![]() |
gadni problemi sa xp-om
ovako, frend mi ima gadnih problema sa instalacijom WinXP Pro
stvar je u tome sto mu kod kopiranja potrebnih filea za instalaciju jednostavno ne zeli prebaciti nekih 20-ak fileova, sto naravno onda kasnije uopce onemogucava i pokusaj instaliranja, jer mu fale ti .dll fileovi i ostale stvarcice sad... stvar je u tome sto je on to probao sa dva razlicita install cd-a, na dva razlicita harda i jednostavno nece... uzeo si je novu kantu u kojoj je AMD Athlon 64 3500+, Abitova MBO, Corsairovi RAM-i i Gainward 6800GT PCIx plz help, jer covjek sjedi i place pred novom kantom i ne moze nist |
neka pregleda memoriju sa memtest86
ovakvi problemi cesto se znaju dogadjat radi meme ako mu izbaci greske onda mora probat masu drugih stvari - memoriju na drugom kompu pa ako i tamo ne radi reklamirat, dizat voltazu i latencije, spustat ferkvenciju .... |
To se takoder moze i desiti ako modificira/slipstreama originalnu verziju sa SP2 i nekim zakrpama /dodacima ili programima...naravno ukoliko ona nije napravljena kako treba...ja se kladim u to cim spominjes 2 CD-a! :D Tako ako nije ovo na sta je Tooma ukaza onda se frend vjerovatno malo igra sa friziranjem Windowsa...
|
Takvo što se meni događalo baš zbog onoga što je GORKI rekao. Jesu li ti Win XP ikako modificirani sa programima tipa nLite? Jer samo slipstreamanje SP 1 ili 2 neće pravit takve probleme, no micanjem nekih programa koji se instaliraju po defoltu sa windowsima dolazi do grešaka kod instalacije. Znam jer se meni takvo što desetak i više puta događalo...
Ukratko-probaj sa originalnom verzijom windowsa ili svojom backup verzijom dotičnih koju si napravio jer ti se original izgrebao :D |
Jesi zamjenio i kablove kad si već mjenjao diskove?
|
E da, kablovi. Ne bi vjerovali koliko mogu iz.ebat čovjeka. A toga se sjetiš kad si već na putu za Vrapče.
|
thnx for the advice, probat cu s kablovima, a s to se tice memorije, ganz nova je, tak da ne sumnjam u nju, jer ipak ono...a sto se tice windoza, probali smo i s obicnim i sa onim koji imaju u sebi SP2 i prakticki je iste fileove izbacivao, da ih nece kopsat, tako da jedino preostaju kablovi....
hear ya soon |
Probaj i s memtestom, nikad se nezna...
|
Citiraj:
|
thnx for all ur help, bio je problem u memoriji koja je sad uspjesno zamijenjena i stvar sljaka bez problema : goood :
|
Vazno je da si to rijesija ;)
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41. |