PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   LCD vs PLAZMA vs PROJEKTOR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37555)

spawn 15.04.2006. 02:46

LCD vs PLAZMA vs PROJEKTOR

Ovako.
Imam problem. Trebam covjeku preporucit sta da stavi u kafic. To bi se nalazilo u kutu na 2.5 metra visine. Gledanje na oko 2-2.5 metra daljine. Eh sad:
1. LCD od 80CM nije losh vidio sam sliku samsung-a i lg-a (osim sto se na blize od 3 metra primjecuje ghosting,bar na ovim modelima) ocjena 3 od 5
2. Plazma po meni ima topliju sliku i vise mi se svidja ali opet na blize od 3 metra nije nesto -- ocjena 3 od 5
3. Projektor je sto se mene tice odlicna stvar,ima super sliku ali mana je u tome sto se slika ne vidi dobro u osvjetljenim prostorima (ovaj i nije jako osvjetljen ali opet mislim da projektor nije dobar ako nije skoro potpuni mrak.)

Obicna telka od 80 cm - ne dolazi u obzir. Preteska i nema mjesta. Osim ako neko zna za neki model koji je tanak i lagan :)
STA DA COVJEK UZME????? Moze i preporuka konkretnog modela i zasto ZA ili PROTIV tog i tog. Hvala.
Ponekad zalim za vremenima kad su postojale samo 2 vrste televizija: MALE i VELIKE : stoopid

Doom 16.04.2006. 02:08

Ako ces CRT imaš one slim modele od Zamzunga (32")
Plazmu izbjegavaj za kafić jer ces vjerovatno puštati jedan sport kanal non stop i onda ce ti se logo tv kuće zapeci u plazmu.
Projektor je dobar ali i dosta neisplativ jer ce ako bude cesto upaljen lampu od cca 3000kn mijenjati svako < od godinu dana.
Od velikih LCD-ova do 25000 kn nema srece jer su ovi po 15-ak užasni.
Da zakljucimo ako je prostor mal kupi Samsung CRT, prođe jeftino i dobije CRT kvalitetu slike ili projektor pa mu mijenja lampu cesto ili ga pali samo kada treba.
Nadam se da sam pomogao

E.T. 16.04.2006. 02:43

Imho:
- uzmi LCD, naci ces ih solidne kvalitete za solidnu cijenu
- plazma imaju previse nedostataka u takvim uvjetima i nacinu rada
- projektor takoder i on je uvjerljivo najgori izbor (govorim iz prve ruke)

CatKiller 16.04.2006. 10:47

Posto svakodnevno gledam u LCD, Plazmu, projecirane slike i projekcijske TV, definitivno preporuka LCDu, na novim matricama nema ghostinga, kut gledanja i slika su odlicni.

PS. Radi se o brand uređajima (Sony/Panasonic) tako da za one iz China Shopa ne jamcim ;)

Doom 16.04.2006. 21:23

I ja bih preporucio LCD u tim uvjetima ali kako rekoh puno $ za dobru kvalitetu slike. Plazma ima bolji omijer kvaliteta/cijena ali je nebih preporucio za kafić zbog burn in efekta. Još je najpametnije uzeti dobar stari CRT ali mislim da je 32" CRT malo za kafić. Veliki LCD-ovi (40") cijene do 15000 kn su užas osim možda Sony Bravia serija ali Bravia od 32" košta isto kao Samsung plasma od 40" a Samsung ima daleko bolju sliku. Projektori do cca 8000kn imaju sliku goru od bilo koje kombinacije koju sam naveo i josh im lampe kratko traju. Da tražiš nešto za dnevnu sobu onda bi moja preporuka bila 40" Samsung Plasma od 12 000 kn i ništa drugo ali ovako CRT ili LCD. nisam spomenuo da projektori i LCd ekrani imaju problema ako im na ulaz dovedeš neprirodnu rezoluciju dok plasma i crt nemaju tih problema. Kako ces preko tog LCd-ja vjerovatno puštat obicni tv program mogao bi imati velikih gubitaka u kvaliteti slike kod prokjektora i LCD-a. Imaš opet za kupit one tuner boxeve koji dižu standardnu tv rezoluciju do 1280x1024 ali su gubitci u slici idalje vidljivi.

Buger 16.04.2006. 21:29

jedino što lcd loše prikazuje crnu boju, no to u ovim uvjetimo nije bitno

spawn 17.04.2006. 00:29

Evo.... jos uvijek sam na pocetku,malko sam ostao okrenut prema LCD-u kao i prije. Hmmmm :)

E.T. 17.04.2006. 01:36

Citiraj:

Autor Doom
I ja bih preporucio LCD u tim uvjetima ali kako rekoh puno $ za dobru kvalitetu slike. Plazma ima bolji omijer kvaliteta/cijena ali je nebih preporucio za kafić zbog burn in efekta.

Ni samo burn in problem vec je i pitanje kako ce izgledati slika na plazmi nakon 24/7 "vrtenja" nakon tri godine...

Citiraj:

Autor Doom
Još je najpametnije uzeti dobar stari CRT ali mislim da je 32" CRT malo za kafić. Veliki LCD-ovi (40") cijene do 15000 kn su užas osim možda Sony Bravia serija ali Bravia od 32" košta isto kao Samsung plasma od 40" a Samsung ima daleko bolju sliku.

Za kafic je sama kvaliteta slike manje bitna...glavno da je zaslon dovoljno velik da se vidi sa vece udaljenosti te da prikazuje nesto... A hebes malo "snijega" i "neprecizne" boje.

Citiraj:

Autor Doom
Projektori do cca 8000kn imaju sliku goru od bilo koje kombinacije koju sam naveo i josh im lampe kratko traju.

Istina za lampe (a ako je zaboravis promijeniti i pukne moze ostetiti projektor- i to se dogadalo :D ), a uz to po danu je gotovo neupotrebljiv a po noci ili svi prolaze ispred slike a moras pazit i na rasvjetu...

Mortal 03.05.2006. 10:29

Ej a sto je sa kutom gledanja LCD-a? Ako je kafic sirok hoce li ga moc gleat svi?

spawn 03.05.2006. 16:04

Postavljen je Quadro LCD 82 CM. Ima sliku do jaja i vidi se iz svih kuteva. Odlicno rijesenje,usporedjujuci s soatlim kaficima koji imaju ili plazmu ili projektor.

Mortal 03.05.2006. 23:35

Kad su me zbunili u Bug-u napisali su da lcd nema kut gledanja a da plazma je zakon...

ßellerophon 10.05.2006. 18:37

a reci u kojem cijenovnom rangu?
ili te cisto zanima koja vrsta tv - u tom slucaju preporucam
LCD! : goood :

Doom 10.05.2006. 21:01

Citiraj:

Autor ßellerophon
a reci u kojem cijenovnom rangu?
ili te cisto zanima koja vrsta tv - u tom slucaju preporucam
LCD! : goood :

Uspoređivao sam Plazmu od 12000 i LCD od 30000 kn. Slika na plazmi je bila po svemu bolja nego na LCD-u. Pogotovo zbog toga što se dok sam gledao utaknicu slika na Lcd-u stalno mutila zbog neprirodne rezolucije, pretjeran kontrast je zamaro oci, a tamniji predmeti su se gubili.

vex 10.05.2006. 21:23

ja sam isto tražio nešto za filmove, uzeo plazmu i savršena je za to...

a da ne spominjem HD plazme od 20k kn-.....preskače lcd u svim mjerenjima

jed2i 10.05.2006. 21:53

vidio sam jedan sharp lcd
NIJEDNA plazma nema takvu sliku
mi doma sad kupujemo lcd

Doom 10.05.2006. 22:33

Normalna stvar je da se nekome sviđa plazma, a nekome lcd. Meni se naprimjer više sviđa slika na ovom CRT-a što imam na kompu nego 80% LCD-ova. Nekome je važan superioran fokus a nekome sve ostalo.

Mortal 11.05.2006. 00:09

Ja mislim kupit LG-evu plazmu za 10500kn ne znam točno ime modela ali mislim da ih i nema previše. Ima dva tunera...

Ima neko iskustva s njima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27.