![]() |
Athlon xp vs. 64
Jel mi se isplati prelaziti sa
Mobilca 2600@2200mhz Abit nf7-s 1x512mb 6800 12x6 prodati maticnu i proc i uzeti recimo amd 64 3000+ (3200+) i asrock onu sa agp-om Kolko bi to brze bilo? |
Za što ti je potrebna takva brzina?
|
Isto... Nisi spomenuo u kojem smislu brže/bolje. U igrama i obradi slika/videa nisam primjetio razliku koja bi opravdala 800-1000 kn nadoplate.
|
Citiraj:
kolko ti maksimalno ide proc? hmm, činjenica je da je 3000+ pojeftinio i da je dobra kupnja, ali za nekog s lošijim kompom... možda bi ti bilo bolje da ideš na dual core proc? 3000+ bi ti bio nekih 10-20% bolji, ovisi kaj delaš na komopu, a platio bi i njega i matičnu dosta... ali, ako si pri lovi, iskoristi priliku, to je odličan proc, i bez oc-a |
Citiraj:
Ja sam probao sve tri kombinacije: Abit NF7 + XP-M@2200MHz Asus K8V SE + A64 3000+ newcastle s754 Gigabyte K8NSC + A64 3200+ venice Sve sa grafičkom asus v9999 GE. Na sve tri kombinacije igre poput UT/CoD2/CoD/BF2 su radile gotovo identično. Možda su razlike u benčmarcima nekih 10-15%, no u igrama se to pretvara u 2-5 frejmova. Ukoliko se samo igraš, ne isplati se, jer dodaješ 1000Kn a ne dobivaš maks 10%. Za druge aplikacije ti budu drugi rekli, premda stojim da XP na 2.2GHz nije puno iza venicea na 1.8-2.0GHz. Nabaci još 512MB memorije, i miran si još dosta. |
Citiraj:
Čovjek nije ni rekao za što koristi komp a ti bi mu odma uvaljao dual core...: nono : |
Citiraj:
ne vidim kaj je tu glupost? samo hoću reći da mu se možda ne isplati prelaziti na sličan procesor, jer već doma ima prilično dobar. samo ističem da bi mu sljedeća investicija kaj se procesora tiče trebao biti dual core... 3000+ mu neće donijeti veliki napredak, no kroz koji mjesec dual core procesori će pojeftiniti zbog dolaska novih na tržište, i onda više nitko neće spominjati 3000+. nisam rekao da treba kupit dualccore procesor sutra, možda za godinu dana. ispričavam se ako sam bio nejasan... no ponovit ću se, ako želi 3000+ ok... |
Gle ako ne radi u multi taskingu NE treba mu dual core.
Ako radi onda ok, ovako je to bacanje love, bilo sada bilo za 1 god. |
Citiraj:
I ti si imao svojedobne napadaje suludih izjava. I tko kaže da u nekim igrama ne može iskoristit dual core: stoopid |
Citiraj:
nhf, samo želim reći da po meni mu nije isplativ (prvenstveno kaj se tiče omjera cijene i performansi) prelazak na bilo koji amd-ov ili intelov jednojezgreni procesor, jer ima doma vrlo dobar proc. još da ga malo više navine:) no, pričekajmo da @zackoj kaže za kaj mu treba komp. |
@Roller
Možda jesam malo burnije reagirao al čemu preporučit nešto kad se nezna niš o potrebama čovjeka... Di sam ja tu napisao da igre ne iskorištavaju dual core? P.S. Kad sam baljezgao tad sam bio mald i nadobudan:D |
Decki po cemu se vi svadjate??? Zackoj ocito bas nije aktivan i jos nije niti naveo za kaj bu koristil PC, a vi se tu prepirete, lol... :D
|
Evo i mene.
Decki nema potrebe za svadom, svi prijedlozi su uredu. Ovako komp koristim najvise za igrice, ali tu i tamo se zalomi obrada videa divx u dvd, cak i neka sitna obrada slike. Prijedlog za dual core je ok ali za to se para nema. Zapravo nebi ga ni mjenjao da nakon sto sam stavio novu graficku (sa 9550 na 6800) u F1 Challenge i Grand prix 4 rast performansi gotovo je neprimjetan. tragicno je da veci fps imam na toca 3 nego na te dvije igrice zajedno. Proc drzim na 2200@1.475 memorija koci, a mislim da ga bas nije isplativo drzati na 2500@1.725 jer mislim da sam toliko najvise isao. Mislim I jos jedan razloga za prodaju je taj sto ta kombinacija jos drzi cijenu i vecu uz nadoplatu od 500-600 kn, ako ne i manje bi mogao sve zamijeniti, a pitanje kakva ce situacija biti za pola godine godinu, mozda se nece isplatiti ni prodavati to. HVALA |
Evo slušaj ti mene.. :D
ja sam napravio isto što i ti, promijenio dobrog Bartona i Epoxicu za ASRockicu i Venice3000+.. -uglavnom, razlike u brzini izvođenja igara (kako stručan pojam :) ) nećeš posebno primijetiti.. no, na drugu stranu sa tako jakom grafičkom, nije joj loše dati malo kapacitetniji proc.. -najveći porast performansi ćeš osjetiti dodavanjem još 512mb rama, i onda osjetiš, ali OSJETIŠ, razliku u igrama i windozama... sve se brže, puno brže učitava, cijeli sistem LAKŠE diše... da se tako izrazim... Venice ima prednost kod obrade videa, i to sam se sam uvjerio, neke stvari radi skoro pa duplo brže... isprobano. (kopiranje dvd shrinkom: prije na barton - 45min, a na venice 22-25min.. ;) ) ZAKLJUČAK: kupi najprije dodatnih 512rama, pa probaj, a onda razmišljaj o promjeni proca i ploče, jer bez gigu rama ti ne vrijedi ništa bolji proc... pogotovo za novije igre, koje žderu ram ko ja cornflakes.... jer bi se mogao razočarati... |
Slažem se sa Gabreom.
|
Dakle bolje ostati na ovome.
jel mi bolje 2x512mb (razlicitih) ili 1x1gb (neznam dal ima jos u vemilu 1gb koji se koji podnosi veliki fsb) |
Za Socket A je bolje da je CAS na 2, i bolje je 2*512MB zbog Dual chanella.
|
Buljo kaj te trese? DC na soc. A? Razlike su neprimjetne...
Ovo za CAS 2 je istina, što niže to bolje... |
Mala je razlika al ako već ima zašto ne?
Mada ja sad na NF7-S imam SC i ajmo reč da ne kužim razliku u odnosu na DC. |
i ja se mislin vazet jos po gige rama, sad me zanim koliko cu razlike osjetit
ova mi mema radi na 458mhz... npr. cod2 igran sa high detaljima i 2 aa i 4 af i zatrzucka mi tu i tamo kad treba nesto loudat, a inace su fps uvik iznad 30 fps, a na netu sve ide skroz fluidno bez ikakve trzancije... bili sa tih dodatnih po gige osjetija porast FPS-a ili samo bi mi samo nestale ta povremena zatruckanja... |
Nestalo bi ti to trzanje, igre bi se brže load-ale
|
Nestala bi ta povremena zatrzavanja, ubrzalo bi ti se vrijeme loadanja. Ako hoces vidjeti razliku izmedju 512MB i 1GB onda pokreni Battlefield 2 i sve ti bude jasno! :)
|
Citiraj:
jao, slab vam hrvatski... : nono : : lol2 : |
Uzet cu rame onda, jos neznam koja kombinacija. Jel za dual chanel oba keksa moraju biti iz iste serije, istog proizvodaca ili mogu biti i razlicitog proizvodaca???
|
meni su od razlicitog proizvodjaca i razliciti su cipovi na njima i rade u dula chenelu...
|
Citiraj:
...pozeljno je da su indenticni |
Citiraj:
MIsliš identični, a ne indentični:) |
Evo da podijelim iskustvo jer sam osobno imao prije konfe iz siga abit AN7 + mobilca na 232x10.5 1.67volti + 2x 512ddr dual i stavljanjem nove generacije procesora i ploce razlike u brzini se ne osjeti toliko u igrama koliko u drugim stvarima dakle ukoliko se igras kak je ekipa vec rekla ne isplati se mijenjati jer trebas dosta love uloziti pamislim da se u tvom slucaju jos isplati pricekati
Sto se tice meme za dual ja imam iskustvo da nemoraju biti isti proizvodjac |
Citiraj:
...mislim :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:05. |