![]() |
Class s poljem kako?
Vizija ide ovako:
Zelio bi da objekt sadrzava dinamicko (new) dvodimezionalno polje koje ce jedna member function puniti. E sada je pitanje gdje da incijaliziram to polje u funkciji ili u constructoru kod koji pravi polje je sljedeci: char **polje; //dinamicka alokacija polja s pozivacem na pokazivac polje = new char*[sizeP]; for (int i = 0; i < sizeP; i++) { polje[i] = new char[stupaca + 1]; polje[i][0] = stupaca; for (int j = 1; j <= stupaca; j++) polje[i][j] = i + 1 + j / 100.; //ovo nemam pojma sta je ali tako je u knjizi } 2.pitanje kako bi trebao izgledati copy constructor ako uopca postoji potreba za njim 3.Jeli mogu samo stavit u destructor kod koji ce bristi to polje iz memorije for (int i = 0; i < sizeP; i++) delete [] polje[i]; delete [] polje; Hvala |
Dio problema sam uspio rijestiti ali se kako to obicno biva naisao novi!
Trebalo bi sada da funkcija clanica (member) setArray to polje popuni to radi kada napravim objekt i to u main izvedem ali mi neradi kada zelim da ona sama prilikom kostrukcije objekta to napravi. Odnosno ne znam kako da prenesem polje(dvodimensionalno dinamicko) u funkciju i napunim ga. Da li bi se to moglo da nekako prenesem objekt u funkciju ili da napravim neku drugu klasu koja bi to mogla napraviti. Code:
// new3.cpp : Defines the entry point for the console application. Vjerojatno pazljiviji mogu skuziti da nema destruktora, a njega nema jer kada ga stavim izbacuje mi gresku. Zasto???????: hitthewa |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44. |