![]() |
Help Nidid!
Slazem dvije konfe, obje sck. 939, pa bih molio ekipu koja ima malo više iskustva za pomoć.
Za prvu, namjenjenu igranju, uzimam Athlon 3000+, a za drugu Opteron 144. E, sad, koju matičnu za cca 800 kn? Nije toliko važno da ima bezbroj điđa-miđa po sebi, već da je stabilna i da ima mjesta za malko veći hladnjak. Drugo, neku solidnu memoriju (2x512). Treće, low-end grafu za PCI-e s pasivnim hladnjakom (samo nVidia). Što se tiče zadnjeg, nisam neki freak - nVidia grafe su bolje podržane (barem su bile) pod linuxom. Ako netko ima zamjerki na odabir, neka predloži nešto drugo. Hvala! P.S. Kakvi su hladnjaci koji dolaze u combo pakiranju? |
Citiraj:
Citiraj:
2x512MB GeIL Retail - 592 kn (Bing) 2x512MB Crucial Balistix - 1.035 kn (Bing) 2x512MB OCZ Platinum EL - 1.209 kn (Bing) 2x512MB OCZ Titanium - 1.231 kn (Bing) 2x512MB Corsair TwinX - 948 kn (Bing) Kolko god su sve ove memorije dobre, mislim da ti se više isplati kupiti 2x1GB pakiranje ili za početak samo jedan modul od 1GB. Citiraj:
|
ploča DFI infinity/dagf
mema crucial ballistix 2x512mb kit grafa, e sad, mislim da ima neka abitova ili asudsova 6600 vulgari s pasivcem za otprilike 1k kuna hladnjaci koji dolaze s procevima su ok ako nisi overclocker |
EPoX 9NPA+ Ultra
2GB, edit: (koliko Linux uopće ždere memorije? S obzirom na najave za Vistu će trebat 2GB minimum) 6600 Hladnjaci koji dolaze u pakiranju su tek toliko da hlade, na priličnom broju okretaja. |
ima xfx 6600 pasivna
ploca dagfica ili infiniti i balistix :) |
Hvala.
Što se tiče grafike, ova 6600 je ipak preskupa za mene, jer drugu konfiguraciju sklapam za sebe, a ne koristim komp za igranje. McG, da li za gore navedene memorije znaš da rade bez problema u kombinaciji s ovom pločom? Budući da ću dijelove naručiti, ne bih htio nikakva iznenađenja. Eh, što se tiče količine, i ja bih 2GB, ali... |
Citiraj:
Što mislite o ovoj: MBO ABIT, s. 939, AX8-V2.0, VIA K8T890 Cijena joj je 780 kn. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Još samo nešto.
Među memorijama koje ste naveli nema Kingmaxaa. Da li su tako loše? Stvar je u tome da bih trebao kupiti komponente u HG-u, a ponuda im, što se tiče memorija, i nije tako izdašna... Možete li mi što preporučiti odavde? |
Citiraj:
|
Thanks!
|
Corsair value ja preporučam, ak ti se zalomi možeš i dobre čipove dobit. ja sam znao za 700kn dobit komde koji su išli 2 3 3 5 na 460mhz
Ali inače su mi svi išli preko 500mhz uz malo struje |
Citiraj:
..sta nemaju vise onog branda sa hynix d43 chipovima,imaju sigurno to kupi.. |
Prva konfa je sklopljena.
Komponente: -Abit KN8 Ultra -1 Gb Kingmax -nVidia 6600 GT Ploča je OK, ali ima malko čudan raspored komponenti (IDE utori). Eh, a što se tiče proca... temperatura je bolesna... :eek: U idle cca 32°C s Box hladnjakom. |
nadam se samo da si odlijepio zvaku za coolera i stavio pastu??
|
Nisam, ali izgleda da zvaka dobro obavlja svoj posao.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:39. |