![]() |
Ping
Prije jedno 1-2tjedna su mi počela ova sranja sa pingom: finger :
kao što primjećujete da me nema toliko ko prije na pce cod2 serveru to je zato što mi je ping 180 iako imam adsl 512kbps vezu koja skida 53KB/s: Machineg reinstalirao sam igru, mjenjao adsl/isdn postavke, odspajo i vraćo natrag modem, lupao ga šakom, udarao nogama, skako po njemu, skenirao od spywarea (spybot&adaware&spywareblaster), antivirusom isto, čak sam i zvao ove iz T-scuma naravno oni uopće ,,neznaju'' u čemu bi mogao biti problem : baad : any suggestions?:( edit; e da, modem je neki Siemens: Machineg |
*bump*
|
problema moze bit jako puno, onih na koje mozes i onih na koje ne mozes utjecat
ajde kad ti je ping u igri velik, probaj spingat index pa postaj ovde koliki ti je otprilike (ping naravno) |
Probaj isključit QoS servis
|
Citiraj:
@Mrkonja - to je ono sto rezervira 20% veze za sebe? To mi je na najmanje (1%) podeseno |
otvori command prompt (start/run, pa upisi cmd i pritisni enter)
onda napisi ping www.index.hr i preepisi vamo koje ti je vrijednosti izbacija |
|
Meni je average ping 11 ms...
|
Imam 512kbps, ti imas 1mbit.
|
Frend s adsl-om, 512k je pingo index.hr i dobio 14 ms...
|
Citiraj:
ping ti je prevelik, ne bi smija ic preko 20ms ajde tocno reci koji modem imas, imas mozda firewall na kompu ... uglavnom moras ustanovit da li je problem negdi kod tebe ili kod t-coma i onda tek mozes trazit rjesenje na tvom bi mjestu napravija image sistemskog diska, stavija nove windowse, na njih instalira samo osnovno sta treba za net i ako je i dalje ping visok znas da je stvar u t-comu (imas image i sve natrag vratis za 10-ak minut) naravno pod pretpostavkom da imas usb modem ili lan po kom nisi nista prcka |
Evo samo da ti dam moju rezu za 512/128 da se mos ravnat prema necemu - min/max/average ->18/20/19
Napravi ovo kaj ti Tooma rekel, pa onda javi... |
Evo kod mene je ping 3000 ms. :D
|
min16 max19 avg17
|
Modem je LAN Siemens modem došo sa paketom od adsl-a i firewall je ZoneAlarm ali mi to nije pravilo probleme prije (zonu koristim od pamtivijeka i sumnjam da mi to radi probleme jer kad isklj av/af ili i jedno i drugo opet isto sranje)
Ništa, onda danas nove win :( |
Citiraj:
|
Naravno da imaš velik ping do Indexa kad ti paketi putuju kroz Njemačku (kao i svima na tekomu)...napravi trace pa ćeš vidjeti...
također, napravi trace do servera na kojem igraš pa ćeš vidjeti "gdje" je problem... |
Evo upravo reinstalirah xp, i pingao sam index i opet isto (nisam vidio mailmanov post jer sam samo to isao napraviti, ako radi radi ako ne ne) i evo vratih image (hvala Domy-os :) )
@mailman; može malo detaljnije :o |
meni je u zadnje vrijeme isto skocio ping u igrama. evo ping-am index i average mi je 25, probano nekoliko puta...
u aa mi je na istim serverima povisen za cca 10ms. kak pogledam jel mi ukljucen onaj nvidiin fw?(od maticne) |
Ako si stisnuo no kad te pitao to u instalaciji drivera od matične (tj chipseta, ono zadnje što pita nvidia network nešto & firewall) onda je isključen.
|
Code:
C:\Documents and Settings\username>tracert www.index.hr Code:
C:\Documents and Settings\username>tracert www.pcekspert.com ako ti je ping na prvim hopovima (tekomovim, iskonovim) velik, isključi firewall na korisničkim stranicama |
Citiraj:
Odlicno si objasnio. Jos samo da pitam nesto. Kako se moze srediti ta "greska"? Jer se imeni pokazuje ip 217.239.37.62 kao zasluzan za preveliki "hop" |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a šta da upišeš ak hoćeš smanjit ping u igrici
jel vidim da je tak i pitanje postavljeno |
Citiraj:
kako mislis nije vazan? |
Citiraj:
|
Hvala svima :)
Code:
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] Code:
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600] Izgleda da ću morati prijaviti kvar u mreži:( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:31. |