![]() |
Napustila me lanparty-ca
Odeee...nakon silnih procesora i grafa i memorija i OC-a odee moja maticna :D
Sutra bi trebao skocit po novu,koja ploca moze dostojno zamjenit bivsu?Kakve su Epoxice za 700kn (vemil) ? |
Vjerojatno trajnije i stabilnije,mozda 2-3 Mhz manji FSB . Onako pausalno na osjecaj :)
|
sigurno si klokao ko sivonja:D nego ma bolje opet stavi DFI
|
Citiraj:
Ode tvoja maticna, u smislu da si ju prodao ili da je ispustila dushu ? :) |
Citiraj:
|
Crkla...a sad moram ic,na kompu u firmi sam,dajte napisite neka iskustva s doticnom do sutra :D
Hvala : hello2 : |
|
TbredB, priznaj da si je namjerno skurio samo da imas izliku da kupis novi komad hardvera! :D
|
Citiraj:
...jedva si doceka :D |
a sta sa svadjanjem za garanciju ?
|
Citiraj:
Novo je novo.:D |
ja bi odnio onak iz gusta , pa da vidimo . garanciju mora jos imati . ipak je to dfi.
|
Sto se tice SckA jedino abit tu moze raditi vise od 3god da nerikne...
|
Nije izgorila ni nish,nego one "debug" led-ce stanu na 3.-oj i nece boot-at,crna slika...provjerio sam pojedinacno komponente sve su ispravne,pokusavao sam sve ali je nisam uspio osposobit...
Garancije nema jer "cackao" po njoj,stavio sam masivne bakrene pasivnjake umjesto onih aluminijskih na ploci... |
3. ledica je kaj? Zaboravio sam, moze bit da ti se bios corruptao to SocketA LP i infinty vole raditi.
|
4 LEDs on = Power applied
3 LEDs on = CPU has been detected OK 2 LEDs on = RAM has been detected OK 1 LED on = VGA has been detected OK 0 LEDs on = System has booted to the Operating System. u prijevodu ploča ima ''problema'' sa RAM-om jesi probao gumicom očistit RAM ili ga piknut u druge slotove ili nekaj slično.... |
moguce to ili pak da je naponski regulator vrisnuo, jel ti gori ledica kod RAMa?
Ajd napravi slijedece men je isto tako znala jebat, iszvadi jednu plocicu rama , ostaveke na default i bootaj, ak nece pokusaj bez rama. Stanu na trecoj, to znaci slijedece da ti se zagsi samo jedna ledica i ostanu goriti tri?Ili ti se nece zagsiti 3 ledica ( znaci dve su se zgasile) |
Citiraj:
EDIT:Nece ni s drugom memorijom...ni u jednom utoru,bit da su svi utori vrisnuli,neka ledica pored memorije svijetli |
propuši dimmove, očisti konektore na ramu (gumica za olovku), flashaj bios...
|
Jednom je i moja vjerna epoxica riknula jer mi 240mhz fsb nije bio dobar pa sam sa početnih 1.6 na 2.0V završio sam 2.4V na čipsetu. Poslao sam Raku ploču i on je popravio isti dan, bila neka sitnica u pitanju. Baš me zanima jeli ga ta ploča još služi, pa Rak ako još lurkaš ovim forumima bio bi sretan da javiš.
Dobra stara RDA3+...kolikoe uspomene me vežu s njom :) |
Citiraj:
|
znaci detekta ti cpu.
Long shot jesi li pokusao s drugim procom? ledica svijetli zanci ima napona..... |
to se i meni dogodilo kad sam tek kupio komp odmah 1 dan
radio je jedno 2-3 sata i vrisnuo al decki iz linksa su mi isti dan dali drugu plocu kaj je za svaku pohvalu :beer: |
Citiraj:
Sve me vise tjera da oko 14h zapicim za zg,ili do Fran-a iz cool-pc-a ako radi,jer ovdje nemas gdje kupit plocu : hitthewa cca 1h mi je do zg-a i cerknice u slo |
ma ciljam na memorijski kontoler na procu. Iako vjerojatno nije al vrijedi isprobat.
|
Citiraj:
|
Ma i meni su se s dfi-em dogadjala sranja tipa: senzori odjednom pokazuju sve temperature na -128, onda probam restartat pa nezeli niti bootat, onda ju pokusam ugasiti pa nece niti to, pa onda na napajanju isključim napon. Ponovno vratim i upalim komp pa ledica od rama ne svjetli-ali komp se normalno pali i sve radi. Sve u svemu cudne stvari su mi se dogadjale sa dfi-em tak da se uopce nebi zacudio da probas jos par puta i da ti proradi.
|
Citiraj:
|
Mislim da znam i što si napravio. :D
Jesi li slučajno bootao komp, a memorija nije sjela na mjesto do kraja, dakle da pipcina matičnoj se nisu priljubili uz memoriju? Ja sam na taj način skurio jednu DFIjku i jednu Abiticu. Budala ja. :( |
Pa vrati plocu u prijasnje stanje (makni te tvoje hladnjake za mofsete ili sto si vec stavljao) da se ne vidi da si kopao po njoj, dakle nakelji i zujalicu na chipy i vozi garanciju ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |