PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   exe recompiler il tak nekej (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37368)

Facelessone 11.04.2006. 22:36

exe recompiler il tak nekej

trebam neki program koji moze otvorit exe fajl tak da ga vidim i da mogu kod skopirat u devcpp i ponovo compile.

immortal 12.04.2006. 18:31

Toga (koliko ja znam) nema... I možda ga nikad neće ni biti.
Kad se napravi compile pretvori se u strojni kod koji se ne može ponovo samo kopirati. Nekakvim Hex editorom možeš mijenjati program (koliko toliko), ali baš vidjeti c++ kod tog programa...

Xan 13.04.2006. 14:46

a kak onda ovi rade crackove i ta sranja?

Facelessone 13.04.2006. 15:20

Citiraj:

Autor Xan

ajd nemoj sad o tome.......treba mi za školu...

Xan 13.04.2006. 20:06

sorry... : stoopid

bude 14.04.2006. 01:38

Citiraj:

Autor Xan

Reverse engineering, pretvoris exe file u recimo asemblerski kod i uz malo razumjevanja vidis petlje gdje se ispituju odredjeni uvjeti koji se kasnije zaobidju.. Naravno da je to zabranjeno zbog moguce kradje patenata i sl. pa stoga detalje necu ovdje pisat..

Andeo 14.04.2006. 08:56

Citiraj:

Autor Facelessone
trebam neki program koji moze otvorit exe fajl tak da ga vidim i da mogu kod skopirat u devcpp i ponovo compile.

: lol2 :

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Kad napraviš ili nađeš takav program molim te da mi ga odmah pošalješ tako da uzmem Oblivion.exe i malo si prilagodim igru...

No, dosta šale. Evo, sad jos jednom procitaj to šta si napisao i onda probaj shvatiti šta bi takav program radio...:eek:

frANZi 14.04.2006. 14:04

Pa može, zašto ne. Samo neće skopirati c++ kod nego će skopirati asemblerski kod kao što je bude naveo. I onda ga može ponovno kompajlirati. (znam da u visual c++ postoji kompajler za asemblerski kod, ne znam sad jel može to i u devcpp).

Andeo 14.04.2006. 14:18

Mozda me niste dobro razumijeli. To se NE MOŽE napraviti. Kad bi takvo nešto postojalo onda bi mogli SVE programe na svijetu mijenjati kad ih kupimo.

Andeo 14.04.2006. 14:18

Mozda me niste dobro razumijeli. To se NE MOŽE napraviti. Kad bi takvo nešto postojalo onda bi mogli SVE programe na svijetu mijenjati kad ih kupimo.

frANZi 14.04.2006. 14:49

Pa i možemo sve programe mijenjati kad ih kupimo! Uzmeš exe fajl, disasembliraš ga, i MIJENJAŠ ga. Samo to treba kužiti.

atha 14.04.2006. 15:48

:eek: :eek: :eek:
nemojte molim vas prichati gluposti...

IP9 15.04.2006. 15:19

takva stvar ne postoji. kod strojnoga koda ti više nemožeš vratiti u 'programski' kod. i točka '.'. ako misliš editirati *.exe (crackirati?) onda ti treba hex editor...ako nisi prije radio nemoj ni pokušavati. postoje specijalne škole za crackere :D:D...hehe...

bez zezancije: ništa od toga...moraš dati previše vremena i previše se moraš kužiti u to..

bude 15.04.2006. 21:06

Citiraj:

Autor IP9
takva stvar ne postoji. kod strojnoga koda ti više nemožeš vratiti u 'programski' kod. i točka '.'. ako misliš editirati *.exe (crackirati?) onda ti treba hex editor...ako nisi prije radio nemoj ni pokušavati. postoje specijalne škole za crackere :D:D...hehe...

bez zezancije: ništa od toga...moraš dati previše vremena i previše se moraš kužiti u to..

A zamisli problema pretvorit strojni kod u asemblerski... A . mozes stavljati na nesto samo ako to u potpunosti kuzis i radio si s tim..

ivan OS 15.04.2006. 21:19

Citiraj:

Autor atha
:eek: :eek: :eek:
nemojte molim vas prichati gluposti...

: lol2 :

Svaka čast Atha!

: roller :

piNheaD 15.04.2006. 21:22

Možda ti posluži ovo http://www.softpedia.com/get/Program...rs/WDASM.shtml btw,ako je exe zastičen packerom ovaj prog ne pomaže :D

big_B 15.04.2006. 22:53

Citiraj:

Autor IP9

Pa baš se i nemogu sa ovime složiti, jest da danas gotovo i ne postoji exe fajl koji nije enkriptiran baš zbog toga što je ga je moguće vratiti u source kod. Ako ne cijelokupan kod onda barem ključne djelove, koji su i onak jedni razlog zašto bi se netko htio igrati sa reverse engineering-om....

Potraži po netu neki tut i možeš početi isprobavati sa jednostavnim programima. Napiši si sam neki program i pokušaj ga reversati. Practice makes perfect ;)

Facelessone 15.04.2006. 23:06

Citiraj:

Autor piNheaD
Možda ti posluži ovo http://www.softpedia.com/get/Program...rs/WDASM.shtml btw,ako je exe zastičen packerom ovaj prog ne pomaže :D

nece mi downlodat ;(

piNheaD 15.04.2006. 23:34

Citiraj:

Autor Facelessone
nece mi downlodat ;(

Snađi se druže,nemoj da moram davat zabranjene linkove :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40.