![]() |
Win2000pro i HR tipkovnica
Da li će mi w2ksp4 riješiti problem prepoznavanja hrv.tipkovnice?Ili postoji i drugi način? Hvala!
|
Nema to veze sa SP4 nego moraš uključit Central European regiju kod instalacije i onda prebacit sve što nađeš na Croatia(n).
|
@domy_os
Ja sve namjestim na Croatian ali nece da radi. Ja bi vec odavno koristio samo win2000 da nema problema s nasim znakovima. Problem nastaje kada imate neke programe koji podrzavaju hrvatski. Npr. BSplay, Alcohol.... Jednostavno za č, ć , ž i đ stavi neki drugi znak (inace to bude []). U nekim programima moram sam namjestat central europe dok na xp-u radi automatski. Ako su u upitanju programi od Microsofta (offlice) onda prikazuje nasa slova bez greske. |
Mora raditi, negdje ste zaboravili tokom instalacije prebaciti na CRO jezik. Ima ih na tri mjesta, čini mi se...
|
Da na prvom se mora ukljucit opcija Central Europe, nakon toga izabrat Croatian, onda na trecoj kartici treba izabrat Croatia a na drugoj kartici namjestit tastaturu Cro-Cro. Ja obavezno obrisem postavke za eng tastaturu i ostavim samo za nase. Nemam pojma zasto nece da radi. Nabavio sam jednu noviju verziju u kojoj je integriran sp4. Mozda s njom bude radilo.
|
i treba jos, ukoliko se dobro sican, ukljucit da se instalraju central european kodne stranice (sve koje postoje na tom popisu)
|
O.K.,hvala na pojasnjenju,ionako sam integrirao SP4 u win2000 po Domyjevom receptu pa cu usput probati vratiti kvacice i sve ostale nam ljepote HR pisma.Ako me vidite opet ovakvoga frfljavoga...
|
Ima sigurno 4-5 mjesta gdje se postavlja jezik, regija,... Treba prekopat.
|
Evo ja se vratio na 2000 ali ovaj put s verzijom koja u sebi ima sp4. Svve sam namjestio no zanimljivo je da sada umjesto slova č i ć pise c, a š mi jedino pokaze nekakvi znak.
|
kodnu stranicu si previdio definitivno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:30. |