![]() |
Pomagajte
Ovak.
Preuredio sam si sobu i odlucio sam puknuti telefon unutra. Ok i tako ja na prikljucak u sobi stavio dsl/telefon (spojio na spliter i onda u "utičnicu"). Probao ja zvati sam sebe doma..i eto zvone obadva savrseno. Sve dok jutros nisam digao slusalicu u hodniku (od telefona) i onak cujem pištanje. Reko god damn kaj je sada. Dodem do kompa i pise fino da je konekcija pala jer se kabel od mreže odspojo..a naravno da nije..probao sam sve kombinacije ali nemrem nikako održavati na životu dva telefona i DSL istodobno. Znaci skraceno: Zelim dva telefona (hodnik od stana i moja soba) Zelim dsl u sobi. Zelim da obadva telefona rade i da mi dsl ne crkava kad dignem slusalcicu na telefonu koji nije spojen na spliter. E pa puno hvala tko mi ovo rijesi. Pozdrav. Napominjem radi se o dva ulaza tj.dvije utičnice u različitim prostorijma na kojima je samo jedan ulaz funkcionalan. Hvala opet. |
DSL splitter spoji na glavni vod i on će podijelit to na telefonsku i DSL liniju. Telefonsku liniju dalje podijeliš normalnim splitterom i zajedno s DSL linijom dovedeš u sobu. To bi trebalo bit to.
|
domy..radi se o dvije uticnice..ali idem po dsl spliter svjedno...tj.ovak na ovaj vod u hodniku ide dsl i telefon preko splitera...a na ovaj u sobi telefon ide preko splitera u ulaz...
|
Bitno je da DSL splitter bude na glavnoj žici, tj. da između DSL splittera i centrale nema ništa. Kad jednom podijeliš signal na ovaj za DSL i telefon, DSL žica ide opet bez prekida u DSL modem, a s telefonskom radi šta oćeš.
|
Telefone moraš spojiti na spliter i DSL također, i spliter na glavni vod!
|
evo riješio sam stvar..ovako :)
na vod u hodniku sam spojio DSL i telefon preko splitera u utičnicu a u sobi sam samo spojio spliter na vod i na njega telefon...eto radi :) eee da i sada jos jedno pitanjce recimo ja razgovaram i netko digne slusalicu u hodniku...i on naravno cuje kaj ja i neka osoba pricamo..kako to onemoguciti? jerbo ne volim kada me netko prisluskiva... :) |
odštekaš drugi tulifon
Šalim se! Mislim da se to ne može ,jer su telefoni na istoj liniji. Jedino ako telefon ima block, ili bravu. |
nema.... :(
mislio sam mozda da postoji neki nacin :( |
nepostoji nacin . :)
|
Citiraj:
imali su u ponudi tocno to sto ti trebas, to je bio nekakav sklop koji se je ugradjivao u/iza telefonske uticnice i kad bi se na jednom telefonu digla slusalica ostali bi bili van funkcije :) |
hehe prije 14-15.g= to znaci da je više nema....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39. |