![]() |
Megaworks 550E vs. Logitech Z5500
CREATIVE LABS GIGAworks s750E
Jel ima možda tko CAMBRIDGE SOUNDWORKS - GIGAWORKS S750e doma? da mi kaže nešto o njima.... Mislim uzeti MEGAWORKSE i mislim da nebum pogrešil..... I nešto o Megaworks vs. Logitech Z5500..... |
Imao sam MegaWorkse 250D (2.1 verzija),a čuo Logitech u par navrata. Iako prepuni mana, akustički su definitvno ozbiljniji od Logitecha. Otvoreniji i točniji srednjetonski spektar, visoki korektni za tu klasu uređaja, a bass toliko snažan i napuhan da ćeš ga teško prilagoditi prostoriji, no svejedno nešto točniji od Logitecha. Nedostatak u odnosu na Logitech su im malo manja povezanost zvuka kao cjeline (ali od kvalitetnih dijelova) i iritantno sučelje na kontrolnom upravljaču (i nije daljinski). Naravno, neopremljenost dekoderima i procesorima očiti je nedostatak u odnosu na Logitech (trebalo bi nadograditi na DDTS-100 dekoder, pa cijena i raste, ako se baš žele te mogućnosti). Ukoliko ti to ne treba, ostaju jeftinija solucija, a i akustički kvalitetnija.
Inače bilo bi super kad bi se našla stara verzija (polovno) - MegaWorks 510D - to je istinski proizvod tvrtke Cambridge SoundWorks bez intervencije Creative-a), ima DA pretvarač i kompresijsku bass kutiju, navodno su mnogo kvalitetniji u zvuku, a skoro isto izgledaju. |
A GIGAWORKS?
Ima šta jače od GIGAWORKSA? |
To je overkill. Previše zvučnika za cijenu u kojoj su mogli uložiti u manje kvalitetnijih komponenti. Snaga bez kontrole, neintuitivan prozivod kojem je glavna prednost njegovo ime. Hrpa zvukova sa svih strana služe mu da maskira svoju prosječnost. Deklaracije snage posebno su glupe, kako ništa od njihovog zvuka nema veze sa efektom te snage.
Jučer sam svratio kod jedne stare frendice, i vidio da ima prastare male Cambridge SoundWorks SBS 35 2.0 plastikanerske zvučnike. Onog trenutka kad je to upalila pitao sam ju što želi za njih. Dat ću joj mnogo skuplje i "classier" I-Trigue 2200 za te ružne mališane. Zvuk prepun prozračnosti, ugodan, neopterećan, pokriven i prilagođen svojim zakonitostima i svejstan svojih orgraničenja, bez pretjerivanja on svira i ništa više, možeš ih slušati satima, prepuni muzikalnosti. Nekad su tako to radili. Danas žele samo više visokih, više bassa i više glasnoće. Ni traga dobrom zvuku. Eto jedan mali OT o tim stvarima... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:15. |