![]() |
ADSL očajnik
zanima me ljudi dali je muguće da ja i frend uzmemo ADSL najsporiji ali FLAT a da svaki ima svoji modem pošto se nemožemo umražati.
Neznam kako to funkcionira i kako se to uopće spaja |
ne mozhete koristiti isti dsl account istovremeno.
ako se ne mozhete umrezhiti, jer ste predaleko, nishta od toga. eventualno da mozhete, onda se to rijeshava bez problema of kors. |
mreze koje rade bez problema? :) citao sam da je carobnjak iz Oz-a jednom slozio takvu mrezu :)
salim se, dobar setup i sve klizi savrseno :) |
ja kod kuce imam negdje 4 kompa umrezano stalno i swi su na netu stalno... a spojeni su owak... modem od aDSL-a ide u router koji je 1m dalje, na tom ruteru su 2 kompa spojena, onda s tog rutera, kabal od 20m ide u drugi ruter i sa tog routera su 2 kompa isto spojena... bilo je lagano za instalaciju, imo sam uputstva koja sam dobio od routera... swe super radi... problema sam imo sa aDSL modemom jedino... moro sam ga resetirat... sad wech mjesecima nemam problema nikakih...
ewo ak ste u mogucnosti da se umrezite... tak sam ja naprawio... ae pozzz. sretno! |
da, lakoi je ako su u moguchnosti umrezhavanja,
makar mi se po njegovom postu ne chini tako. |
meni i netrba da koristimo adsl u u isto vrijeme bitno je da ga imamo
a na što se on spaja? na obični telefonski kabel |
iz utichnice ide jedan kablich u splitter koji ti da t-com. splitter za prijatelja,
morate sami uzeti. iz splittera jedna linija je za phone, druga ide do DSL modema. Od DSL modema do rachunala (mrezhne kartice) ide mrezhni kabel. Postoje i USB varijante, ali izbjegavaj. That's it. Sa istim accountom, se mozhesh spajati normalno, jer rachun se ostvaruje preko accounta. |
Samo ne budite obadva u isto vrijeme jer to neće ići :D (jedan dan ti, drugi on) :D
|
to ce mi biti problem zato jer sam vec spojen na mrežu preko UTP kabela
na sto da onda spojim ovaj kada si rekao da nevalja preko USB-a |
kupi još jednu mrežnu ili stavi router na switch... Kamo si spojen uopće (na switch ili nekaj drugo)?
|
Moj frend si je doma napravio mrežu za 8 kompova i svi mogu na internet. Koliko sam ga skužio (sorry, nije moja materija) on je od Siemensa C-010 po uputstvima sa ovog foruma napravio router i spojio ga na switch sa 8 portova.
Ne znam koji ADSL modem ima Jinx, ali sam vidio da je netko na ovom forumu Kasda modem pretvorio u router i isto tako surfa više ljudi odjednom. Ja pokušao isto, ali mi ne ide. Navodno bi trebao u postavkama za ADSL vezu u 'New Connection Wizardu' trebao odabrati opciju 'Connect using a broadband connection that is always on' i onda bi sve bilo ok. |
ma da uputstva mozes bacit u smece:D
tesko je ovak objasnit |
@cocont: Ako prebaciš modem u router onda ti netreba konekcija već se on sam (router) automatski spaja. Može biti spojen stalno, a može se spajati po potrebi. Ja sam isprobao sa svojim ZyXEL modemom-routerom (od t-com) i radilo je...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45. |