PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Pomagajte (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38352)

Hamm 29.04.2006. 10:49

Pomagajte

Ovak.

Preuredio sam si sobu i odlucio sam puknuti telefon unutra. Ok i tako ja na prikljucak u sobi stavio dsl/telefon (spojio na spliter i onda u "utičnicu").

Probao ja zvati sam sebe doma..i eto zvone obadva savrseno. Sve dok jutros nisam digao slusalicu u hodniku (od telefona) i onak cujem pištanje. Reko god damn kaj je sada. Dodem do kompa i pise fino da je konekcija pala jer se kabel od mreže odspojo..a naravno da nije..probao sam sve kombinacije ali nemrem nikako održavati na životu dva telefona i DSL istodobno.

Znaci skraceno:

Zelim dva telefona (hodnik od stana i moja soba)
Zelim dsl u sobi.
Zelim da obadva telefona rade i da mi dsl ne crkava kad dignem slusalcicu na telefonu koji nije spojen na spliter.

E pa puno hvala tko mi ovo rijesi. Pozdrav.

Napominjem radi se o dva ulaza tj.dvije utičnice u različitim prostorijma na kojima je samo jedan ulaz funkcionalan.

Hvala opet.

domy_os 29.04.2006. 11:10

DSL splitter spoji na glavni vod i on će podijelit to na telefonsku i DSL liniju. Telefonsku liniju dalje podijeliš normalnim splitterom i zajedno s DSL linijom dovedeš u sobu. To bi trebalo bit to.

Hamm 29.04.2006. 11:17

domy..radi se o dvije uticnice..ali idem po dsl spliter svjedno...tj.ovak na ovaj vod u hodniku ide dsl i telefon preko splitera...a na ovaj u sobi telefon ide preko splitera u ulaz...

domy_os 29.04.2006. 11:28

Bitno je da DSL splitter bude na glavnoj žici, tj. da između DSL splittera i centrale nema ništa. Kad jednom podijeliš signal na ovaj za DSL i telefon, DSL žica ide opet bez prekida u DSL modem, a s telefonskom radi šta oćeš.

ćiber_manija 29.04.2006. 12:21

Telefone moraš spojiti na spliter i DSL također, i spliter na glavni vod!

Hamm 29.04.2006. 12:33

evo riješio sam stvar..ovako :)

na vod u hodniku sam spojio DSL i telefon preko splitera u utičnicu

a u sobi sam samo spojio spliter na vod i na njega telefon...eto radi :)

eee da i sada jos jedno pitanjce

recimo ja razgovaram i netko digne slusalicu u hodniku...i on naravno cuje kaj ja i neka osoba pricamo..kako to onemoguciti?
jerbo ne volim kada me netko prisluskiva... :)

baterija 29.04.2006. 12:42

odštekaš drugi tulifon
Šalim se!
Mislim da se to ne može ,jer su telefoni na istoj liniji.
Jedino ako telefon ima block, ili bravu.

Hamm 29.04.2006. 12:45

nema.... :(

mislio sam mozda da postoji neki nacin :(

Codiac 30.04.2006. 00:16

nepostoji nacin . :)

SlavoS 30.04.2006. 01:21

Citiraj:

Autor Hamm
evo riješio sam stvar..ovako :)

na vod u hodniku sam spojio DSL i telefon preko splitera u utičnicu

a u sobi sam samo spojio spliter na vod i na njega telefon...eto radi :)

eee da i sada jos jedno pitanjce

recimo ja razgovaram i netko digne slusalicu u hodniku...i on naravno cuje kaj ja i neka osoba pricamo..kako to onemoguciti?
jerbo ne volim kada me netko prisluskiva... :)

prije 14-15 godina bila je jedna firma na Kustosiji, ako me pamcenje dobro sluzi "suvremena elektronika" ili tako nekako.
imali su u ponudi tocno to sto ti trebas, to je bio nekakav sklop koji se je ugradjivao u/iza telefonske uticnice i kad bi se na jednom telefonu digla slusalica ostali bi bili van funkcije :)

Hamm 30.04.2006. 12:53

hehe prije 14-15.g= to znaci da je više nema....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39.