PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Blokiranje prije ucitavnja znaka windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39081)

Mortal 11.05.2006. 00:05

Blokiranje prije ucitavnja znaka windowsa

Dakle danas sam dobio od tefila geil one, stavio sam ga u komp fino se digao na 540mhz i od onda nastaju problemi.

Jednostavno ili se pojavi BSd svaki put sa drugom greškom ili se komp zaustavi prije loudanja znaka od windowsa (onaj veliki)

Što sam pokušao:

Pokusao sam pokrenuti safe mod, nije išlo.
stavio sam defoltne postavke biosa, čak i izvadio bateriju. Promjenio slotove za ram i ramove ( v-data).
Pokušao sam staviti nove windowse nije išlo, BSD se javlja čim počne instalacija windowsa (nakon što se prekopiraju podaci na disk)
Onda sam stavio ATA disk jednom je prošla instalacija, ušao sam u windowse i srušio se sitem i više se nije digao.
Stavio sam novu grafičku, jednom je prošla instalacija i onda više ništa, ponovo BSD...

sve sam to radio simultano sa mjenjanjem ramova i izvadio sam sve iz pci slotova, iskopčao sve usb panele i ostavio samo jedan rom aktivan.

Što mi dovodi do zaključka da je krepala matična. Šta ne?

Ali onda se ne bi komp svaki put upalio....
On se svaki put upali i ide do prije učitavanja znaka windowsa znači da nije hardverska greška nego softverska. A jedina stvar koju nisam izmjenio je matična...

Potvrdite mi to....

Lud sam........

G0RKI 11.05.2006. 00:48

Koja je bila zadnja stabilna konfiguracija i sto si kasnije promijenio pa si poceo imat probleme?
Pocev od rama sta si spomenija ili je jos nesto bilo sta je stvaralo probleme prije toga ?
Kakve si postavke nakon upgradea stavija...da li su bili isti ili si isa korak dalje?
Pretpostavljam da si probao sa vecim naponom na ramu ako nisi probaj.

Mortal 11.05.2006. 01:22

Jednostavno zamjenio sam ram. Sa OCZ-a sa TCCD čipovima na GEIL sa TCCD čipovima. Jasno kad sam dobio ram da sam pokušao ga kloknut, ali na deklarirane postavke. Probao sam i mijenjat ramove i voltaže ali ništa.

Sve upućuje na softwerski problem, ali windowsi se ne žali nainstalirat niti nakon instalacije stabilno radit dulje od minute...

G0RKI 11.05.2006. 01:39

Koje su to deklarirane postavke....?
Ne bi se kladija u softversku pogresku...ram moze bit neispravan (ali recimo da nije)..moze smetat bios od ploce ili jednostavno ne voli tu odredenu marku rama..zvuci ludo ali ima i to svoje...mada su vec drugi TCCD cipovi radili ispravno..nista nije sigurno svaku opciju triba ispitat....
Ali da ne trcimo pred rudo ka budale... probaj ti sam lipo memtest iz dosa pa ga pusti preko noci da vrti 8h najmanje...na te tvoje deklarirane postavke...just in case... ;)

Mortal 11.05.2006. 01:47

Stavio sam i 1x512 V-date i nije se ništa promjenilo. Time sam eliminirao ram.

"deklarirane postavke" = SPD

G0RKI 11.05.2006. 01:54

Znaci vrtio si memtest vise od 8h sa 1x512 V-date? Stabilno?
BTW...Ako stavis SPD u biosu ne znaci da si 100% stabilan ...(bez obzira na bios bio on i sluzbeni) nikad nisi siguran dok sam sebi ne dignes zivac sa testiranjem..onda prst u uho!

Crais 11.05.2006. 02:31

Probaj vratiti OCZ (ako ga još imaš), staviti manual postavke i namjestiti neke normalne latencije, pa vidi hoće ti iskakati bsod.

Mortal 11.05.2006. 12:32

Ne radi ni sa V-datom, a ocz nemam više.
A sa svim ramovima i u singlu i dualu se podiže komp ali ne ide dalje od znaka od windowsa.

Stavio sa 2,5 4 4 8 2T labavije ne može

G0RKI 11.05.2006. 16:02

Pogledaj jesi sve dobro postekao i ispusi malo utore od rama mozda je upalo nesto prasine dok si mjenjao ram. Sumljam da je maticna u kvaru..
I prekontroliraj IDE kabel(e)!

maX 12.05.2006. 18:19

Hmm... 99% sam siguran da softverski problem nije, lijepo ti nabavi drugu plocu i na njoj probaj sve komponente (proc, mema, hard, grafa) i ako bude sve OK radilo onda znas kaj je :D

Mortal 12.05.2006. 20:46

i ja mislim da je softwerski ali windowsi se ne mogu nainstalirati. Ni sp1 ni sp2... Nikada mi se nije desilo da ne mogu nainstalirat winodowse

teofil 12.05.2006. 21:22

Citiraj:

Autor Mortal
i ja mislim da je softwerski ali windowsi se ne mogu nainstalirati. Ni sp1 ni sp2... Nikada mi se nije desilo da ne mogu nainstalirat winodowse

Dali si probao hard na drugoj konfi.

G0RKI 12.05.2006. 21:30

Bas kao sta ti je teofil reka,ako si sve izmjenija (sam si to spomenija) onda moras polako stat na blun jer inace neces znat ko pije a ko placa..probaja svaku komponentu zasebno 8naravno ako imas mogucnost) a plocu pogledaj okom za svaki slucaj ako je probija koji kondenzator....oko procesora...
Ali takoder trvrdim opet da cisto sumljam u softv. pogresku...

Mortal 12.05.2006. 23:37

Hard je moj maxtor diamond max 10 250gb, ali odmah kad su se počeli javljat problemi uzeo sam. Sjvežu barkudu 80gb, prije dva dana tek prvi windozi bili na njoj instalirani.

Hard nije problem... Probao sam ih postavljat po svim s-ata i ata utorima.

Teofil, sve se to desilo nakon što sam piknuo tvoj ram... Ali ram nije greska sigurno!

teofil 12.05.2006. 23:44

Citiraj:

Autor Mortal
Hard je moj maxtor diamond max 10 250gb, ali odmah kad su se počeli javljat problemi uzeo sam. Sjvežu barkudu 80gb, prije dva dana tek prvi windozi bili na njoj instalirani.

Hard nije problem... Probao sam ih postavljat po svim s-ata i ata utorima.

Teofil, sve se to desilo nakon što sam piknuo tvoj ram... Ali ram nije greska sigurno!

Trebalo je da paziš,vidiš da ram ubija:D (joke)
Dali si možda palio komp a da ti mema nije dobro sjela u utore??

Mortal 12.05.2006. 23:49

Ali ful je cudno kad dojde kad se treba pojaviti znak od windowsa, niti se kompjuter izresetira niti nastavi dalje. Monitor radi normalno uz crnu sliko po ekranu, ne pada u stand by i tako može sat vremena...

A da nije napajanje? to uz matičnu jedino nisam isprobao drugo...

teofil 13.05.2006. 00:02

Citiraj:

Autor Mortal
Ali ful je cudno kad dojde kad se treba pojaviti znak od windowsa, niti se kompjuter izresetira niti nastavi dalje. Monitor radi normalno uz crnu sliko po ekranu, ne pada u stand by i tako može sat vremena...

A da nije napajanje? to uz matičnu jedino nisam isprobao drugo...

To je se meni desilo kada sam pretjerao sa tvojim OCZ-om,prvo Crash i onda buta uredno ali kad trebaju Win pomrčina.Ja sam mislio ode ram,ali je disk pogubio podatke sa C i samo sam dernuo Win na novo i sve 5.

Mortal 15.05.2006. 09:23

Evo da vas obavjestim, kompjuter nisam dirao dva dana. Jučer navečer sam ga upalio i nainstalirao indowse bez beda i sve radi....

Teofil daj mi kaži do koliko ide ram i na kojim latencijama i voltažama?

G0RKI 15.05.2006. 17:21

Znaci nisi nista pokusavako..ukratko problem je prosa sam od sebe.... ??? : stoopid

Mortal 15.05.2006. 18:26

Tako je to kad covjek kuzi kompjutere pa previse filozofira a rješenja su zapravo jednostavna.

Ostavi ga da se ohladi i isprazni od struje....

G0RKI 15.05.2006. 18:50

Citiraj:

Autor Mortal
Ostavi ga da se ohladi i isprazni od struje....

Time si samo odgodio problem ako je tako...kako tvrdis!

teofil 15.05.2006. 19:41

Citiraj:

Autor Mortal
Evo da vas obavjestim, kompjuter nisam dirao dva dana. Jučer navečer sam ga upalio i nainstalirao indowse bez beda i sve radi....

Teofil daj mi kaži do koliko ide ram i na kojim latencijama i voltažama?

http://img255.imageshack.us/img255/9...17415ps.th.jpg
Ovako sam ja držao kod sebe

Ovo je maximum što sam ja išao 1/1
http://img428.imageshack.us/img428/9...46262wy.th.jpg
a uz ove postavke latencije,voltažu ide do 315Mhz.
Mislim da ti je dovoljno ddr600 uz 2.6V

Mortal 16.05.2006. 09:40

OCCT mi se ruši na 2.6V 2,5 3 3 7 535mhz Al popodne ću isprobat tvoje postavke

Da nije to do nf3 čipseta?

teofil 16.05.2006. 17:26

Citiraj:

Autor Mortal
OCCT mi se ruši na 2.6V 2,5 3 3 7 535mhz Al popodne ću isprobat tvoje postavke

Da nije to do nf3 čipseta?

Kod mene je ta mema prošla Prime 95 12sati na 300mhz 2.5-4-4-8 2.6V dakle deklariranim postavkama.
Na 2.5-4-3-6 300mhz ne prolazi prime nego samo super pi32m.
Neznam šta je s tim nf3 čipsetom,možda netko drugi zna!!
Occt ne koristim....

Mortal 17.05.2006. 12:41

Mislim da sam ja nju prevolto, odmah kad je ušla bila je na 2.8V i onda mi nije bilo stabilno i tražio sam pravu voltažu. Sad sam ju pustio jedan dan da se čipovi isprazne strujom i idem iz početka dat ću joj 2.6V - 540mhz i ostavit komp nek radi cijelu noć, onda drugi dan ću lupit testove. Nek se privikne malo.

Sječam se da mi je slična situacija bila sa bartonom 2500+, na 2200mhz mi je radio na 1.379V i onda kad sam išao klokat i digao mu struju do 1.7 više nije htio radit na 1,379V nego je tražio više dok se nije priviknuo.

Mortal 21.05.2006. 12:16

Evo da javim problem nije ispravljen, sumnjam na NF3 ultra čipset i idem kupit AN8 SLi na njoj mora radit.

U medjuvremenu sam promjenio dvadesetak modanih biosa za MSi i ni jedan ne može pokrenut GEIL kako ga je teofil držao...

I prodajem ovu matičnu iz siga, prije 3 tjedna istekla garancija.

Mortal 23.05.2006. 08:45

Evo mene ponovo, piknuo sam 2x512 d43 unutra i na 530mhz komp radi stabilno. OCCT, superPI

Dakle sukobljavao se tccd i matična ili memorijski kontroler.
Dok OCZ-ov TCCd nije radio probleme

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02.