![]() |
Dvojba između Segatea 300GB i WD 320GB
Dakle, preporuke, iskustva i sve ostalo vezano uz ova dva modela...
1) Seagate, 300GB Barracuda 7200.8, ULTRA ATA, 7200rpm, 8MB 2) WD Caviar 320GB, WD3200JB, 9ms, 8MB, ULTRA ATA / 100, DATALifeguard, 100MB / sec, 7200rpm, EIDE Oba diska imaju 3 god. garancije... Moram nagalasiti da mi je pouzdanost diska kod kupnje najvažnija... Obe firme su dosta pouzdane bile do sada (ne računajući neke serije WD...)... Svaki savjet je dobrodošao... |
nebi mogao ići na sata2 ili bar sata
|
To je disk čisto za arhiviranje...
|
Ja isto razmišljam kupiti neki disk na koji ću arhivirati sve cd/dvd-e koje imam, jer mi već nastaje velika zbrka, gubim cd-e i kvare se. Koliko je dobar (pouzdan) taj način arhiviranja?
|
pa li ako imaš ploču koja podržava sata ili 2. bolje su ti sata hdd-i.
Samsung SpinPoint P120 200 ILI 250GB SATA2 Hitachi 250GB SATA2 |
Što se tiče arhiviranja na diskove uvijek postoji rizik ali mislim da je manji nego kod arhviranja na cd ili DVD...
Kupujem ata100 zato što matična ne podržava sata... |
¸onda sigejt
|
po meni wd, imao sam jedan iz JB serije i samo pohvale, brz, necujan, malo se grije... blazenstvo s obzirom na ovog sata seagatea sto sada imam.
Ali pazi da je disk crne boje u wd-a. |
ja bi ti za arhiviranje preporucio WD..
|
Za arhiviranje Seagate, za ostalo WD.
|
....najbolje ti je uzet oba.....?..?::?...
|
Seagate - jedino kaj je mozda malo bucan, neznam nisam vidio taj 300GB, ali ovaj moj 120 je dosta bucan... Ali zato nikakvih problema s njim... ;)
|
uzmi maxotra :D :D :D
zezam se ofkors :p s wdom imam jako dobra iskustva pa ga stoga i preporucujem :) |
Mar, šta ti znači: "Ali pazi da je disk crne boje u wd-a" ?
|
WD uzmi jako dobar disk
|
Citiraj:
|
Za sada WD vodi protiv Seagatea 4:3 ... u glasovima ...
|
ja bi seagate uzeo
nema iskustva s wd-om, ali super zadovoljan sam sa svojim, tiši disk nisam čuo što i nije bitno za arhiviranj, , ali svejedno :) |
Napisao si za arhiviranje...Znači što bolji omjer cijene i kapaciteta,kakve tebe razlike brinu,o POUZDANOSTI ?! Daj molim te,razlike izmedju ta dva diska za ono što ti trebaš osim u kapacitetu nema!
|
Što se tiče ovog zadnjeg komentara moram naglasiti da je pokretanje ove teme bilo izričito vezano uz pouzdanost i kvalitetu diskova... tj. htio sam vidjeti jeli nekto možda imao nekakvo loše iskustvo sa WD-om ili Seagate-om...
Tako da nije samo stvar u kapacitetu... |
imao 6 wda svi rade ko urice, 2 ibma isto tak, 3 seagata jedan otisao, 2 maxtora rade super (al su i dost noviji od ostalih)
wd uzmi... |
Ja bi uzeo wd-a prvo dbijes 20gb vise :D drugo obozavam wd-a i njihov suport dobijes odgovor u istom danu :)
|
Mislim, CD-i i devedeji su meni najbolji za arhivirati, evo bas si idem copiti ovu kutiju, predobra je bas za to, jer ne zauzima puno mjesta, a stane, da ga stane...........
http://www.e-ponuda.com/images/oe-cdcase-ad55200.jpg ovo je recimo za 200 komada, ali ima ih jos. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kaj ti brijes? Pa, model od 320GB moze imati stvarnog kapaciteta 312.5 GB. otkud ti 233 izvukao ?????????? |
ne, imat ce malo manje od 300gb efektivno :) govorim za wd...
|
imaju modeli koji tako pisu, a zapravo su kao 250GB modeli.
|
Uglavnom bi uzeo WD....a vecina hardova ima nesto manje mb-a nego sto pise na Hdd-u.
|
to je zato što računaju KB ili MB-ovima, a ne u GB-ovima
ili ti 1024 MB je 1GB |
proizvodjaci oznacavaju kapacitet u byteovima i npr ovaj gore wd ima 320000..... byteova, a windows to preracuna u GB, racunajuci po formuli 1KB = 1024B
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:06. |