![]() |
Nevidljivi USB stick - pomoć
Imam problem.
Kada priključim svoj stick, WinXP ga prepoznaju, ali ga nemam u exploreru. Koristim TweakXP i u njemu mi je uključena oznaka (slovo) za taj (removable) drive. Što bi moglo uzrokovati njegovo nepojavljivanje? |
neispravnost usb sticka/neispravnost usb porta/neispravnost usb kabla (ako ga koristis)/moze biti da su ti sprceni driveri za usb probaj reinstalirati..i probaj spojiti na neki drugi usb ulaz ;)
|
meni je to bilo zbog drivera;)
|
Ajde pogledaj ako mu možeš pristupiti preko Control panel->Administrative tools->computer managment->disk managment, trebao bi bit tamo, pa provjeri jel mu win dodijele drive letter i dali mu možeš od tamo pristupit.
|
Hvala
|
Pa ono neki običaj je ako si iz ovih savjeta zaključio što nevalja i to sredio i postat što je bio problem i što ga je riješilo. Ono, znalo bi nekom drugom zatrebat, pa javi ako ti nije teško...
|
Da, bilo bi dobro kako i Pomo kaze. ;)
Npr, ako posto vise mapiranih drive-ova ili zauzetih optikanerima i slicnime, WIN jednostavno "pogubi" letter od USB uredjaja, pa je potrebn preko Disk Managementa dodijeliti mu novi Drive Letter. |
Da, bilo bi dobro kako i Pomo kaze. ;)
Npr, ako postoji vise mapiranih Drive-ova ili zauzetih optikanerima i slicnime, WIN jednostavno "pogubi" letter od USB uredjaja, pa je potrebno preko Disk Managementa dodijeliti mu novi Drive Letter. |
Mpze i to ali ja sam naletio na jedan stick kojeg nisam mogao formatirati ni na laptopu,ni na dva stolna kompa.
Gledao sam ali nema one sklopkice koja služi za zaštitu od čitanja/pisanja. Probao sam i u linuxu i opet ista stvar. Nekakvi prijedlozi možda ili da se vrati stick na reklamaciju? |
Reklamacija.
|
To sam i mislio.TNX
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |