PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   gadni problemi sa xp-om (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38907)

striker0207 08.05.2006. 00:50

gadni problemi sa xp-om

ovako, frend mi ima gadnih problema sa instalacijom WinXP Pro
stvar je u tome sto mu kod kopiranja potrebnih filea za instalaciju jednostavno ne zeli prebaciti nekih 20-ak fileova, sto naravno onda kasnije uopce onemogucava i pokusaj instaliranja, jer mu fale ti .dll fileovi i ostale stvarcice
sad... stvar je u tome sto je on to probao sa dva razlicita install cd-a, na dva razlicita harda i jednostavno nece...
uzeo si je novu kantu u kojoj je AMD Athlon 64 3500+, Abitova MBO, Corsairovi RAM-i i Gainward 6800GT PCIx
plz help, jer covjek sjedi i place pred novom kantom i ne moze nist

Tooma 08.05.2006. 01:55

neka pregleda memoriju sa memtest86
ovakvi problemi cesto se znaju dogadjat radi meme
ako mu izbaci greske onda mora probat masu drugih stvari - memoriju na drugom kompu pa ako i tamo ne radi reklamirat, dizat voltazu i latencije, spustat ferkvenciju ....

G0RKI 08.05.2006. 03:05

To se takoder moze i desiti ako modificira/slipstreama originalnu verziju sa SP2 i nekim zakrpama /dodacima ili programima...naravno ukoliko ona nije napravljena kako treba...ja se kladim u to cim spominjes 2 CD-a! :D Tako ako nije ovo na sta je Tooma ukaza onda se frend vjerovatno malo igra sa friziranjem Windowsa...

Vuco 08.05.2006. 03:29

Takvo što se meni događalo baš zbog onoga što je GORKI rekao. Jesu li ti Win XP ikako modificirani sa programima tipa nLite? Jer samo slipstreamanje SP 1 ili 2 neće pravit takve probleme, no micanjem nekih programa koji se instaliraju po defoltu sa windowsima dolazi do grešaka kod instalacije. Znam jer se meni takvo što desetak i više puta događalo...

Ukratko-probaj sa originalnom verzijom windowsa ili svojom backup verzijom dotičnih koju si napravio jer ti se original izgrebao :D

domy_os 08.05.2006. 12:06

Jesi zamjenio i kablove kad si već mjenjao diskove?

mirkoB 08.05.2006. 13:08

E da, kablovi. Ne bi vjerovali koliko mogu iz.ebat čovjeka. A toga se sjetiš kad si već na putu za Vrapče.

striker0207 08.05.2006. 19:43

thnx for the advice, probat cu s kablovima, a s to se tice memorije, ganz nova je, tak da ne sumnjam u nju, jer ipak ono...a sto se tice windoza, probali smo i s obicnim i sa onim koji imaju u sebi SP2 i prakticki je iste fileove izbacivao, da ih nece kopsat, tako da jedino preostaju kablovi....
hear ya soon

immortal 08.05.2006. 22:10

Probaj i s memtestom, nikad se nezna...

Crais 09.05.2006. 02:59

Citiraj:

Autor striker0207
thnx for the advice, probat cu s kablovima, a s to se tice memorije, ganz nova je, tak da ne sumnjam u nju, jer ipak ono...a sto se tice windoza, probali smo i s obicnim i sa onim koji imaju u sebi SP2 i prakticki je iste fileove izbacivao, da ih nece kopsat, tako da jedino preostaju kablovi....
hear ya soon

Ako je mema nova, ne mora značiti da radi (kako spada) :D Samo ti lijepo provrti MemTest da ne bi bilo nismo znali.

striker0207 10.05.2006. 22:08

thnx for all ur help, bio je problem u memoriji koja je sad uspjesno zamijenjena i stvar sljaka bez problema : goood :

G0RKI 11.05.2006. 01:03

Vazno je da si to rijesija ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41.