PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pljačke banaka - Hrvojeś osvrt (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38057)

Hrvoje xyz 23.04.2006. 18:52

Pljačke banaka - Hrvojeś osvrt

: nono :

pa sve vise tih pljacki , i sve cesce .
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=314422

Oružani prepad na poštansko vozilo u Španskom, djelatnik ozlijeđen, ceste blokirane

srecom , ovaj put su uzeli smo vrecu punu razglednica
koji looooom

daj zabrij .. ukradnes dva auta az bijeg, pratis tu banku neznam kolko mjeseci , pripremas se neznam kak dugo za to , da bi onda sve zabrljo kad treba bit najprisebniji.

Malo sam razmisljo o tom ..
ok ,bravo kaj su ukrali 2 auta , da ih se ne skuzi.
Minus im je kaj je ipak otkriven drugi auto , i samim time im onemogucen bijeg iz grada.

Onda se postavlja pitanje, recimo kaj bi ja napravio u situaciji toj , pa zas bi uopce iso iz Zagreba?
pa poznato je da je mjesto pljacke najsigurnije za pljackase poslje same pljacke .. zas bjezat iz zagreba?

IMO kaj su trebali : u nekoj sumi parkirat ukradeni auto. S ovim prvim ukradenim autom doc do tog drugog , prebavcit se ta , ovaj prvri zapalit (zbog otisaka) i ljepo laganini voznjom se vratit di god zive , vjerujem da su iz Zagreba.

nadalje , pogreska je bila u samom izvodenju pljacke .. nesmiju si dopustit iznenadenja , da ih djelatnik tam prakticki nenaouruzan zezne .. da ja idem u tak nes , mislim da bih odmah ranio/oesvjesito jednog od djelatnika Pošte (a dvojica su) , i drugi bi se onda prestrasio. I da ti sve vrece . Dakle odma s prigusivacem ozlijedit jednog od dvojice , i ovom drugom zaprjetit . Obavezno imat maske na licu , neku masku koja je maska drugog lica , dakle da djeluje prirodno.To je dobro jer se tak policija zavara na skroz krive osobe , + pri bjezanju nitko ne obraca pozornost na takav auto i ljude normalne u njemu, nornalnih faca .

Treba pricat sto manje , i sve to sto brze obavit.
Plijen se nesmije trosit odma , neg treba cekat par mjeseci da se stvar "slegne".
U tak neku akciju treba ic samo s ljudima u koje imas potpuno povjerenje , a ne nekim loose canonom.
Kazna za pljacku je puno manja od kazne za tesku oruzanu pljacku + par mrtvih zastitara + par mrtvih civila

kaj vi mislite o tom svem?

ps nemojte me pliz prijavit murji nemam ja veze s tim , to ja hipotetski samo .. gledo sam neki dan one Oceans 11 pa ono :rolleyes:

Amdejac 23.04.2006. 20:41

Gledaš previše filmova i čitaš naklapanja novinara koji pišu da prodaju što više novina.

Pljačkaši su bili maskirani. U pljačku su išli sa ukradenim autom. Nakon bijega presjeli su u drugi auto i ukradeni ostavili. Prvi auto je pronađen par minuta nakon pljačke. Drugi auto je viđen i znala se je marka, tip i boja auta. Nakon 500 metara mimoišli su se sa policijskom patrolom koji su im vidjeli registraciju. Nakon 20 minuta su već znali da je vlasnik prodao auto tom i tom tipu.
Kraj priče je da se zna tko su pljačkaši, ali su u bijegu. Naravno da to neće reći novinarima.
Pljačku su dobro isplanirali, ali nisu znali za sigurnosnu zaštitu HP-a i da je policija ipak koliko toliko organizirana.

A ako misliš da pljačku može napraviti svatko i da svatko može doći do oružja i prigušivača i ozljediti nekoga grdno si se zahebo.

Takvog ološa ima oko 2% što je oko 80.000 hrvata i oni teroriziraju 98% poštenih ljudi koji crnče iz dana u dan i krpaju kraj s krajem.

TomG 23.04.2006. 21:40

hehehe pa mislim da bi ti bio odlichan plačkaš...hehe

newalss 23.04.2006. 21:54

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz
: nono :

pa sve vise tih pljacki , i sve cesce .
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=314422

kaj vi mislite o tom svem?

Žao mi je što ne živim u istočnijim krajevima svijeta.
Javno cipelarenje, politi benzinom i zapaliti. Jedini ispravan čin za takav ološ.: Machineg
I da, gledaš previše filmova...

Ramses_III 23.04.2006. 22:08

Kladim se da nam je Hrvoje zapravo prepričao jedan od svojih doživljaja...

Codiac 23.04.2006. 22:08

opcenito mislim da je posljedica sve vise pljacki to stoje sve teze naci posao.

Ok u zagrebu tko god oce raditi moze ali ako je netko iz nekih drugih gradova onda je jasno da nema bas posla pa onda

Ramses_III 23.04.2006. 22:17

Citiraj:

Autor Codiac-
opcenito mislim da je posljedica sve vise pljacki to stoje sve teze naci posao.

Ok u zagrebu tko god oce raditi moze ali ako je netko iz nekih drugih gradova onda je jasno da nema bas posla pa onda

Nije to... A uostalom (prema statistici) broj nezaposlenih se smanjuje, ali pljačka se zato što pljačkaše nitko ne kažnjava, kada ih čak i uspije policija uhvatiti (rijetko), mogu dobiti do par godina, ako ih sud ne pusti što nije rijetkost.

Tko želi naći posao, taj će naći.

Chuby 23.04.2006. 23:04

pa s obzirom da su se naradili na pripremi za pljacku i to je posao :D

Hrvoje xyz 23.04.2006. 23:06

Citiraj:

Autor AMD
Gledaš previše filmova i čitaš naklapanja novinara koji pišu da prodaju što više novina.

Pljačkaši su bili maskirani. U pljačku su išli sa ukradenim autom. Nakon bijega presjeli su u drugi auto i ukradeni ostavili. Prvi auto je pronađen par minuta nakon pljačke. Drugi auto je viđen i znala se je marka, tip i boja auta. Nakon 500 metara mimoišli su se sa policijskom patrolom koji su im vidjeli registraciju. Nakon 20 minuta su već znali da je vlasnik prodao auto tom i tom tipu.
Kraj priče je da se zna tko su pljačkaši, ali su u bijegu. Naravno da to neće reći novinarima.
Pljačku su dobro isplanirali, ali nisu znali za sigurnosnu zaštitu HP-a i da je policija ipak koliko toliko organizirana.

A ako misliš da pljačku može napraviti svatko i da svatko može doći do oružja i prigušivača i ozljediti nekoga grdno si se zahebo.

Takvog ološa ima oko 2% što je oko 80.000 hrvata i oni teroriziraju 98% poštenih ljudi koji crnče iz dana u dan i krpaju kraj s krajem.

ne gledam bas filmove , da ti iskreno kazem...

da znaju ko su pljackasi , zasto to nebi objavili ?

pa nemoze svatko , ali ovih 2% moze .. mislim da danas nije vise ttak tesko doc do oruzja s prigusivacem.

gle pa ne branim ja takve prepade .. samo zamisljam kak bi to se hipotetski najsigurnije napravilo.

po ovom kaj si ti napiso , oni su vec napil uhvaceni , a ak se malo osvrnes u proslost, bas i uspjevaju ulovit pljačkase banaka kod nas ..

mislim da ti malo prvsie vjerujes u sistem . nitko nece ic riskirat zivot zbog tu nekih ludaka .. za kaj ? murjacku placu od 4 soma kuna ?
get real.

osim toga , sve te institucije su osiguane .. dobit ce pare natrag.
kao sto sam modza napiso , slizbenici koji prenose novac imaju upute da se PREDAJU i ne odupiru se u takvim slucajevima.

TomG 23.04.2006. 23:20

kažeš da nithko neche rishkirati žiwot zbog lopina...Ne bih se bash složio...bash suprotno ,prošle je godine lik zamalo ubijen jel je bash sprjechawao plačku..istina rjetko bi to uvhinio tko...ali ipak..iako ja mislim da treba predati nowce ili wech sto se traži...

newalss 23.04.2006. 23:30

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz

mislim da ti malo prvsie vjerujes u sistem . nitko nece ic riskirat zivot zbog tu nekih ludaka .. za kaj ? murjacku placu od 4 soma kuna ?
get real.

osim toga , sve te institucije su osiguane .. dobit ce pare natrag.
kao sto sam modza napiso , slizbenici koji prenose novac imaju upute da se PREDAJU i ne odupiru se u takvim slucajevima.

Evo ti iz prve ruke, dok sam radio kao zaštitar odradio sam dosta pratnji poštanskog novca. I nakon tog svega ni sam ne znam kako bi reagirao da se desila neka pljačka. Poslušao upute i predao novac? Ovisi o situaciji ali ne bih dao ruku u vatru da bi to 100% napravio.
I to sve za manju plaću od ove murjačke. Call me fool.:smoke:

Hrvoje xyz 24.04.2006. 00:00

Neznam doduse , al mislim da nisi nikad bio u situaciji da ti dvoje zamaskiranih prijeti uzijem il tak necim , a ti si jos desetinku sekunde prije razmisljo kak uskoro ides doma i kak moras kupit bon jer nemas vise para na mobu ..

totaln šok onak . ja sam nes slcno dozivio , naravno ne tak strasno , al opet , onak trgne te.
@tomy

mislim da su to vise izuzeci ..

mITZEK jr 24.04.2006. 06:50

opet lupetas..a ne znas ni s kim razgovaras...
inace znas ima ti i plavokosuljasa na ovom forumu:rolleyes:

Pomo 24.04.2006. 06:51

Citiraj:

Autor Ramses_III
Nije to... A uostalom (prema statistici) broj nezaposlenih se smanjuje, ali pljačka se zato što pljačkaše nitko ne kažnjava, kada ih čak i uspije policija uhvatiti (rijetko), mogu dobiti do par godina, ako ih sud ne pusti što nije rijetkost.

Tko želi naći posao, taj će naći.

Ma di ti živiš??? Prema statistici ću ti ja dokazat da si baba od 60 godina. Prosječna hrv. plaća iznosi negdje oko 4000 kn (statistički), to što ja ne poznam nikog da ima toliku plaću (govorim o svojoj generaciji) to nema veze. Statistički se nezaposlenost smanjuje, to da, ali samo statistički. Realna situacija je nešto sasvim drugo. Dođi u moje selo i probaj naći posao koji nije sezonskog tipa. Pogledaj malo oglase za informatička zaposlenja na mojposao pa ćeš lako ustanovit da je 99% posto poslova koji se nude u Zagrebu. Neću dalje jer mislim da bi mogao popit bananka zbog zna se čega...

mITZEK jr 24.04.2006. 06:55

i opet je krenuo OT....
ok vi tak tvrdite!
a kak je nama skolarcima kad cujemo ovakve stvari???
sad vec moramo razmisljat dal cemo nac posao,a ne ovisit o starcima...
to je malo zeznuto...

terminator 24.04.2006. 07:34

Citiraj:

Autor mITZEK jr
opet lupetas..a ne znas ni s kim razgovaras...
inace znas ima ti i plavokosuljasa na ovom forumu:rolleyes:

AMD ima posla (opet).. :rolleyes:

Amdejac 24.04.2006. 08:42

Citiraj:

Autor terminator
AMD ima posla (opet).. :rolleyes:

A šta ćeš kad ima internet i besplatnu registraciju na PCE forumu pa lupeta gluposti i piše nebuloze.

@Hrvoje xyz
Daj više nemoj pisati i pametovati o temama o kojima nemaš pojma jer sam primjetio po tvojim postovima da si ti jako : stoopid dečko.
Ljudima stvaraš probavne smetnje.

Ramses_III 24.04.2006. 09:02

Citiraj:

Autor Pomo
Ma di ti živiš??? Prema statistici ću ti ja dokazat da si baba od 60 godina. Prosječna hrv. plaća iznosi negdje oko 4000 kn (statistički), to što ja ne poznam nikog da ima toliku plaću (govorim o svojoj generaciji) to nema veze. Statistički se nezaposlenost smanjuje, to da, ali samo statistički. Realna situacija je nešto sasvim drugo. Dođi u moje selo i probaj naći posao koji nije sezonskog tipa. Pogledaj malo oglase za informatička zaposlenja na mojposao pa ćeš lako ustanovit da je 99% posto poslova koji se nude u Zagrebu. Neću dalje jer mislim da bi mogao popit bananka zbog zna se čega...

U Novskoj :)

Zato sam i naglasio statistički, znamo da se od lani ili preklani ljudi brišu sa liste ako se utvrdi da rade na crno.

Ostajem pri onom što sam napisao da svatko može naći posao ako to stvarno želi, postoji masa poslova koje nitko neće jer bi se (samo) morao prekvalificirati.
.

Andeo 24.04.2006. 09:23

Dragi moj Pomo.
Ja nisam tvoja generacija nego sam cak 5godina mladi i imam >4k kuna placu. Danas zivimo u demokratskom drustvu i u kapitalizmu i zao ne ocekuj da ce svatko u svome selu raditi. Nije niti jedan grad u Hrvatskoj daleko, ide se onamo gdje ima posla. Tako se to na zapadu radi a ne ceka da posao dojde tebi. A pitanje je za tebe kakva je struktura obrazovanja i znanja tvoje generacije kad nitko nema 4k kn placu? Isto tako male place i nezaposlenost NISU opravdan razlog za zlocin bilo kakve vrste. Ja odgovrno tvrdim da svatko moze raditi posteno ako zeli raditi pa cak i u Hrvatskoj. Nije sramota raditi u cistoci ili na gradilistu, sramota je baviti se kriminalom.

Pomo 24.04.2006. 09:40

Smisao mog posta definitivno nije obrana počinitelja kaznenih djela, a ti sa svojim poslom si iznimka, a ne pravilo. BTW većina mojih prijatelja ima fakultetsko obrazovanje, za razliku od mene, tako da mislim da ipak znam o čemu govorim. Što se tiče traženja posla izvan mog sela stvarno si mi otkrio toplu vodu. Mislim da se u životu nisam javio na oglas za posao koji je bio unutar mog mjesta boravka.
Ovo je moj zadnji post u ovom topiku, pa bi molio ekipu da mi se unutar ove teme više jednostavno ne obraća.

Hrvoje xyz 24.04.2006. 15:39

Citiraj:

Autor AMD
A šta ćeš kad ima internet i besplatnu registraciju na PCE forumu pa lupeta gluposti i piše nebuloze.

@Hrvoje xyz
Daj više nemoj pisati i pametovati o temama o kojima nemaš pojma jer sam primjetio po tvojim postovima da si ti jako : stoopid dečko.
Ljudima stvaraš probavne smetnje.

:( a koji si ti autoritet da mi ides pametovat tu ?
ma daj zaobidi lagano temu ak nemas kaj pametno za napisat .
ak imas kaj , napisi to argumentiran i normalno , a ne svisoka kdoa si neki sveznajuci . ovak djelujes ko neki isfrustirani jadnik , od kojeg ne samo da ostatak foruma ima probavne smetnje , neg vjerovatno i cijela tvoja okolina .

: Machineg

kak mrzim takve jadnike koj se "nasade" na nekog i onda konstantno sere

daj GAL

ak si murjak , kak je ovaj klinac koji si nezna reinstalirat windowse a sram ga je pitat taticu napiso , zao mi je ak sam ti dirnuo u profesiju , al samo pisem cinjenice.
a to su da vecina takvih pljacki kod nas prode nekaznjeno.

no ajmo on topic

ko ima bolju ideju za pljacku :clap:

tor 24.04.2006. 17:05

Hrvoje, prvo upozorenje. O čem si ti našao pisati na PCE forumu? Odi na forum.hr ili nešto slično pa tamo razglabaj o takvim stvarima. I ne vrijeđaj sugovornike jer bi mogao malo u toplije krajeve na odmor...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19.