidia stranica o SoundStormu naletih na ovo citiram:
"integrated APU and optional SoundStorm", a što se tiče zvuka kod velike većine ploča se radi o RealTek ALC650 audio codecu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:02.