PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   KASDA ADSL router! Molim pomoć!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38627)

brajo 03.05.2006. 12:20

KASDA ADSL router! Molim pomoć!!!

Problem:

Imam Kasda ADSL router koji mi je isporučio naš dragi: DualWiel T-Com čija mi služba za podršku ne zna pomoći. Čitao sam postove na sličnom threadu ovdje ali ja imam malo drukčiji problem: često mi se dešava da mi Internet veza jednostavno pada sama od sebe, pokušao sam spajanje preko USB-a i LAN-a ali to očito nije problem. Ima perioda kada radi bez greške a ponekad puca svakih pet minuta. 'Monitorčići' u system tray-u ostaju ali svijetli sam ojedan od njih. Pokušao sam instalirati drivere sa original CD-a od proizvođača i onog od T-Com-a ali to nije pomoglo. Da li je problem kod mene ili u njihovoj centrali?! Da li treba mijenjati postavke u samome modemu!? Koje?! Hvala unaprijed!

alimilano 03.05.2006. 12:41

Citiraj:

Autor brajo
Ima perioda kada radi bez greške a ponekad puca svakih pet minuta.

...na osnovu ove rečenice vrlo lako moguće da je do njih (možda brljaju nešto na centrali)...........prije 5-6 miseci sam imao sličnu situaciju...4 dana sam se nervirao i probao sve živo (kad sam ih zvao nisu znali pomoć)...da bi mi nakon 4 dana rekli da su njihovi radnici nešto radili na centrali (da su mi bar znali to reć prvi dan)....nakon toga sve ok.......

atha 03.05.2006. 13:47

ovako. radije spajaja na mrezhnu karticu.
drivere shto si dobio na njihovome cd-u uninstaliraj. komplet.
dovoljan ti je samo pppoe protokol.
ako ti veza pada sama od sebe, mogu skoro sa sigurnoschu tvrditi da je problem do njih, i porta na centrali na kojemu si ti. budi uporan, zovi 0800 9000 i prijavi kvar. budi odrijeshit, i reci da tako ne mozhesh raditi.

Pomo 03.05.2006. 13:49

Citiraj:

Autor atha
budi odrijeshit

I umri muški : quake :

coconut 03.05.2006. 14:23

Sigurno je do njih. Budi uporan i prijavljuj kvarove sve dok se situacija ne popravi jer u konačnici ti ih plaćaš da ti sve radi kako treba. Radi svoje sigurnosti, možeš posuditi ADSL modem od nekog frenda i stavit umjesto Kasde. Ako ni on ne radi, 100% je do t-scuma. I poslušaj šta ti je atha rekao.

brajo 03.05.2006. 14:25

Citiraj:

Autor alimilano
...na osnovu ove rečenice vrlo lako moguće da je do njih (možda brljaju nešto na centrali)...........prije 5-6 miseci sam imao sličnu situaciju...4 dana sam se nervirao i probao sve živo (kad sam ih zvao nisu znali pomoć)...da bi mi nakon 4 dana rekli da su njihovi radnici nešto radili na centrali (da su mi bar znali to reć prvi dan)....nakon toga sve ok.......

Ha ha, poznato mi je; samo što nisam formatirao C: ;-))) ! Kaže frajer iz podrške: 'Gospon, pa probajte spojit modem na neki laptop da vidite dal' radi modem, jer kod nas je sve u redu, znate...' ili 'Prokopajte malo po kompjuteru da vidite da li vam nekaj prekida vezu...' Profesionalizam do boli nema šta! Čekao da mi spoje ADSL skoro tri mjeseca a slali mi redovito račune za korištenje Internet usluga u međuvremenu! Koji su to pacijenti!!! O cijenama da ne govorimo, u Italiji ima za € 30,- mjesečno flat i bolesna brzina. Ali tamo nema prok%&$ih monopolista!!! Anyway, hvala ljudi na savjetima !!!!!

Fake 05.05.2006. 09:29

Citiraj:

Autor brajo
Ha ha, poznato mi je; samo što nisam formatirao C: ;-))) ! Kaže frajer iz podrške: 'Gospon, pa probajte spojit modem na neki laptop da vidite dal' radi modem, jer kod nas je sve u redu, znate...' ili 'Prokopajte malo po kompjuteru da vidite da li vam nekaj prekida vezu...' Profesionalizam do boli nema šta! Čekao da mi spoje ADSL skoro tri mjeseca a slali mi redovito račune za korištenje Internet usluga u međuvremenu! Koji su to pacijenti!!! O cijenama da ne govorimo, u Italiji ima za € 30,- mjesečno flat i bolesna brzina. Ali tamo nema prok%&$ih monopolista!!! Anyway, hvala ljudi na savjetima !!!!!

Samo ću te pitat jedno pitanje, kakve su centrale bile u Italiji, a kakve kod nas kada je došao DSL? Kod nas ti je cijela infrastruktura bila stara, pa pogledaj koliko još centrala nema DSLAM... Pa ti onda vidi što je skuplje, pa jebiga neće nitko raditi besplatno.... A za monopol je kriva država, ali i to će polako otići.... Brajo, dolaze nam bolja vremena: cheers2

Fake 05.05.2006. 09:30

Sori

A što se tiče padanja veze, sigurno je do T-coma, samo prijavljuj kvarove i to ti je to

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33.