![]() |
Raptoxx napajanja?
Ima li tko kakvih iskustava ili informacija o tim napajanjima? izgledaju mi dosta zanimljivo...: stoopid
|
Preporučio poznaniku
Pozdrav,
Ja sam se isto malo raspitivao o tim napajanjima i pogledao sam par revjua i testova i zaključak je da su ta napajanja za tu lovu fenomenalna. Pogledao sam test na Pc professionel stranici, za one koji ne znaju to je najprestižniji njemački IT časopis i tamo je na usporednom između 60 napajanja, raptoxx doslovno ZGAZIO i enermax i be quiet i ostale nazovi brandove, a kamoli coolermaster ili tagan, to su na testu bila jedna od lošijih napajanja. Uglavnom ocjena mu je bila da je trenutno najbolje napajanje na tržištu,a od nekih napajanja na testu je koštao i do 3 puta manje. Sve u svemu poznanik je na moju preporuku kupio napajanje, mislim da je kupio u Bingu, al nisam siguran i prvo se oduševio što u kutiji dolaze fluorescentne vezice za kablove što nema ni u kojem napajanju ovdje. Nažalost imam napajanje koje sam skupo platio,a nije raptoxx, ali da kupujem u ovom trenutku to bi bilo napajanje koje bi kupio. |
|
aj daj link da malo pročitam jer sam u prilici nabaviti najmodel od 550W za 350kn
|
Citiraj:
|
po koliko sam ja primjetio na slici 12cm vent i piše low noise ali to nemora značit
|
@Emissary
Proizvođač ventilatora (120mm) je Adda.....ako se ne varam isti ventilator, tj. od tog proizvođača koristi i Seasonic. |
To znači dobro?
A ne znam baš da gazi Enermaxa i Tagana, ništa bez linka ;) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Wow, O.K. napajanje me zbilja iznenadilo,naponi stabilni kao kamen :)
Premda me unutrašnjost napajanja podsijeća na Everpower... Enermax iznutra je definitivno više fancy i šmensi tako da ga ipak Raptoxx nije zgazio ;) |
da, ali imaš dvije verzije svakoGA
PRO I ADV.-BOLJA |
Očita je razlika u cijenama između modela, evo za gotovinu u "Magazinu RS" Prekratova 1, Savski Gaj, Zagreb
Napajanje Raptoxx 350W Professional, v1.3, PFC Isporuka odmah 244.05 kn Napajanje Raptoxx 450W professional, v1.3, PFC Isporuka odmah 370.31 kn Napajanje Raptoxx 550W, Professional v1.3, PFC Isporuka odmah 414.39 kn Napajanje Raptoxx Advanced 450W V2.0, PFC Artikl je naručen 527.26 kn Napajanje Raptoxx Advanced V.2.0 550W, PFC Artikl je naručen 626.02 kn |
Citiraj:
http://www.xtremecomputing.co.uk/ima...w/image020.jpg |
Citiraj:
|
a sad izgleda utječe na preformanse zato šta si ti to rekao?? :)
|
Tagan jest dobar, ali nije najbolji...
|
Ma nema najboljeg napajanja, najboljeg procesora, najbolje grafičke, najbolje ploče, i tome slično. Nikad ih nije bilo, niti ih ikad bude. Postoje samo komponente koje se zahvaljujući kvalitenijoj izradi ili zahvaljujući dobrom marketingu ističu više nego neke druge komponente, pa su stoga i bolje/više prihvaćene od strane krajnjih korisnika. Oni koji govore/misle da imaju najbolje ovo ili ono, u najmanju ruku, zavaravaju sami sebe... Kaj se tiče Raptoxx napajanja, meni se čine čist vredu.....pogotovo za te pare, kolko koštaju.
|
po onoj slici gore, napajanja cist ok zgledaju, al bas da su bolja od tagana, cuj, nebi rekao.
|
recimo ovako:
nikad niste čuli ni za tagan,OCZ,raptoxx i sl. Razumijete se u napajanja, struju i sl. sranja. I sad pozvani ste na testiranje dvaju napajanja kojima ne znate imena,da kažete svoje stručno mišljnje. I sad recimo da su to tagan i raptoxx. (no vi to ne znate) Rezultati ispadnu da raptoxx bolje drži voltaže. I sad za koga ćete vi glasat??? :) A ne znate ime ni jednom ni drugom, nego je to napajanje 1(raptoxx) i napajanje 2(tagan). |
Mozda Tagan nije najbloji ali je u drustvu najboljih. A sto se tice Raptoxx-a bas i nije jeftin, npr. 450W v2.0(dakle dual-rail) je 527kn. Nije ni Tagan bogzna skuplji. Al sam se uhvatio za Tagan :D:D:D
|
ali je zato 550W samo 650kn dok je taganov skoro 1000
|
Za 650kn u bivsem ADM-u zemis Tagana 2Force od 480W. Ili za 575kn Fortron Bluestorm od 500W u Linksu.
|
Citiraj:
slažem se... |
Testovi provedeni na 12V vodu s halogenim žaruljama (12V), svaka deklarirana na 50W. 1x, 2x i slično je broj žarulja.
350W Raptoxx 1x - 11,66V 2x - ne radi 3x - ... 450W Raptoxx modularno 1x - 11,63V 2x - 11,09V 3x - 10,61V 4x - 10,44V 5x - 10,41V 6x - ne radi Dva 12V raila po specifikacijama koja mogu izdržat 360W. Pri testiranju izdržao 250W van kućišta (dakle na nižoj temperaturi nego što je normalna). Pad napona je katastrofalan, van ATX specifikacije = da su komponente bile priključene, računalo ne bi radilo, a vjerojatno bi nešto otišlo i u vječna lovišta. Vent prilično bučan pri visokom opterećenju. 550W Raptoxx 1x - 11,76V 2x - 11,58V 3x - ne radi...totalni raspad sistema, nisam nakon ovog mogao natjerat da radi s dvije žarulje Sama konstrukcija je katastrofalna, posebno kod 550W modela koji izgleda kao da je netko nabrzinu išao pretvarati 350W napajanje s početka ovog teksta u 550W napajanje. Imajte na umu da je ovo drka od testiranja i da nisu testirani 3,3V i 5V vodovi kao niti ripple. Toliko o Raptoxxu što se mene tiče... |
Citiraj:
|
Pa ovo napajanje je gore nego Codegen, LOL. :D
|
reklama je bitna:D jednostavan markentiski trik
|
Moj dojam je da su ovi koji hvale tog Raptoxx-a (ajme kako mi se vec sam naziv gadi) vrlo vjerojatno zaposlenici izvjesnog Magazin RS-a ili grupica ljudi koja sustavno reklamira to napajanje iz samo njima znanih razloga... i na newsima se "odjednom" "pocelo pricati" o tamo nekakvom "fenomenalnom" Raptoxx-u, pa je jedno vrijeme svaki drugi treci post bio lose zakamuflirana reklama Magazin RS-a ili tog Raptoxxa. Procitajte opet post od izvjesnog "Freaky Gamer-a", pa pogledajte broj njegovih postova. Sve vam je jasno :) Sve mi se cini da je taj Raptoxx lijepo zapakiran macak u vreci.
|
Mali update što se tiče partizanskog mini-testa Raptoxx napanja u ovom threadu.
Naime, ispalo je da su napajanja koja sam imao u rukama doista sampleovi koji su složeni ručno i to za pokazivanje na CeBIT-u. S obzirom na to, vrlo je vjerojatno da su loši rezultati testa uzrokovani s činjenicom da je napajanja neko "slagao" s brda s dola kako bi bilo spremno za pokazivanje na sajmu. Drugim riječima, serijski proizvedena Raptoxx napajanja vjerojatno imaju drugačije, bolje performanse, što i nije nešto nevjerojatno s obzirom na izrazito loše performanse sampleova koje sam izmjerio. Kada nabavim kakav komercijalni model Raptoxxa i malo ga priključim na unimetar i žaruljice, bacim novi update. (btw. ako netko posjeduje Raptoxx napajanje, a nije mu ga bed dati na par sati testiranja, nek baci poruku na PM) |
Kutija ljepse izgleda nego samo napajanje :D
"Firstly, I do not know if you've noticed, but the 12v rails are only 10 and 15 amps, which is a tad low for a 450w PSU":smoke: Nema do Seasonic-a i Tagana. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09. |