PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Jel se moze skuziti overclockan stroj? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3793)

Lik 18.02.2003. 23:02

Jel se moze skuziti overclockan stroj?

Mom frendu je riknuo komp kojeg je cloknio, jel mogu skuziti u trgovini da je clockan pa da mu ne priznaju garanciju ? Bios je resetiran na default.

Veky 18.02.2003. 23:57

Ako je procesor sprzen onda vjerojatno mogu. :D

marac 19.02.2003. 01:54

Citiraj:

Originally posted by v3ky
Ako je procesor sprzen onda vjerojatno mogu. :D
U nekim slucajevima nemogu ni tako.
Ja sam sprzio dva proca (oba dva su bila Athlon 1600+) i izgledali su kao novi. Stoga pogledaj kak sve to zgleda pa ak nije nigdje zagorilo onda odfuraj to na reklamaciju i pravi se blesav da neznas sta je bilo.

Veky 19.02.2003. 20:11

Citiraj:

Originally posted by marac
Ja sam sprzio dva proca (oba dva su bila Athlon 1600+) i izgledali su kao novi. Stoga pogledaj kak sve to zgleda pa ak nije nigdje zagorilo onda odfuraj to na reklamaciju i pravi se blesav da neznas sta je bilo.

To je dobro znati. ;)

Majestic 19.02.2003. 20:51

Citiraj:

Originally posted by marac

Ak je kupio slozenu konfu onda ima iza naljepnice za garanciju da nemozes otvarat kuciste jer ak ih potrgas garancija ne vrijedi. Tak da onda od gledanja proca nista. Jedino da ih probas pazljivo odlijepiti...;)

ozren 19.02.2003. 21:32

Citiraj:

Originally posted by Majestic
Ak je kupio slozenu konfu onda ima iza naljepnice za garanciju da nemozes otvarat kuciste jer ak ih potrgas garancija ne vrijedi. Tak da onda od gledanja proca nista. Jedino da ih probas pazljivo odlijepiti...;)
ma to s naljepnicima ne treba pusiti... ja sam otvorio par racunala ljudima koji su tako kupili konfe (jer im nije sve radilo, a sami ne znaju nis) da bi se ispostavilo da su dobili drukcije komponente neg one na fakturi... i tako to. nek si nabiju te naljepnice na neko mjesto, nema tog zakona koji podrzava tako nesto.

O.

STRMX 19.02.2003. 21:47

naljepnice ljepe da bi mogli varati ljude:grrr:

RAK 20.02.2003. 08:24

Citiraj:

Originally posted by Majestic
Ajde da ponovim što znaći pažljivo. Lijepo uzmeš fen za sušenje kose ili malu halogenku i usmjeriš u pravcu nanjepnice. Pričekaš par minuta dok se stvar ne zagrije i jednostavno skineš naljepnicu. Odvaja se ko palačinka sa tave. Istu zalijepiš na papir za naljepnice ili na nešto slično glatko. Napraviš u kompu što ti treba a kada ga nosiš u "servis", stavš je opet natrag. Nema Boga da te nešto što radi u "servisu" skuži.

STRMX 20.02.2003. 10:41

ovakve savjte samo RAK zna dati:beer:

Corvin 20.02.2003. 17:23

Nepostoji ta osoba u Hrvatskoj koja može vidjeti dali je procesor bio nabrijan. Garancija koju dobiješ na procesor odnosi se samo na izgoreni procesor jer ništa drugo mu se nemože desiti (osim ako si konj pa zdrobiš jezgru kod postavljanja hladnjaka). Nisam još nigdje čuo, a ni pročitao, da je procesor patio od bilo koje druge boljke osim smrti.
Dali je on izgorio zbog tvorničke greške, prevelike tem. ili napona eventualno se može utvrditi u AMD-ovom laboratoriju za veliku lovu.
Prilikom reklamacije procesora serviser može samo utvrditi dali on radi ili ne i u skladu sa garancijom "mora" ti dati drugi. Serviseri mogu samo plašiti, kada vide klince, sa pričama o overclockanju (jer su uglavnom u pravu). Moja je preporuka neka ti frend pošalje nekog starijeg (tatu ?) koji se razumije barem malo u PC-e.
Osobno sam zamijenio 2 u različitim dućanima bez ikakvih problema.

Majestic 20.02.2003. 17:38

Citiraj:

Originally posted by RAK
Ajde da ponovim što znaći pažljivo. Lijepo uzmeš fen za sušenje kose ili malu halogenku i usmjeriš u pravcu nanjepnice. Pričekaš par minuta dok se stvar ne zagrije i jednostavno skineš naljepnicu. Odvaja se ko palačinka sa tave. Istu zalijepiš na papir za naljepnice ili na nešto slično glatko. Napraviš u kompu što ti treba a kada ga nosiš u "servis", stavš je opet natrag. Nema Boga da te nešto što radi u "servisu" skuži.
Dobar prijedlog za skidanje naljepnica, RAK. I ja se slazem s tim da su te naljepnice shit. Tak sam neki dan odfural svoj disk kod frenda da mu nekaj kopiram kad ono naljepnice(HGSPOT). Nije mi se dalo zaje..... s tim nek sam ih jednostavno potrgo vadeci stranicu. Mogu samo reci da su lomljive, tj. pucaju cim malo potegnes stranicu od kucista.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:38.