![]() |
Onako, čisto informativno...
Tokom cca mjesec i pol dana na reklamaciju su se "dobrovoljno" javili pacijenti
Seagatea i Maxtora. U kolikom broju i kojih je bilo više, sami pogledajte :eek: http://img123.imageshack.us/img123/5239/11ht2.th.jpg http://img123.imageshack.us/img123/4999/24sj.th.jpg http://img186.imageshack.us/img186/3254/39co1.th.jpg Svi diskovi su posloženi po modelima i po kapacitetu. Logično je da onih "srednjih" ima najviše tj. od 80, 120 i 160GB koji se i najviše kupuju, ti se i najviše vraćaju. Da ne "lupam" samo slike, evo i konkretnih podataka. 140 komada Maxtora i 36 komada Seagatea. Preračunato, ono što vidite je u grubo 24TB podatkovnog prostora, da dobro ste pročitali, 24 "terabajta". Možda će netko pomisliti, pa što to skupljamo, zašto ih ne bacimo ako ti diskovi ne rade. E, pa nije tako, za nas svaki disk, bio on ispravan ili neispravan, skoro pa da i jednako vrijedi. Malo kasnim s postanjem ovih slika i podataka, kao što se i vidi po datumima :rolleyes: Nakon "te" pošiljke, u naredna 2 tjedna je stiglo ovo... Nisam točno prebrojao koliko ih ima, ali cifra se kreće oko 40 komada Maxtora (na slici) i max 10ak Seagatea (njih nisam uslikao). http://img186.imageshack.us/img186/3455/41si.th.jpg Ne bi želio nikome nametati ikakvo mišljenje, samo iznosim činjenice. Ako se nekom "ovo" čini ogromnom količinom, nemojte zaboraviti da se prodaja diskova mjeri takoreći na šlepere :D |
dobro da sam otkazao narudžbu maxtora, i uzeo hitachi, hehe
|
Kada vidim ovake slike počinjem se još više brinuti za svoje podatke. Zato svaka 3 mjeseca par DVD-ova (nemam puno podataka na hardu, sve je na medijima-glazba, filmovi) i snimaj.
Ipah, hlađenje, napajanje i neke druge stvari su veloki razlog zašto na ovim slikama gledamo toliko hardova. |
*looks at his maxtor* "Die with 80 gigs of music on you, and I'm gonna put a magnet in you, you POS"
|
Citiraj:
http://img393.imageshack.us/img393/315/falavam3ad.jpg Citiraj:
Inace, sve to sto si rekao je super, divno i krasno, ali si zaboravio sitnice kao sto su dobavljaci, nacin transporta, nacin skladistenja i slicno... |
covjece koje groblje maxtor diskova :eek: :eek:
|
bubba, sta imas Sharka ili EMC doma? :)
|
Bubba ajd reci al iskreno koliko si poslušao od tih 2 TB muzike?
|
Čitaj bolje, piše BEZ filmova i muzike...
|
:eek: :eek:
|
Western Digital rulez ;) :p
Uh koje groblje... |
Bubba pa ti nisi normalan. :D
Kaj radiš backup interneta?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mada, trebao je uletjeti jedan stariji AS/400; a ja sam si uvijek tako zelio imati DB2 bazu p0rna. Nazalost, nisam imao vremena, zivaca i nisam siguran bi li mi se uopce isplatilo investirati u takvo sto (osim za show off, dakako). @Bran Ma daj, sitnica. Covjek se malko zapita kad vidi EMC-ove pentabajtne (doduse, odnosi se na raw kapacitet, ali opet) masine... ;) |
lol pa koliko si TB ugurao unutra?
|
#$&#%#$% vas maxtor. iam ga ja vec drugi po redu. ima ga stari na poslu .svima kojima sam slago kompove ih imaju i svi sretni zadovoljni nijedan ne radi #$%#$%#$. i brzi hdd-ovi...nemojte me...a to kak ih neko zlostavlja pa bude 24tb smecha od toga...to je drugo. eh da, drtom, kak to da nigde nema wd i ibm(hitachi) diskova?????
|
mene moj maxtorchich od 15 gb služi 6 god bez prestanka...ne widim u chemu je problem...niste se zapitali da je seagatea možda prodano 10 puta manje ,pa da je u tome stwar...
|
Imam i Maxtora i Seagate, ni s jednim problema... :burn:
Valjda ovisi na kakvu seriju se naleti, a kak se cini max ima u zadnje vrijeme malo vise losijih serija... |
i dalje krivite jedan disk.
u svakoj seriji ima loshijih primjeraka. dodushe, dogadjale su se i skroz profulane serije. ja uglavnom koristim wd diskove, maxtor izbjegavam. zashto? puchen loshim isustvom. ali eto, u moga prijatelja maxtori rade. dakle, nije pravilo. |
Citiram raka:
''maxtor nije disk'' Meni dovoljno :) |
Joj, al ga serete neki lagano...:smoke:
@atha imas gresku u sigu, krivo si napisao glasnogovornik ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pošto Samsunga relativno kratko imamo u ponudi, mogu samo reći da se još niti jedan nije vratio :cool: |
Po mojoj nekoj statistici koju sam vodio dok sam prodavao diskove najviše se kvario Maxtor pa iza njega Seagate i onda zadnji Samsung. To je na nekih 200-tinjak diskova...
|
drtom, bravo!!! pokazujesh kolko su koji diskovi pouzdani i nakraju od wd-a,hitachija,maxtora,seagatea,samsunga uvrstis 2.5 od 5 proizvodjacha..onih pol se odnosi samsung kojeg kako kazes kratko imate u ponudi...i nismo rachunali kolko je kojih prodano...tek onda mozes izvoditi zakljuchke o pouzdanosti...
salzhem se s athom oko losih i dobrih serija diskova. ali i zlostavljanje igra velku ulogu...evo primjer: dva ibm "deathstar60gxp", razlika 4 mjeseca u starosti (2002), oba rade super, samo je jedan prijavljivao da je felerichan na mbr jer je bio u mojim rukama, drugi nije...bio je thread na probljemima...i rijesheno i dalje radi odlichno. naravno da stosta ovisi i o hladenju, broju sati kolko su isti radili (disk koji je u 4g radio 4h dnevno i onaj koji je u 2g radio 12h dnevno) itd... |
dva WDa , godina proizvodnje 2001 , osim kaj je kontakt napajanja kod oba se skroz rasklimo (tocno moram pod odredenim kutem onaj 4pinski vrag utaknut da bi radio) , radi ok ..
cujem da dost ljudi se zali na maxtor - valjda niej bez razloga |
....WD 40gb model 400EB..imam 2 komada..jedan već 6 godina radi 15-tak sati dnevno...ali sam nailazio na njihove lošije modele..imao sam u rukama nekoliko neispravnih i svi su bili iz AB serije....Seagate imam 2 godine ,radi non-stop, tih je i skroz sam zadovoljan sa njim......a i pitam se zašto su Maxtori tako jeftini...
|
Citiraj:
Samsung 200GB košta cca 570 kn u Diskontu24, a Maxtor 200GB košta cca 670 kn u Telebitu....i po tvojem, ako gledamo cijenu (liti koji je jeftiniji) ispada da je Samsung šrot. Ako su neke komponente jeftinije od drugih ne znači da ne valjaju.....ne vredi uvijek ona stara kolko para tolko muzike. |
meni kihul jedan maxtor od 80 gb mislim da je 2mb keša imal pred 3 godine pun i friško sortiran
dobil novi nakon nekog vremena i on kihnul, isto pun imal sam sreće kaj je sve bilo u godini dana garancije je sreća il nije ........ poslje njega nije bilo više takvog maxtora pa sam dobil wd-a on je radi i danas ali sam ga prodal frendu a sebi uzel ovog seagate-a iz siga i s njim sve ok ali samsung ga dere. sad mi je na 25C samsung, a seagate na 30C puše po njima 12cm vent i u sobi je 24C od onda reko si nikad maxtor više, je sam se dobro opekel uf...... |
Citiraj:
....gdje ima dima ima i vatre..... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:30. |