![]() |
ubuntu linux live ntfs pitanje
imam i live i obicnu distribuciju ubuntu-a, no koliko sam gledao ne mogu niti jednu instalirat/pokrenut sa podrskom za ntfs. zelio bih kad pokrenem live verziju, dakle bez instaliranja na hard, da mogu vidjet cijeli sistem kak je, zajedno sa hardovima... jel to moguce?
|
uzmi knoppix
|
pa pitam za ovo jel ga imam. nemam dsl pa da skinem, vec bi odavno napravio... postoji li kako? ak ima neko naveden knoppix nek se javi...
|
imacu ja knoppix 5 na DVDu sutra
|
i live verziju? ak bi mogo i meni sprzit bil bi ti zahvalan...
|
Citiraj:
iako ima mogucnosta da se instalira al ja sam ti u VG a u ZG vise nejdem tak cesto |
morat ces malo procrckat po fstab-u
e sad ja ti to na pamet neznam.. potrazi file koji se zove fstab mislim da je u boot direktoriju il tak nes i otvori ga sa "vi fstab" e sad najjednostavnije je da kopiras jedan od redova koji ces vidjet (ali onaj koji je za disk particiju, a ne floppy il cd il nes tak :D ) i umjesto stare ekstenzije stavi ntfs, promjeni ime i napisi u kojem ce ti se folderu prikazat ta ntfs particija, skuzit ces sve, ugl sam moras u tom fstabu namjestit da ti linuxi prijave ntfs particije i radi 100% jer je meni radilo ak nes ne radi proguglaj, ja sam to relativno brzo nasao s tim da mi je to bio peti susret sa linuxima.. off topic, imas mozda dsl i usb modem ? evo i link tamo to mora pisat ;) http://ubuntuguide.org/#remountfstabwithoutreboot |
da pomognem malo:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:00. |