![]() |
C++ :)
HoLLa ljudeki!
Trebal bi malu pomoch oko c++-a...mislim ak ima neko vishka vremena...dobru volju i tak to...da mi rješi 2 zadatka... 1. Napišite program koji će izračunati sin(x). Ulazni parametri su x i broj iteracija algoritma. Program izraditi koristeći Taylorov red. 2. Interaktivnim postupkom uz dani korak izračunajte površinu ispod logoritamske krivulje ( Y = Inx ) u danom intervalu. Ulazni parametri su korak te početak i zavšetak intervala. to bi do sutra trebal :) :D |
kai niko nezna?
...ili se nikome neda... :( |
Kao prvo da si stavio u "Programiranje" možda bi netko i odgovorio... A i da si nešto napravio pa napisao gdje si stao i neznaš dalje i treba ti pomoć već bi zadatak bio i gotov...
|
Citiraj:
|
a dobro istina my bad...:)...kad sve radim v zadnje vrijeme...ipaq sam rješil...
ovaj prvi... #include #include #include using namespace std; double kut; int iter; // racuna x^a/a! double iks_na(double x, int a) { double rez = pow(x, a); // izracuna x^a; // postupno dijeli s faktorijelom for (int i = 2; i <= a; ++i) rez /= i; return rez; } int main() { double rjesenje; cout << "Unesi kut u radijanima: "; cin >> kut; cout << "Unesi broj iteracija algoritma: "; cin >> iter; rjesenje = kut; for (int i = 1; i <= iter; ++i) if (i % 2 == 1) // za neparne i se oduzima, inace zbraja (po formuli) rjesenje -= iks_na(kut, 2 * i + 1); else rjesenje += iks_na(kut, 2 * i + 1); cout << "sin(x) = " << rjesenje << endl; return EXIT_SUCCESS; } |
Kaj je to interaktivni postupak...
Zašto taj logaritam ne integriraš i uvrštavaš samo granice u gotovu formulu ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42. |