![]() |
Hlađenje i glupo pitanje..
Ok, evo..glupo pitanje..
Što je bolje hladiti..gornji "srebrni metalni do harda" ili pločicu sa čipovima? |
Stavi bilo kakav 60 ili 80mm vent na 5v da hladi elektroniku i napravit ce led cak i od Maxtora ito bolje od vecine brand name HDD hladnjaka.
|
hard se inace hladi sa strane!!
ali dovoljno je da stavis neki 80mm vent na 5V, i dobit ces hladan hard i tisinu.. |
Ma da, ali s doljnje strane ili gornje..?
|
Citiraj:
==== || <--- smjer puhanja disk vent |
A jeste ga zakomplicirali,najbitnije je da piri po disku i najbolje po elektronici,kraj priče.
|
Meni je Raptor na 27C tj svi diskovi su na 27C jer imam bočne 92mm ventove na 5V i milina!
|
WD family. :)
|
Hehe..radim na hlađenju za hard..2 vent. na pločici od starog diska.
Treba mi samo potenciometar(da ih mogu smanjiti na min.), sutra to sredim malo ubodnom pilom.. |
pa spoji vent na molex na 5V i gotovo....ne treba ti nikakakav potenciometar...
|
Thnx nicko..na molex-u 5V su crvena i crna zica, zar ne?
Uglavnom, sfusario sam ovaj hladnjak, al vjerujem da ce dobro hladiti. Evo slika..hehe..uzasno izgleda, ali valjda ce bit ok..valjda.. Ide na prazno mjesto za hard - ispod ili iznad..jos cemo vidjeti. http://img151.imageshack.us/img151/9940/fush4dp.jpg |
Iddle - 22
Load - 25 |
Meni maxtorova 7200rpm 40GB pečnica ne prelazi 30C, hlađen je odozdola sa 80mm 6V. Sad je na 19C.
|
Citiraj:
Inače, cooler mi je stavljen iznad diska da puše na disk..jos cu probat sa "ispod". |
ATA je. Nema razlike što se tiče veličine u grijanju. BTW - odozdola je puno bolje rješenje. Evo sad je na 18C!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:28. |