![]() |
VHS na divx/dvd??
Bok!!
zanima me dal ko zna kaj mi sve treba da spojim video na komp i da neke VHS kazete predacim na komp u divX ili DVD formatu...jel mi treba neka posebna TV kartica kaj ubacim u PCI slot ili je samo stvar u softveru...inace imam ATI Radeon 9600...tnx!! |
Treba ti grafička ili TV kartica koja ima video in. Obično je to S-video ulaz. Treba ti neki program s kojim ćeš sve to snimati.
Mene zanima koji su programi najbolji za "hvatanje" videa. Baš sutra se spremam kompiću neke VHS-ove prebaciti na komp. Grafička je GeForce2 GTS. Bilo bi poželjno da program odmah i komprimira jer je tih VHS-ova 4 komada. |
Za prebacivanje VHS u DVD tj. analog u digital treba ti capture card i RCA kabel za spojit video na PC tj. video sa capture card. Obicno sa kupnjom capture card dobijes Video studio 8. Ja koristim video studio 9. Isto tako ces trbati jedan mali sound adapter.
Citajuci neke americke i engleske forume pronasao sam info da je gubitak i do 30% na kvaliteti slike. Nadam se da ti je HDD dovoljno velik I wish you a good luck |
Gubitak u čemu? :) Ako VHS zapis stavljaš u DivX/XviD, naravno da ćeš izgubit jer se kompresijom ionako lošeg videa dobiva još lošiji, a ako stavljaš u DVD video, slika će bit ista, u najgorem slučaju lošija za max 10%, sve ovisi kolko sati filma moraš stavit na DVD. ;)
|
A ako znash shto radish bit che i bolja ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:03. |