![]() |
Koliko (ni)je preporučljivo držati komp upaljen 24h dnevno?
Ja nemam baš naviku gasiti komp (otkako imam brzi net =P), i stoji mi upaljen već negdje godinu dana ako ne i više (s iznimkama gašenja svakih par mjeseci na nekih 8-9 sati). Pa koliko je to gore u odnosu da npr. bude upaljen 16-18h dnevno?
|
Ako ne radi 100% (odnosno skidas torrente = 1% rada) ne bi trebalo biti problema.
Jasno je da ce ti pc trajati najvise ako ga ne koristis, ali opet.... :) |
Moj komp radi neprekidno od 11.3.2005. osim 10 dana godišnjeg u kolovozu. Zauzeće procesora je konstantno 93-95 % ( Grid ) , sve su temperature u granicama normale.
|
Od kad sam dobio flat prije 1.5 mjeseca komp ne gasim, izuzev mijenjanja hardwera i sl.Znači,u mjesec dana je ugašen max 1h. Budem saznao... Sve je hlađeno, proc na 1.5V 230X8, ploča je na 460FSB ali na defaultu V, mema je na 2.7V.
|
Citiraj:
|
Otkad imam flat, komp je upaljen 0-24 h, a to je više od god dana.
|
khm...cek kaj ti u godinu dana nikad nije nestalo struje?
ili kolko god? nije da meni nestane svako malo..ali 100% jednom godišnje :( |
Citiraj:
Tera me skidati koncerte, hebiga... Skuplja se lagano... |
sve komponente imaju vijek trajanja...
ako je komp upaljen nonstop, sati teku.... kaže čovjek kojemu također skoro nonstop upaljen komp :) |
Ali obicno to nije manje od nekih 10god, tako da me ne zabrinajva sto nikako ne gasim komp. :)
|
za neclockanu mašinu ;) tebe ne brine...
neke bi moglo :D |
..dok sam imao flat bio mi je upaljen tri miseca non-stop...a poznato je da za elektroničke komponente najveći šok je paljenje i gašenje.....
|
Citiraj:
|
ko će kupit komp nakon 5 godina, a kamoli 10 :D
|
Komp nek radi tak dugo dok ne izgori koja komponenta (najbolji izgovor za dobivanje novog kompa) :)
|
Citiraj:
|
Ja također držim kompjutere 24 h upaljene i tako godinama, osim kada se sprema neka grmljavina - onda isčupam kabele iz utičnice - sigurno je sigurno. Najveći bed mi je kada moram updatati antivirus pa me pita za "restart".
|
Citiraj:
|
Citiraj:
eto totalno isto :D inace mene nista nezabrinjava ionako svake 2god mjenjam komp tako da me uopce nedira to sto skracujem zivot necemu kada je garancija 2god:D :D |
Citiraj:
|
pa radit će on... znakovi rikavanja? nagli pad oveclocka, nestabilnost...
|
Ovdje se vidi od koga ne treba kupovati polovne meme,procove i ploče:D
: lol2 : |
Citiraj:
|
kad ste već kod toga, zanima me gdje držite računala ?
ja imam računalo u svojoj sobi ( i cjelu informatičku opremu, 2 stara kompa, stare matične, kablove, itd.) , tj, spavaćoj sobi. to računalo je stalno upaljeno, toplina se osjeća na veliko, ne pomaže ni prozračivanje sobe. Koliko je to štetno, kolko tu ima zračenja? |
meni ga uopce nije zao drzat upaljenim al ne mogu spavati ako je upaljen!
nije mi jasno kako vi ljudi spavate? ili vam pc nije u spavacoj sobi? ja nema sanse zaspat uz upaljen komp, zujanje ubija car sna |
Ja kad idem spavat, svu elektroniku poisključivam... iz utičnice! Inače mi je spavanje sranje... ujutro glavobolja i ostale srodne pizdarije.
|
Ja gasim komp uvijek.
Nema koristi da mi radi čitavu noć, nemam flet pa ne downloadam ništa preko noći, dakle - mogu ga mirne duše ugasiti. |
pošto nemam flat komp je ugašen preko noći
|
Komp je ugašen preko noći, premda imam flat.
Previše svjetla i buke stvara, a treba se i on odmoriti |
Nikad ga ne gasim.
Nemogu spavat ak je ugašen. Neki ljudi broje ovce.... ...a ja slušam dal mogu čut komp.... ...a naravno nemogu pa zaspim :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |