PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Memorije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Lijepljenje heatsinka na memorijske chipove (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3627)

Gumby 04.02.2003. 21:20

Lijepljenje heatsinka na memorijske chipove

Kako? Cime?

Nasao sam nesto o termo epoxy smoli. Gdje se to kod nas moze nabaviti?
Postoji li pouzdano sredstvo, a da se moze bez vecih napora kasnije skinuti?

Tnx

Rulac 04.02.2003. 21:52

S artic silverom.
Ne znam di nabaviti.

miato 04.02.2003. 22:38

Re: Lijepljenje heatsinka na memorijske chipove

Citiraj:

Originally posted by Gumby
Kako? Cime?

Nasao sam nesto o termo epoxy smoli. Gdje se to kod nas moze nabaviti?
Postoji li pouzdano sredstvo, a da se moze bez vecih napora kasnije skinuti?

Tnx

prodavao je neko taj arctic silver, zajedno s nekakvim zalman hladnjacima za GPU. Prolistaj stare postove, sigurno ces naci
A dvokomponentni epoxy je takoder dobar

msvrtan 04.02.2003. 22:58

mozda lupam glupost ali zasto ne sa onim super glueom...ima ih svakavih tipa superattack i sl...ona mala tuba kosta 15-20kn i mozes ju kupit svugdje....sta vi mislite?

matijas 05.02.2003. 12:11

mozda bi drzalo ako bi namazao na same kuteve malo nekog ljepila koje se ponasa kao filler, a izmedju normalnu termo pastu...

gospar 05.02.2003. 16:00

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
mozda lupam glupost ali zasto ne sa onim super glueom...ima ih svakavih tipa superattack i sl...ona mala tuba kosta 15-20kn i mozes ju kupit svugdje....sta vi mislite?
pa moze ali on je jasno napisao da hoce da se lako moze skinuti to se nemoze skinuti ako stavis super ljepilo. da negovorim isparavanja usred zagrijavanja, ljepilo se otopi na rubovima za koje drzi, nagrizanje ma ljepilo nije za kuciste kao sto nije ni cavo :-)

msvrtan 05.02.2003. 18:16

Citiraj:

Originally posted by gospar
pa moze ali on je jasno napisao da hoce da se lako moze skinuti to se nemoze skinuti ako stavis super ljepilo. da negovorim isparavanja usred zagrijavanja, ljepilo se otopi na rubovima za koje drzi, nagrizanje ma ljepilo nije za kuciste kao sto nije ni cavo :-)
e isprika ja sam procitao ne moze lako skinuti umjesto moze lako skinuti....

isprika...

LorD ClockaN 05.02.2003. 18:30

Ja imam Thermaltakeov active cooler za RAM i Thermaltakeov cooler za GeForce 4 za GPU i RAM grafičke. Oba dva hladnjaka (što se tiče memorije) zaljepiš sa samoljepljivom trakom koja je ljepljiva s jedne i druge strane. Tu traku dobiješ s coolerom, pa je valjda dobra. Možda bi takvo nešto mogao nabaviti u čipoteci.

Black Dragon 05.02.2003. 19:41

Pila za metal

Gle, oni koji znaju da sam imao problema sa nabavom coolera za BBA ATi 8500 znaju da sam to riješio sa PowerGreen coolerom koji sam rastavio u proste faktore. Dakle kakve to veze ima sa ljepljenjem heatsinka na memorijske pločice. GreenPower cooler košta 15 kn, ima heatsink sa kojeg se odšarafi onaj cooler i on je površine 3,8 cm x 3,8 cm i ima samoljeplivi nanos s donje strane. Dakle kupiš, makneš cooler, ispiliš na željene dimenzije, zaljepiš i voziš:beer:

Jelc 05.02.2003. 21:41

Re: Pila za metal

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
Gle, oni koji znaju da sam imao problema sa nabavom coolera za BBA ATi 8500 znaju da sam to riješio sa PowerGreen coolerom koji sam rastavio u proste faktore. Dakle kakve to veze ima sa ljepljenjem heatsinka na memorijske pločice. GreenPower cooler košta 15 kn, ima heatsink sa kojeg se odšarafi onaj cooler i on je površine 3,8 cm x 3,8 cm i ima samoljeplivi nanos s donje strane. Dakle kupiš, makneš cooler, ispiliš na željene dimenzije, zaljepiš i voziš:beer:
Čuj,kad naneseš elektro-vodljivu pastu/smjesu/ na proc,nikom ništa...a sa memorijom ako je elektro vodljiva i ako dođe na pinove...pa-pa grafička:(

Black Dragon 05.02.2003. 23:00

Vodi, ne vodi, vodi, ne vodi, ...

Šta ja znam je li onaj orginalni nanos ispod etikete na heatsinku vodljiv ili nije (isto tako ako će koristiti neko ljepilo sa nekim trećim heatsinkovima), pa valjda će to čovjek prije toga probati, a i valjda su na to ljudi i mislili prije nego što su počeli stavljati to ljepilo na heatsinkove i što su to počeli prodavati. Pa nisam ih ja proizveo, takve sam ih dobio u dučanu i smatram kao blesavi (uvjetno rečeno) kupac da je to ljepljilo ne vodljivo, mada sam po prirodi paranoik pa bi ja to ipak probao, e samo da znam kamo sam šutnuo te ostatke od tih GreenPowera da to još i isprobam.

Jelc 06.02.2003. 00:31

Re: Vodi, ne vodi, vodi, ne vodi, ...

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
Šta ja znam je li onaj orginalni nanos ispod etikete na heatsinku vodljiv ili nije (isto tako ako će koristiti neko ljepilo sa nekim trećim heatsinkovima), pa valjda će to čovjek prije toga probati, a i valjda su na to ljudi i mislili prije nego što su počeli stavljati to ljepilo na heatsinkove i što su to počeli prodavati. Pa nisam ih ja proizveo, takve sam ih dobio u dučanu i smatram kao blesavi (uvjetno rečeno) kupac da je to ljepljilo ne vodljivo, mada sam po prirodi paranoik pa bi ja to ipak probao, e samo da znam kamo sam šutnuo te ostatke od tih GreenPowera da to još i isprobam.
Ja sam na svojoj grafičkoj morao stavljat novu pastu na proc i mem,pa sam tu temu malo bolje proučio/da nebi bilo nismo-znali:D /.Vidio sam na netu hrpu škvadre koji su si na ovaj ili onaj način sjebali memoriju na grafičkoj.A i problem je kako isprobati vodljivost:( Može smjesa i ne biti super vodljiva,ali.....

RAK 06.02.2003. 08:35

Zato postoji pasta koja je neprovodljiva i ima je za tupiti kod nas.

Morate znati da su te paste postojale daleko prije AMD-a i Intela.

Black Dragon 06.02.2003. 15:55

I zato

Citiraj:

Originally posted by RAK

Morate znati da su te paste postojale daleko prije AMD-a i Intela.

I zato ja očekujem da sva ova ljepila na modernim Heatsinkovima su upravo takva, ne vodljiva. Ali nikada se ne zna ... home made je ipak najbolji znaš na čemu si.:beer:

Jelc 06.02.2003. 22:21

Ili odmah kupiti grafičku koja već ima hladnjake na sebi:D

Gumby 06.02.2003. 23:15

Tnx svima na konstruktivnim prijedlozima, za sada mi se najvise svidjaju prijedlozi s Artic silver adhesive-om (problem nabavke) i s PowerGreen-om (mislim da cu to i probati)

Black Dragon 07.02.2003. 00:40

Samo znaj

Znaš kako završavaju mađioničarske predstave i serije: "ovo ne pokušavajte kod kuće, a ako pokušate mi nismo odgovorni za posljedice:D ". Probaj, vidi i ako radi i nema dima, izvjesti tako da ako netko bude imao sličnih ideja zna šta da radi, a ne da ovo vodimo ponovo.:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:01.