PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   ATi "chuck" patch for Oblivion game (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37088)

Jelc 06.04.2006. 23:05

ATi "chuck" patch for Oblivion game

OBLIVION news... something BIG is about to happen...

"cant hold my excitment in any more. very shortly you will be reading about something very exciting for ATI users for elder scrolls iv:oblivion

and if youre a fan of this gorgeous looking game and dont have an ATI card......

you lose...."

Evo, tako zbori Terry Makedon (ako slučajno ima netko tko ne zna-to je tip koji je glavni za drivere u ATI-ju)

Pa ti znaj o čemu se radi...:D

Svi pretpostavljaju da je ovo kaj se objavilo na stranicama HardOCP-a:

Elder Scrolls IV: Oblivion “Chuck” Patch

So here’s the deal…Elder Scrolls IV: Oblivion apparently supports AA and HDR but, in its current state, not both at the same time. ATi’s Terry Makedon was contacted by a developer who says that he had developed a patch that does in fact allow both HDR and AA. As an added bonus, the “Chuck patch” also supports AFR Crossfire mode giving gains up to 80%. Wow. We are supposed to be seeing this patch sometime today.

Last week I got an email from a 3d Developer of ours (by the name of Chuck) saying if I was interested in checking out a proof of concept driver he whipped up that enables HDR plus AA at the same time. Well ya!!! So fast forward to now, thanks to Chuck Ati users can enjoy this game at a brand new level of Image Quality. It will knock your socks off. Plus the Chuck Patch also supports AFR Crossfire mode giving gains up to 80%. I urge you to benchmark this yourself but here is what Chuck measured. Hurrah to Chuck!!!!

Eto...izgleda da će smradovi sa X1xx serijom moći uživati u AA+HDR-u.

Lihto 06.04.2006. 23:07

Dobro to zvuči valjda neće bit prevelik drop fps sa AA+HDR

OveRkiLL 06.04.2006. 23:30

Citiraj:

Autor Jelc
Eto...izgleda da će smradovi sa X1xx serijom moći uživati u AA+HDR-u.

Misliš smradovi sa X1800** i X1900** serijom:D. Ipak prezahtjevno za X1600, vjerojatno i za X1800GTO.

Smartguy 07.04.2006. 00:01

ma ko jebe HDR.

dovoljan je AA i AF ;)

Jelc 07.04.2006. 00:07

ATi "chuck" patch for Oblivion game
ATI press release:

It’s called the “Chuck patch” in honor of our guy that found a way of enabling this functionality. Of course the reason why this is so important is Oblivion is one of the best looking games available in the market. Enabling High Dynamic Range and Anti Aliasing effects make this game look even better. Needless to say only ATI can support that configuration. So the Catalyst team is giving a special present to owners of ATI cards, an image quality experience unrivaled by any other.

This proof of concept driver has something for image quality freaks and performance junkies (and even for both at the same time)

This patch provides

1) HDR effects plus AA at the same time. The visual results are stunning. (To enable, ignore the AA settings in the game and enable it via Catalyst Control Center)

2) Crossfire support for the game via AFR mode. Good performance gains for all crossfire owners.

Tute:
http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=21960

domy_os 07.04.2006. 00:10

U ovoj igri HDR predivno izgleda. ;)

EDIT: Jel ima kakvih poboljšanja kod X800?

Jelc 07.04.2006. 00:46

Citiraj:

Autor domy_os
EDIT: Jel ima kakvih poboljšanja kod X800?

Čisto sumnjam: baad :
Čekam da neki genijalac skine i isproba:D

domy_os 07.04.2006. 01:08

A to ću, izgleda, ja bit. :D

Jelc 07.04.2006. 01:29

Citiraj:

Autor domy_os

Pa pričekaj do sutra da vidimo kakve su reakcije na driverheavenu i rage3d...
Velim ti-sumnjam da je za X800 seriju...

Tak i tak će još malo izbacivati 6.4 drivere.

Lihto 07.04.2006. 01:38

Citiraj:

Autor Jelc
Pa pričekaj do sutra da vidimo kakve su reakcije na driverheavenu i rage3d...
Velim ti-sumnjam da je za X800 seriju...

Tak i tak će još malo izbacivati 6.4 drivere.

ima on flat:D nego sutra valjda ja to pokupim od domyija pa javim kak šljaka

Thoroughbred B 07.04.2006. 11:28

U driverima postavio high quality,dok je u igri HDR ukljucen...izgleda super iako sam u spilji u mraku pa ne vidim bas najbolje ali vidi se razlika,i fps mi je pao s konstatnih 60 na 57 dok je minimalni s 45 pao na 35...Ali opet,igrivo je...i to na X1800XT,danas dolazi X1900XT (koju flasham u XTX) idioti iz City expressa traze adresu koja ima postanski broj 51215 Kastav u Rijeci,kreteni!!

Lihto 07.04.2006. 12:18

ne kontam kak kažeš da je kostantnih 60 kad imaš minimalne 45,ak je konstant 60 onda ne bi trebalo bit dropa,zar ne? Nego to još nije ništa kad si u špilji zabilježi kad dođeš u oblivion gate pa kad ti ona vatra gore u tornju,tj. kad uzmeš onu kuglu pa onda reci koliki ti je minimalni frame rate čist me zanima

Thoroughbred B 07.04.2006. 12:28

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
ne kontam kak kažeš da je kostantnih 60 kad imaš minimalne 45,ak je konstant 60 onda ne bi trebalo bit dropa,zar ne? Nego to još nije ništa kad si u špilji zabilježi kad dođeš u oblivion gate pa kad ti ona vatra gore u tornju,tj. kad uzmeš onu kuglu pa onda reci koliki ti je minimalni frame rate čist me zanima

Konstantno je najcesci framerate koji je konstantan na 60 i ne ide vise neznam zasto,a kad izadjem van na livadu prepunu drveca i svega padne na 36...got it?Ali i na livadi je 36 samo kad se okrenem na stranu koja je najkompleksnija i to kad gledam s vrha sve ispod sebe,dok je normala i najcesci framerate oko 40...

Lihto 07.04.2006. 12:46

Citiraj:

Autor Thoroughbred B
Konstantno je najcesci framerate koji je konstantan na 60 i ne ide vise neznam zasto,a kad izadjem van na livadu prepunu drveca i svega padne na 36...got it?Ali i na livadi je 36 samo kad se okrenem na stranu koja je najkompleksnija i to kad gledam s vrha sve ispod sebe,dok je normala i najcesci framerate oko 40...

e to te pitam zato što kažem da i meni tak radi

Thoroughbred B 07.04.2006. 12:57

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
e to te pitam zato što kažem da i meni tak radi

To je s HDR+AA...Kako mislis da i tebi tako radi??: roller :

MAHER 07.04.2006. 13:28

pa čovjek ima X1800XL,ista stvar ko tvoja karta,razlika jako mala,možda 1-2 fps,barem mislim

Thoroughbred B 07.04.2006. 13:45

Citiraj:

Autor MAHER
pa čovjek ima X1800XL,ista stvar ko tvoja karta,razlika jako mala,možda 1-2 fps,barem mislim

Mislis,i to krivo...X1800XT je dosta brza od XL-ke,razlika je kao kod 7800GT i GTX-a...I nemoguce je da nam se igre jednako vrte na istim postavkama,apsolutno nikako : nono : Jos ja imam X2 procesor koji tuce FX 60 u svim testovima... (Na 2.8Ghz)

Evo ti link pa usporedi... http://www.firingsquad.com/hardware/...ance/page3.asp

Nema XL-ke ali racunaj da je po performansama kao 7800GT...Razlika moze biti minimalno 10 FPS-a na kakvim god postavkama...

pinsla 07.04.2006. 16:20

Citiraj:

Autor Thoroughbred B
Mislis,i to krivo...X1800XT je dosta brza od XL-ke,razlika je kao kod 7800GT i GTX-a...I nemoguce je da nam se igre jednako vrte na istim postavkama,apsolutno nikako : nono : Jos ja imam X2 procesor koji tuce FX 60 u svim testovima... (Na 2.8Ghz)

Evo ti link pa usporedi... http://www.firingsquad.com/hardware/...ance/page3.asp

Nema XL-ke ali racunaj da je po performansama kao 7800GT...Razlika moze biti minimalno 10 FPS-a na kakvim god postavkama...

dobro dobro već smo svi ukapirali da ti moraš imat uvijek najbolje i bit najbrži ali daj malo uspori
postaješ naporan i to dosta

Lihto 07.04.2006. 16:25

čuj evo ovak sad sam konačno to malo istestirao znači 1280x1024 na ultra high sve na max osim sjena,HDR+2xAA i bude maximalan frame rate 58 čak i 60 minimalan je 31,bio sam u imperial city-u lokacija waterfront(valjda sam dobro napisao:D) i točno tamo di su one barake.Inače te scene vani su jedno duplo zahtjevnije nego one unutra tak da meni unutra obićno radi na 60fps-a nekad malo padne. E sad postavke komp-a su proc na 2.6ghz memorija na 475 grafa gpu615(moram malo voltažu dizat:D) i memorija na 1350mhz. Uglavnom realno gledano ti moraš imat nešto viši frame rate al ne previše možda do 5fps ipak imaš X2 i grafa ti je na 700/1600 al opet to realno ne opravdava cijenu.

psf[i]-[Tomek] 07.04.2006. 16:28

Citiraj:

Autor pinsla
dobro dobro već smo svi ukapirali da ti moraš imat uvijek najbolje i bit najbrži ali daj malo uspori

Imaš :beer: na Žderonjama.

piNheaD 07.04.2006. 16:57

Citiraj:

Autor pinsla

:clap:

Thoroughbred B 07.04.2006. 17:24

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
čuj evo ovak sad sam konačno to malo istestirao znači 1280x1024 na ultra high sve na max osim sjena,HDR+2xAA i bude maximalan frame rate 58 čak i 60 minimalan je 31,bio sam u imperial city-u lokacija waterfront(valjda sam dobro napisao:D) i točno tamo di su one barake.Inače te scene vani su jedno duplo zahtjevnije nego one unutra tak da meni unutra obićno radi na 60fps-a nekad malo padne. E sad postavke komp-a su proc na 2.6ghz memorija na 475 grafa gpu615(moram malo voltažu dizat:D) i memorija na 1350mhz. Uglavnom realno gledano ti moraš imat nešto viši frame rate al ne previše možda do 5fps ipak imaš X2 i grafa ti je na 700/1600 al opet to realno ne opravdava cijenu.

Ako je tako,ostani na XL-ki :D Il si je vec prodao?tj il si dogovorio biznis...

Jelc 08.04.2006. 11:30

Citiraj:

Autor domy_os

Ovo je samo hotfix za novije grafe-neće biti uključen u novim 6.4 driverima.
Makar-vidio sam tipa koji se hvalio da mu sa ovim hotfixom Oblivion ide bolje na X700:)

Thoroughbred B 09.04.2006. 22:32

Evo kako to izgleda,vec sam postao screenshot u "Oblivion" thread-u ali evo neka bude i ovdje...

6xAA i HDR u akciji

http://img338.imageshack.us/img338/7...ot114lo.th.jpg

thnx ATI : cheers2

domy_os 10.04.2006. 07:10

AA ti nije uključen. ;)

Thoroughbred B 10.04.2006. 08:31

Citiraj:

Autor domy_os
AA ti nije uključen. ;)

Kako ne??Instalirao sam patch od Atija u driverima namjestio 6xAA a u igri HDR??AA mora bit ukljucen...Ako nije ukljucen onda Ati sere :eek:

Lihto 10.04.2006. 08:49

Citiraj:

Autor domy_os
AA ti nije uključen. ;)

e jesi ti siguran da je kod mene 4AA bio?

OveRkiLL 10.04.2006. 08:54

Citiraj:

Autor domy_os
AA ti nije uključen. ;)

To sam i ja htio reći ali mislio sam možda je kod pretvaranja screenshota došlo do pojave nazubljenosti. Samo napravi screenshot neke ravne linije pod kutem od 45°-80° i odma ćeš vidjet jel imaš AA ili ne.

Thoroughbred B 10.04.2006. 09:22

Citiraj:

Autor OveRkiLL
To sam i ja htio reći ali mislio sam možda je kod pretvaranja screenshota došlo do pojave nazubljenosti. Samo napravi screenshot neke ravne linije pod kutem od 45°-80° i odma ćeš vidjet jel imaš AA ili ne.

Probat cu,neki zid ili nesto...a ovo je moguce da je kod slike,jer toga nema kad igram...

EDIT:Evo ipak malo sumnjam,pogledajte mac malo...

http://img85.imageshack.us/img85/567...ot291fk.th.jpg

Sta onda taj "chuck" patch ne vrijedi nista,jer sam ukljucio u driverima bas kako su rekli,i HDR u igri,hmm...

EDIT 2:Sad sam stavio Bloom i AA na 6x...i da,nije bio ukljucen AA!!Dakle ovaj patch ne sljaka...

MAHER 10.04.2006. 10:09

mislim da je ovo bez aa

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:25.