![]() |
Audacity audio input(capture)
Bi li mi neko mogao objasnit ovih 6 vrsta audio inputa + primjer za svaki:
1- TAD-in 2- Auxiliary 3- What you hear 4- S/PDIF-in 5- Line in 6- Microphone Ok neke poznajem 100% tipa 4 i 6, ali neki su mi totalno nepoznati tipa 1. Ipsens |
Citiraj:
Auxiliary iliti AUX možeš koristiti ako ti to tvoj komp podržava. Spojiš si na to npr. gramofon i snimaš ono što on svira. What you hear (moja verzija nema niti ovo :confused:) ti snima praktički sve ono što ti izlazi na zvučnike. Upališ Winamp s nekom MIDI pratnjom i usput sviraš nekakvu solažu preko Line in-a ili mikrofona. Line in priključak imaš na skoro svakoj novijoj ploči. Ubodeš kabel u komp, drugi kraj ubodeš direkt u električnu gitaru i snimaš. Zvuk nije nešto ali se čuje. Ili ako na pojačalu imaš Line out spojiš pojačalo i komp i snimaš onaj zvuk koji izlazi iz pojačala (sa distorzijom, clean itd.) Valjda sam bar malo pomogao. |
Ja koristim Audacity 1.3.0 Beta. Inace bjezim od beta, ko vrag od tamjana, ali ova je superstabilna. Meni se nije srusila niti jedanput.
Dakle: 1- s/pdif - digitalni audio input 2- line in - analogni audio input 3- Microphone - logicno 4- Auxiliary(Aux) - spajanje vanjske zvucne komponente na pc, npr.: minidisc komponenta 5- What you hear - bilo koji zvuk koji cujete na kompu, znaci hvata zvuk tik na izlazu iz zvucne kartice prema zvucnicima. 6- Sad je jos samo ostao TAD-in... Zna li itko kakav je to audio input? Ipsens |
Za modeme...
|
Audio ulaz koji je namjenjen modemima???
Kakav to zvuk modemi mogu isporucit i na koji nacin? Ne razumijem. Ipsens |
Sučelje koje omogućava iskorištavanje glasovnih mogućnosti modema. Neki modemi se sa zvučnom karticom spajaju preko tog TAD kabla, a neki preko vanjskog kabla s 3.5 mm jackovima. TAD ima četiri pina: 1. za ulaz, 4. za izlaz, a 2. i 3. su uzemljenje.
|
Ok Thx!
Ipsens |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:36. |