PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   shutdown redirect? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38713)

mat 04.05.2006. 14:47

shutdown redirect?

postoji li kakav nacin za "redirect" opcije shutdown?
znaci kad netko na bilo kakav nacin odabere shutdown da pc ode u hibernaciju npr.
tnx

Defcon.OS 04.05.2006. 19:28

???
Here goes nothing:
Ne kontam bas za sto ti taj redirect tocno treba, ali sto se tice hibernate
opcije Start>TurnOff...>shift>Hibernate.

atha 04.05.2006. 19:39

pretpostavljam da on zheli da kada user pritisne na shut down,
da rachunalo ode npr. u hibernate, ali i ne mora, mozhe i u standby.
jel?

mat 04.05.2006. 20:43

tocno tako atha

radi se o tome da svaki vikend idem u ri ili drugdje nalazit se s curom. i naravno da cu ostavit preko 80 sati komp da skida (moze puno skinut za tolko jel)
e al posto su moji doma malo mutavi oni briju da to nesmije tak dugo radit i fino mi ugase komp istu vecer kad ja odem. windows scheduler ne može podici komp nego iz hibernacije ili stand by ili sleep. auto start & shut down ga baci u onaj "deep sleep" ali prije toga baci upozorenje - znaci to ce skuzit!

ne preostaje mi nis drugo nego da zamjenim shut down sa hybernate i namjestim windows scheduler da svakih 30 minuta pokrene bzvzni .bat file u kojem je samo @echo off - iz hibernacije. kuzite sad?
aj pliz helpajte :)

domy_os 04.05.2006. 21:36

Kolko se sjećam, taj shutdown se može sakrit, al ne pitaj me kako jer sam se davno s tim igrao...

mat 04.05.2006. 21:45

a je palo mi je i to na pamet ali nisam se ni trudio saznati jer oni kolko su ludi su u stanju sam napajanje zgasit. stvar je u tom da oni moraju biti uvjereni da su ugasili komp, izadu fino iz moje sobe, a za 10min se on opet upali i dalje skida :)

al eto, ako netko zna, moze usput napisati ovdje kako onemoguciti shutdown

mat 04.05.2006. 21:51

našo

start => run => gpedit.msc =>

http://img480.imageshack.us/img480/6...led6jp1.th.jpg

vga killer 04.05.2006. 23:21

Citiraj:

Autor mat
a je palo mi je i to na pamet ali nisam se ni trudio saznati jer oni kolko su ludi su u stanju sam napajanje zgasit. stvar je u tom da oni moraju biti uvjereni da su ugasili komp, izadu fino iz moje sobe, a za 10min se on opet upali i dalje skida :)

al eto, ako netko zna, moze usput napisati ovdje kako onemoguciti shutdown

al kad 2-3 puta zgase komp i on se opet upali opet ce isključit napajanje :rolleyes:, kaj ne?? : evil :

Bran 05.05.2006. 08:41

Citiraj:

Autor vga killer
al kad 2-3 puta zgase komp i on se opet upali opet ce isključit napajanje :rolleyes:, kaj ne?? : evil :

Vrlo vjerojatno.

atha 05.05.2006. 08:51

Izvuci tipkovnicu i misha iz rachunala.
Odspoji takodjer i tipku za paljenje sa maticne ploce.
Pa neka se uhvate kurble.

De5tr0yer 05.05.2006. 09:17

ovi tipku sa mticne moze u power mangementu podesiti da ode na stand by ili hibernation, vrlo lagano iz control panela

alimilano 05.05.2006. 10:55

Citiraj:

Autor mat
e al posto su moji doma malo mutavi oni briju da to nesmije tak dugo radit i fino mi ugase komp istu vecer kad ja odem.

..ha ha.....takvi su i moji a i većina ostalih...

immortal 05.05.2006. 17:36

"Treba komp ugasiti i odštekati iz utičnice cijeli produžni kabel..."

Crais 09.05.2006. 02:14

Citiraj:

Autor atha
Izvuci tipkovnicu i misha iz rachunala.
Odspoji takodjer i tipku za paljenje sa maticne ploce.
Pa neka se uhvate kurble.

To je i meni palo na pamet prvo, lol
Ili ištekaj kabl za napajanje monitora, pa neće vidjet šta rade, a kladim se da ne znaju na pamet :D

Facelessone 09.05.2006. 08:30

i još počupaj žice od power i hdd svjetla na kučištu

Bran 09.05.2006. 08:43

Citiraj:

Autor alimilano
..ha ha.....takvi su i moji a i većina ostalih...

Na svu sreću starci mi ne ulaze u sobu, pa mogu raditi kaj želim. A i da je komp upaljen ne bi ga dirali jer znaju ponešto o kompjutorima. To je dobro, ali po jednoj strani i loše jer kad sam prije nešto želio nadograditi, pa ne mogu muljati da mi treba još i ovo i ovo jer znaju kak kaj ide. Tak je to. Sad više manje kroz ljeto zaradim sam neku lovu, pa trošim kako želim i na što želim.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25.