![]() |
NTLDR is missing
To mi napiše pred kraj bootanja i stane.
Kak to popraviti? |
probaj ovo
ubaci win cd instalacijski i kada ti dođe do onoga da instaliraš win imaš opciju repair i onda ti se otvori cmd prozor i u njega upišeš chkdsk meni obično ponaže kada mi izbaci tu grešku |
probaj i repair pa "fixboot" ili bootfix , i ima jos jedna koje se sad ne mogu sjetit.
veci je problem zasto s eje to javilo. Mozda overclock? MOzda imas eksterni kontroler koji nema dobre drivere. |
I meni to bilo jednom na maxtoru!
Samo ga ubaci u drugi komp di će biti slave tako da povuće taj file. I onda ga nazad vrati u svoj komp! |
samo malo, NTLDR iliti NT Loader koliko ja znam je sistemski pretprogram windowsa 2000 pa nadalje, a sluzi definiranju HW-a za windowse.
hocu reci - kakve veze imaju OC ili master/slave s tim |
Nema izravne veze ali je mogućnost da se ntldr ''nestane'' prilikom nasilnog gašenja kompa uzrokovanog npr OC-om(to se meni desilo) i tada je potrebno samo staviti disk u drugi komp gdje neće biti sistemski (tj neće se win dizat sa njega) tako da pokupi taj file!
|
meni je to pisalo kada mi je WD (60gb) mal bacio dlaku... a na njemu uopce nisu bili win... samo sam ga iskljucio i swe radilo ponowo za 5...
|
Citiraj:
|
ma samo kopiraj taj file sa windows setup diska,imaš negdje na netu točno opisan postupak po kojem sam ja radio,samo malo googlaj
|
Iskopiral sam fajl i dela.Muchos fala svima na trudovima.
|
Ups tek sam sad skužio da je problem već riješen. Kasno je =P
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:46. |