![]() |
bakar ili aluminij
evo nabavio sam neke plocice al i cu i sada bih ih malo izrezao, napravio da su rebrasti te za pocetak stavio na memoriju od graficke. Zanima me sta mi je bolje staviti bakar ili alumij i sa cim bih ih mogao zaljepit da ne srafam bas po grafickoj!!:gringo:
|
Bakar.
Dvokomponentno ljepilo ali onda ces ga malo teze skinuti. |
kolko para dode i gdje ga mogu kupiti
|
zalmanovo. Upiši u nabava.net dvokomponentno ljepilo zalman i pogledaj šta će ti izbacit
|
nasao sam za nekih 10kn u linksu i bingu ali meni treba hgspot ili ve.mil, a vemil ima samo za 70kn sto mi je preskupo tako da ce za pocetak ici komad nekoga metala(mozda aluminij) i drzat ce bakar na gornjoj i donjoj memoriji
|
evo ovako bi otprilike trebalo izgledati samo sta cu najvjerojatnije nabavit bakar od 10mm pa cu njega postaviti
http://img396.imageshack.us/img396/2...82034214kh.jpg |
Za memorijske hladnjake aluminij je vise nego dovoljan.
|
razmisljao sam ako mi dode deblji bakar da ga izbusim kao turpija, da bude kao svicarski sir i na istu foru ga postavim
|
Gle, kao sto sam rekao za memoriju na grafi ti se ne isplati to.
Uzmi neke aluminijske koji izgledaju kao 'jez'. Stvar je u tome da to ima dosta veliku povrsinu, a s obzirom na kolicinu topline koju proizvodi memorije, aluminij je vise nego dovoljan za provodit toplinu - te na kraju krajeva - sama memorija nije napravljena od materijala koji idealno provodi toplinu, kao recimo core CPU-a. |
Bakar bi nabavio bada tako da mi je svejedno sta je gore, a trenutno imam ploce bakra i aluminija iste debljine (5mm)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:38. |