![]() |
Intel Conroe
ovo sam namjerno postavio ovdje [ostalo], a ne na intel ili amd forumu kako bi bilo ravnopravnije
zanima me zašto je ovaj proc digao toliku prašinu i što znate o njemu kolika će mu biti cijena i sl. moje mišljenje je da neće biti konkurentan amd-ovim procovima zbog pretpostavljam, visoke cijene, a i amd će izdat neki fx koji će ga potući komentari... |
zanimljiv je zbog arhitekture koja se temelji na dothanima. znaci malo zagrijavanje, dobre performanse uz relativno mali takt.
a tesko da ce amd potuc conroe (ako je za vjerovat rezultatima s neta) do nove jezgre... |
ajd dobro, jel zna tko cijenu
oni bi sada trebali biti zasnovani na nekoj amd tehnologiji; manji takt višpe nečeg drugog ili...? |
Cijene Conroe procesora
______________________________ Conroe E6300 (1.86GHz) - $209 Conroe E6400 (2.13GHz) - $244 Conroe E6600 (2.40GHz) - $316 Conroe E6700 (2.67GHz) - $530 ______________________________ Izvor: DailyTech Kaj se tiče Conroe vs. AM2, već je potvrđeno da bu Conroe bolji i da AM2 (bar ovi prvi primjerci i revizije) nije napravljen da ozbiljno konkurira Conroe procesorima. |
fora je da naprave dosta vise operacija u jednom taktu nego p4...
|
Je li single ili dual core?
|
dual kolko ja znam
|
Ovaj najjeftiniji E6300 bi mogao biti isplativ, doduše kod nas će koštat sigurno oko 2000kn (moraju trgovci pobrat kajmaka), ali malo ga se clockne + dobro hlađenje (recimo Sonic tower s 120mm Papstom) i pičiiiiiiiii!!!
|
vidiš dobre cijene, sada kad počnu padat
kad bi trebao doći kod nas, oko Božića il kad? Jel oni neće biti nešto poput opterona(to sam gledao po taktovima, mali a dobre performanse) |
Opteroni su procesori namjenjeni za servere, postoje 939 verzije koje su praktički identične Athlonima i 940 koji sa Athlonima dijele ogroman dio arhitekture, razlika je u memorijskom kontroleru koji podržava ECC memoriju i procesori podržavaju višeprocesorski rad. A razlika između recimo SanDiega 3700+ i Opterona 148 je u tome da je Opteron debelo downclockan upravo zbog zahtjeva da radi 24/7 apsolutno stabilno.
S druge strane, između P4 tipa Northwood ili Prescott(NetBurst arhitektura) i Pentiuma M/budućeg Conroe-a ( koje je ime, ne znam, ali se naslanja na P3/Tualatin arhitekturu velikim dijelom) postoje fundamentalne razlike. Eh, da je Bubba sad tu da sve pojasni stručno. :) |
Preporučene cijene Conroa su najniže koje je Intel postavio za novu liniju procesora do sad. Početna cijena za najslabji model ne bi trebala biti veća od 1500kn. Deklarirana disipacija za sve non Extreme modele je 65W tak da nekog extremnog hlađenja neće trebat.
|
sumnjam u 1500kn , zbog nasih trgovaca . a i da bude 1500kn za tu lovu imas 939 3000 i plocu .
|
zato je amd bolji i zato će opet biti bolji, pentium košta kao suho zlato, a ne vrijedi ni ko [umetni sam], vrijedi al je preskup i usto lošiji, tako će amd opet nešto smislit i za conroa
e da u kolko nm se radi conroe |
de molim te ne piši takve gluposti...
pentium... LOL misliš na Intel... i po čemu je skuplji od amd-a? D820 je čak 200kn jeftiniji od 3700+ |
slazem ses crashom!
ali opet, nemozes usporedjivat 3700+ i d820... i conroe je na 65nm za sad... |
m770 je bolji od FX-a a koshta cca <3000kn.... inache takwi che biti conroe-owi rezultati otprilike...
http://www.tomshardware.com/2005/05/...over_netburst/ sry na OT |
ako i izađe do božića to je duuugo vremena za čekat (pošto sam ja na 900MHz)
|
ma conroe će AMDa srediti i u cjenama apogotovo u preformansama(ono je clockani FX60, a uzmite u obzir da su se intelovi procesori uvijek klokali kao ludi a dothani se već clockaju odlično), znači Intel se vratio. :)
|
pa naravno da ce ga sredit!! conroe arhitektura je nova i bilo bi pravo cudo da izgubi od fx-a...jel se uopce sjecas kad su predstavili A64??
vjerujem da ce i amd sa sljedecom jezgorm nesto napravit, a ako ne, bar ce smanjit cijene... |
...kolko znam da je conroe "nova" "stara" arhitektura od P3... AMD nece nowu jezgru izdat prije 2007... ma nek sam cijene idu dolje :-)
|
Bit će odprilike slično kao sto su do sad AMD-ovi procesori sredjivali Intelove procesore po pitanju takt/performanse.
Citiraj:
|
Intel Intel Intel :clap:
|
ma ima amd dva socketa još sa strane
|
Citiraj:
|
bit će bit, ali samo za njih
|
Mala digresija, mene samo zanima sto ce AMD napraviti na mobilnom trzistu, Core Duo je opaka stvar :)
|
mislim da je turion X2 vec spreman...
|
a propast će kao i turion
|
zašto bi Turion propao? Najprodavaniji artikl u Mikronisu izuzev jeftinih laptopa je dva mjeseca bio Acer sa Turionom i X700, imali su liste čekanja :)
U 11. i 12. mjesecu najprodavaniji HPovi modeli su bili oni sa Sempronom (koje i Atha voli preporučiti :) .. osim naravno Celeron Mobile jeftinjare po Metrou, Getrou i Pevecu. Treba samo usporediti cijenu odgovarajuće konfiguracije sa Sempronom i Celeronom; za 100-200kn više dobije se puni bolji proc, u pravilu i više diska ili bolja grafika. Asus također, otkad je dobio modele sa AMD procesorima prodaje ih na lopate u nekom midrange segmentu. Ovdje naravno govorimo o nekoj prodaji prema malim kupcima, znači fizičkim osobama, firme su druga stvar |
tako je....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:16. |