![]() |
1280x1024 - Full screen problem
Kako rijesit problem mijenjanja aspect ratia kod gledanja fotografija 1280x1024 rezolucije.:mad:
Ili kako izbjeci stiskanje slike po vertikali kad se gleda u full screenu. Konkretno kod mene sa "irfan view" Ja nisam nasao seting u irfanu koji to moze popravit. MOzda neki drugi viewer? Mozda sam providio setting sad sam stavio najnoviji irfan? Third part utility? Driver od graficke? Svaka misao sugestija, komentar su dobrodosli. |
hm
si probao stisnuti enter ? :)
|
Jesam :), tad se problem i desi jel ode u full screen mode i fotografija omjera stranica 4:3 postane stisnuta po vertikali
Citiraj:
|
Odes u view od Irfana, i tamo imas display option pa si izaberi opciju koja ti pase, mozda Do not fit anything?
|
acdsee 8
malo je sporiji , al sve radi dobro , ima i editor u sebi (resajzer , red eye , crop- opcija , 15ak efekata za eplajat ..) |
|
Hvala svima,
Problem je slozeniji. CRT ekran ima odnos stranica 4:3, rezolucija 1280x1024 ima odnos 5:4. A pametni proizvodjac navodi tu rezoluciju kao preporucenu uz 1600x1200 koja je u redu jel ima odnos 4:3 isto kao i ekran. Proucavajuci malo tu cudnu problematiku, vidjeh da ima LCD-ova koji imaju omjer stranica 5:4, za njih je 1280x1024 nuzda kod gledanja, a pogotovo obrade slike. Dakle jedino rjesenje na moje pitanje je da se mora koristiti rezolucija koja odgovara odnosu stranica, nikakva druga pomoć nije moguća. Evo u kratko, mozda nekom pomogne dok se ne izgubi u moru postova. |
Pa možeš podesit na 1280*960 ako te volja.
A možeš i dodavati rezolucije u driverima grafičke kartice, ja sam na 19 inčnom CRT-u koristio i 1400*1050. Nadalje, na LCD-u uistinu nema smisla koristiti ikoju drugu rezoluciju osim nativne. Kraj rasprave. |
Mozes, ali neki monitori kao i ovaj samsung imaju dosta jak moire na nekim ne preporucenim rezolucijama.
Bas me zanima dal ima LCD-a koji imaju odnos stranica 4:3, a default pixel aspect ratio 5:4. Ne bi me cudilo da ima. 1600x1200 je rjesenje mog problema, nije ni skroz šresitno jel gledam relativno iz bliza a moire-a uopce nema. Jedino mora bit na 75HZ, a nio sam naucen na vise. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:29. |