![]() |
kako preimenovati gomilu fileova?
kako preimenovati gomilu fileova a da to ne radim za svakog posebno?negdje sam citao da se to moze u par klikova a nemogu se sada sjetiti kako:rolleyes:
|
te datoteke koje želiš preimenovati - želiš li im promjeniti samo ime, samo ekstenziju ili oboje?
|
|
Preko Windows Explorera:
1. označi sve datoteke koje želiš preimenovat 2. RMB na posljednju datoteku pa Rename 3. napiši neki naziv (npr. "Slika" bez navodnika, ako se radi o slikama) i ENTER Sve označene datoteke će poprimit naziv Slika(1), Slika(2),... osim zadnje koja neće imat nikakav broj, tj. zvat će se samo Slika pa si dodaj broj za jedan veći od predzadnje datoteke. Valjda si skonto... Preko Total Commandera: 1. označi šta želiš preimenovat 2. klikni CTRL+M i onda se otvara prozor sa sljedeće slike http://img138.imageshack.us/img138/8...rd010mf.th.png Tu vidiš dosta opcija preko kojih možeš izvest nove nazive. Tebi će vjerojatno najviše koristit onaj Counter i kombinaciji sa "Slika". Pa ajmo i na ovaj način preimenovat kao što se može preko WE-a. 3. ispod Rename mask: file name upiši budući naziv datoteka (nek ostane i ovdje Slika) 4. sad si biraš način na koji će stavit brojeve (igraj se malo) klikom na Counter 5. datoteke će poprimit naziv Slika 1, Slika 2,... 6. na kraju ENTER Uoči dole nekoliko stupaca u kojima se vidi trenutni naziv odabranih datoteka te budući zajedno s nastavcima. Savjet prije nego što počneš: uzmi nekoliko datoteka (koje ti ne trebaju ili jednostavno kopiraj nešto što već imaš) i na njima isprobavaj da ti ne bi poslje bilo žao... |
to što ti je tomi reko da a ako trebaš drugačiji naziv datoteka (recimo ja kad uploadm foto galeriju na jednu stranicu skripta zahtjeva naziv slika_1 slika_2 i slika_1_TN slika_2_TN) nađi si na netu program "File renamer" - freeware je. ja ga koristim i super mi je.
|
Citiraj:
|
skinem ja taj file renamer...
ali kako preimenovati FOLDERE? ovako, imam glavni folder SERIJE, i onda imam još 15 podfoldera u tom folderu, zvane SERIJA(1), pa sve do SERIJA(15), preimenovano u win exploreru... no ja ne želim da se one zovu tako već recimo SERIJA_1, SERIJA_2; itd... a ovo ne mogu napraviti iz win exp., ni u File renameru... ne želim total comander instalirati.... niti ga imam... tnx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:52. |