![]() |
bootanje i logiranje
Imam dva manja problema, pa bih volio saznati mogu li se riješiti.
1. nenamjerno sam instalirao XPP, a da prethodno nisam formatirao disk s prethodnom instalacijom istoga. Sada mi se nakon POST-a pojavljuje DOS ekran gdje me pita koji OS hoću: Windows (default) ili XPP. Boot file mi izgleda ovako: [boot loader] timeout=5 [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer Može li se nekako napraviti da mi direktno diže XPP? 2. nakon što odaberem OS, pojavljuje mi se ekran gdje moram odabrati korisnika s kojim ću raditi. Koliko sam skužio, to se pojavilo nakon instalacije Catalysta tj. .net aplikacije. Caka je da sam jedini korisinik kompa i to mi je apsolutno nepotrebno. Može li se i to izbjeći? |
1. Odi u XPP, kad se digne desni klik na My Coputer, Properties, Advanced. Odi dolje na Startup and Recovery - Settings. Pod Default operating system odaberi XPP i isključi kvačicu na "Time to dislplay list of operating systems:".
To je to, trebao bi dizati samo XPP bez da te pita išta. Ako bude kakvih problema - javi se, tu je još command prompt alatić bootcfg. 2. Odi na windows update i instaliraj hotfix za .net framework koji riješava taj problem. Pogledaj ovdje: http://support.microsoft.com/?kbid=827072 |
2. start/run pa upisi control userpasswords2
iskljuci opciju "User must enter ..." |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:12. |