PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera 9 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37643)

IP9 17.04.2006. 11:24

Opera 9

Gledam ja sad tu i ne vjerujem...ili sam promašil pdf ili stvarno nema topicka o Operi 9??

Download ovdje

Još je beta, ali, kažem ja, to je definintivno najbolji browser. Posljednja dva mjeseca sam bio na ff-u i nije ni do koljena. Brža je. Besplatna je....Može blokirati slike, flash, glazbu, pogodna onima s dial-upom i meni koji ima start paket, ma jednostavno savršeno!

Prije sam bil na ff-u jer mi nije htjelo očitati admin area na phpbb-u...ali sad i to radi...jednostavno je godinama ispred ff-a i ostalih browsera...skinite i probajte i nećete požaliti...

JC Denton 17.04.2006. 11:29

Mozda probam... kad napisem diplomski. Sada ne zelim nista dirat na kompu. Kad danima vrti proracun aerodinamike u pozadini :)

Hrconja 17.04.2006. 11:47

da, opera je definitivno najbolji browser

csx 17.04.2006. 12:16

evo prešao sam i ja na Operu(8) i mogu reci da je OK.
Prije sam koristio FF, koji je isto ok, ali opet, nekak mi se Opera cini "kvalitetnija"...

stef 17.04.2006. 12:33

Dobar je i FF, al ima jednu veliku manu. Kad se zblesira ili prilikom prisilnog gašenja pobriše cijeli cache tak da nije zgorega to backupirati periodički. Sa Operom se to ne događa.

M.U.P. 17.04.2006. 13:35

Ma opera je THE BROWSER, ne bi se slozio da je puno kvalitetnija od ff-a, ali on meni nekako ne ide dok operu koristim vec nekoliko godina.
Ne bi mogao koristiti drugi browser!

McG 17.04.2006. 14:38

Operu 9.0 koristim odkad je izdan FF 1.5, tj. odkad mi se FF masu put zrušil i počel žderati memorije ko da je imam na vagone......kaj se mene tiče, nema više povratka na FF:)

Vuco 17.04.2006. 15:06

Imam doma i Operu 9.0 al nekak mi se neda ponovno privikavat na novi browser nakon sto sam si sa FF ko prst i nokat...

Dapace, koristim FF 1.0.7 i nikad nikakvih problema sa zderanjem memorije ili ti rusenjem...

Al bome mi se desilo jednom da nisam neku stranicu mogel fino otvoriti sa FF-om pa sam to napravio bez problema sa Operom...

Al eto, ljenost je jedini problem kod prelaska...

mann 17.04.2006. 23:10

Yeap i ja sam presao na operu prije 3-4mj. Jedva cekam da 9 -ka izadje u final. Jedna od malo njih koja je prosla acid2 test (FF je pao).

Hrvoje xyz 18.04.2006. 08:18

Citiraj:

Autor stef
Dobar je i FF, al ima jednu veliku manu. Kad se zblesira ili prilikom prisilnog gašenja pobriše cijeli cache tak da nije zgorega to backupirati periodički. Sa Operom se to ne događa.

AAAAAAAAAAAAaa :rambo:

ovo i mene uzasno nervira :grrr:

pa ko je piso taj program ? svaki put kad se nes zblokira, taj FF jednostavno si sve izbrise iz cachea!!

uzas

Ziiky 18.04.2006. 08:44

Opera mi je zakon, koristim ju jako dugo (par godina), u par navrata sam probao preci na hvaljeni FF, ali neide. Jos kada bi joj i mail client bio normalnog izgleda (tipa thunderbird).....bez onih kerefeka nebi joj bilo ravnog.

stef 18.04.2006. 09:01

Jel znatko kak se može namjestiti da Opera sejva fajlove kao IE/Firefox, znači datoteka.html + datoteka_dir ... evo to je jedina osobina Opere na koju se ne mogu naviknuti :)

IP9 18.04.2006. 09:44

Citiraj:

Autor stef
Jel znatko kak se može namjestiti da Opera sejva fajlove kao IE/Firefox, znači datoteka.html + datoteka_dir ... evo to je jedina osobina Opere na koju se ne mogu naviknuti :)

mislim da to nejde....i ja probal i ništa...

Bubba 18.04.2006. 10:42

Citiraj:

Autor stef

File-->Save as-->Save as type: HTML file with images?

stef 18.04.2006. 10:50

... da, i ja moram kreirat dir kud će to on sve stavit i poslije u njemu tražiti *.html. Zgodnije je kad ti sam browser napravi posebno html file, a posebno dir istog imena sa slikicama i ostalim điđama što već je na stranici.

Visage 18.04.2006. 11:06

Citiraj:

Autor stef

Nemere, zapravo to je odluka Opere.

Oni to ne smatraju manom vec prednoscu.

Osobno isto volim folderirano spremati, ali ovisno o potrebi (istrazivanju) tematike koju spremas, ovaj Operin nacin uopce nije los. Dapace, samo stekni naviku otvoriti rucno folder , nazovi po zelji i trpaj, ali po navici "__01 stef" jer inace kad ih se nakoti u jednom folderu , vise neces ni vidjeti ako nisu uredno na vrhu.

Oni koji rade descripciju (primjera radi u ACDSEE-u) foldera znaju da kod prebacivanja i mov-anja ako rucno fulaju folder u brzini moze imati gadne posljedice pa i po cijenu nemogucnosti pristupa folderu kao takvom, tu se Opera nacin pokazuje puno bolji i sigruniji za one koji vole uredno descript-ati svaki fajl i folder.

Kako god da bilo, samo sa jednim se Browserom nemoze,pa za 'fold' snimanje koristi nesto drugo kao sto i ja koristim.

Imam ih na desktopu sve... bez rezerve po realizaciji od nule... Opera je stvarno superioran browser.

Kad jedan Browser pored vec etablirano uhodanih odma bude prihvacen za mobilne uredjaje to najvise govori u prilog. Kladim se da pola korsinika ovdje koji ga hvale uopce ni ne nadziru njene mogucnosti, jer Opera ima toliko zakukuljenih u sebi finti da se svaki dan nesto moze otkriti.

'Copy to note' je toliko korisna da samo zbog toga skidam kapu, i gomila drugih opcija. Proizvod koji je osmisljen u tancine. Vizualno volim Netscape, ali Opera izgleda toliko fluidnije u dizajnu prema konkurenciji, da ostali izgledaju kao da su generacijski stariji.

Opera je sa tretmanom slika, najbliza nekom pic browseru od svih browsera.

Ali Opera je bas zbog nakrcanih opcija ponekad zmijolika u nacinu na koji se doslovno mozes upropastiti sa par krivih hotkey poteza.

Nisam jednaput vidio da su ljudi isli ponovo instalirati Operu jer nisu znali vratiti nazad tabove ili postavke ;)

Malo nestandardno po svom ceifu je uvela citavu vojsku kratica i zmijolikih hotkey-a i to nekad nije bas zgodno u brzini.

Isto tako nije bas uvjek 1:1 sa HTML-om naspram FF-u i ostalima a i sa Flashom se nesto ne voli ponekad. No kompletno gledajuci no1.

Cekam samo da Costa zagrize Operu, vidim da ga polako nagrizu njene mogucnosti a i zadnje vrijeme se neki Twilight Zone desava kod njega u web transakcijama pa mozda mu Opera to shaman-izira ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17.