![]() |
Koji 120mm vent?
Treba mi 120mm vent koji ce radit na 5V, a uvjet je da bude apsolutno necujan (najbitnije) uz sto je moguce bolji protok zraka (ovo je manje sad bitno). E sad navodno su oni PAPST-ovi dobri, a u linksu postoje dva za iste pare, jaci (F/2GL) i slabiji (F/2GLL).
Zanima me koliko se ovaj jaci (ne)cuje na 5V, tko ima iskustva s istim? Naravno zanimaju me i kvalitetna jeftinija rjesenja (ovi su prokleto skupi)? Znaci najbitnija mi je necujnost s obzirom da ce to bit jedini vent u kucistu... Hvala! |
Sharkoon 120mm silent system fan, 1k rpm, 21db, na 700rpm nečujan.
|
Glacialtech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dB
odi u vE-mil i uzmi si ovoga, radi na 12V, cijena 45kn a ove priče da Glacali rikavaju nakon mjesec dana je totalna neistina, imam ih četiri i svi rade podmazano |
Imam ja tri GlacialTecha 120 mm u svojoj kanti, svi rade na 5 V što je nekih 400 rpm. Bez obzira na tu brzinu vrtnje, oni se čuju, tj. ležaji se čuju. Nije nešt strašno, al nije ni da se ne čuje.
|
Ja imam slicnu dvojbu samo sta se moran ogranicit na ducane is St-a (znaci links otpada)...interesiraju me 12cm ventovi sa plavim ledicama a tu mi se najbolje cine THERMALTAKE Thunderblade serija od 55 kn u HG spota 2000 dira 21db buke dobar protok 3 pin i 4 pin konektor na molex..ka bog..steta sta nemaju smart serije od 120Cm :(
|
sharkoom silent na 5v se necuje uopce .
|
Mogao bi si uzet i Arctic-Cooling AF12025 jer nema kugličnih gležajeva nego radi pomoću neke tekućine ko i Papst
|
Sta je sa ovim Sharkonom sa plavim ledicama? Jel ima iste specifikacije kao ovaj bez ledica?
iveumag sta s tom tekucinom? Vidim da taj ima dobar protok i tih je a kosta..nista mukte! |
Vent s tekućinom generira manje buke nego kuglični gležajevi(pročitao,neznam dal je istina)
|
ja trazim sharkoonov silent eagle... jel ga (12cm naravno) ima gdje za kupit
|
Od 120 mm najbolji su Papst, Sharkoon ili ako mozes naci (tesko) Nexus.
|
Kad se bolje promislis nije ni lose 6 godina radnog vijeka ili 400.000 radnih sati od prozvodaca..ma sve i da lazu.... isplati se...
A12025 i kosta 33kn! |
Pa nema veze ionako je to pišljivih 30~35kuna
|
arctic 12cm bas i nije nesto , moj je na 7v ali nisam zadovljan . mislim da za tu cijenu je dobar , ali ne treba puno ocekivati . glacialtech je 45kn i mislim da je bolja kupnja .
|
AC-ovi 80 mm su odlični za svoju cijenu pa sam očekivao da će i 120 mm bit takvi, al izgleda da ne... :(
|
hmmm... nekako bi mi onda ovaj sharkoon silent ispao najbolji izbor... ako je stvarno necujan na 5V vrijedio bi tih 80ak bestijica u linksu...
|
Ja se takoder dvoumim jer mi treba 12cm vent sa plavim ledicama i dobrim protokom zraka..a njih ima u ve-mila (kojeg mrzin) za 55kn! Takoder mi se cini kao dobar izbor... Sta vi mislite...? Jel tko ima iskustva sa njima?
|
zasto bas moraju biti plave ledice ? :)
|
Pa eto imam hypera 6+ sa plavim 10cm ventom na procu a CM centurion ima i plave senzor ledice (HDD i power) ,pa eto reko kad je bal nek je maskembal :D
Inace sharkon odmah poslje tih... Imas prijedlog? |
nemam nis pametno . probaj - cijena je ok , 55kn . 45 je glacialtech ali bez ledica.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Papst je ime, ali ja ti preporučam Sharkoon System Fan S na 1000 okretaja/min za upola manje love. |
Da ali sharkon sa ledom mi se cini pre slabim u usporedbi sa TT thunderbladeom
Citiraj:
Citiraj:
Evo pa sad reci?! Zato ja preferiram Thunderblade sve da ga stavin na 5V opet bi bio bolji ili nije? Update: Evo gledam ve-dikanov cijenik i pise za 7 dana znaci na sveto nikad! A je me oce za pop*****! Kad nemas srice onda se mos ...! : suicide :fuming: |
Baza je u tome šta Sharkoon možda ima tih 21 dB, a TT laže. Gledaj, ja imam takav TT od 92 mm i taj (zapravo sličan, bez ledica) Sharkoon od 120mm, i nema teorije da se isto čuju. TT je barem 50% bučniji.
|
Istina. Onih 21db što piše na kutiji je barem duplo više u stvarnosti.
|
Moguce je i to!
Dobro ako je to tako opet mi se cini da Sharkon LOW NOISE 120mm led fan gura manje zraka nego onaj obicni model bez ledica takoder Sharkonov? |
TT tu buku mjeri na udaljenosti od 10 m. :D
|
@gorki - oba po podacima na sharkoon.de imaju protok zraka 33.7 CFM.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:16. |